wybór bokena...
Napisano Ponad rok temu
Czy możecie mi doradzić w kupnie bokena???
Napisano Ponad rok temu
Mam ten i nie marudze
Napisano Ponad rok temu
he, ze niby jak? Jak sam sobie go wystrugasz to owszem.Ja doradzam dobrać bokken proporcjonalnie do postury...
W sklepach masz gotowce o standartowym wymiarze i wadze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dublet, raczej kawał chłopa jesteś, to boken, który proponuje Ninja jest IMO za lekki. Do czego ten boken potrzebujesz? Do suburi? Do kata? Do ćwiczeń z partnerem?..
Napisano Ponad rok temu
Nie jest za lekki. Leży w sam raz. Do aikiken w sam raz jak znalazł. 101.5 cm, ~600g. Dość dobrze wywazony i trwały. A wcale go nie oszczędzam. Inne kupione w PL juz dawno w drzazgi poszły. Włącznie z polskim "białym dębem". Jestem podobnych "rozmiarów" poza tym,no moze nie waże 107 tylko 89kg. Chyba że chce cięższego kloca do suburi.Ninja, w sklepach? - ty leniu :-P
Dublet, raczej kawał chłopa jesteś, to boken, który proponuje Ninja jest IMO za lekki. Do czego ten boken potrzebujesz? Do suburi? Do kata? Do ćwiczeń z partnerem?..
Tu tez masz sprzęt - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
kategoria ktorą mnie interesuje to akurat ta - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (aikido)
Ty wybierz swoją.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Bardzo dobra jakosc i wywazenie, bardzo dobry sklep, szybka dostawa. Maja tez dobre jo.
My sie tym sprzetem okladamy bez litosci, kilka lat wytrzymuja.
Ceny sa tez konkurencyjne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dublet, co znaczy "...mają bokeny z Japonii"? Nie napisałeś do czego Ci ten boken i jakie tam mają. Powiedzmy ogólnie, że boken może być z uwagi na masę:
a) lekki,
średni,
c) ciężki,
i z uwagi na materiał:
1) z japońskiego dębu,
2) bukowy,
3) grabowy.
Napisz po co Ci ten boken, jaki styl ćwiczysz, jaki możesz kupić, może wtedy choć w małym stopniu ktoś będzie w stanie Ci doradzić np. na zasadzie "kup 2c".
Napisano Ponad rok temu
Jeśli w grę wchodzi kontakt, to na rynku są jeszcze dostępne solidniejsze od iwamowych, choć też nie niezniszczalne, bokuto do Kurama ryu. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Ja zamawiam do dojo taki boken:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Bardzo dobra jakosc i wywazenie, bardzo dobry sklep, szybka dostawa. Maja tez dobre jo.
My sie tym sprzetem okladamy bez litosci, kilka lat wytrzymuja.
Ceny sa tez konkurencyjne.
W Polsce też są dostępne różne cuda z ciśnieniowo klejonego drewna.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obchody 15 lecia Aikido w Chorzowie, EFYA
- Ponad rok temu
-
Wesołych, Spokojnych Świąt Bożego Nrodzenia .....
- Ponad rok temu
-
pmasz 5dan
- Ponad rok temu
-
Zgrupowania z A. Sato Sensei (6 dan Aikikai) w 2012
- Ponad rok temu
-
Staż z Markiem Podolczyńskim 4 dan! Sopot 2012!
- Ponad rok temu
-
Wypoczynek Rodzinny
- Ponad rok temu
-
ZIMOWISKO Z AIKIDO
- Ponad rok temu
-
Staż Aikido w Jeleniej Górze
- Ponad rok temu
-
Michele Erb 5dan - Berlin