Witam wszystkich użytkowników tego działu!
Wypowiadam się tutaj akurat po raz pierwszy, chociaż jestem raczej weteranem Budo ;-)
Mam taką prośbę do tutejszych użytkowników, o udzielenie informacji:
czy w Trójmieście albo okolicach (ogólnie całe województwo pomorskie może być) istnieje przy jakimś klubie zapaśniczym sekcja dziecięca, gdzie do nauki zapasów można posłać 7-letniego chłopca?
Przypominam sobie jakąś relację telewizyjną sprzed paru ładnych lat, może tak nawet 8-9 lat wstecz- o ile mnie pamięć nie myli - z jakiegoś klubu zapaśniczego na Pomorzu, gdzie pokazywano treningi zapaśnicze 10-11 letnich dzieci które rzekomo trenowały już 2-3 lata. To było po prostu piękne, jak te dzieci były wytrenowane ogólnorozwojowo wg tradycyjnego szkolenia zapaśniczego...
I o to chodzi. Ostatnio rozmawiałem z kolegą - dawny dżudoka i karateka za młodu w latach 70-tych - co może być najlepsze dla pierwszego szkolenia "w walce" i ogólnego rozwoju, małego chłopca w wieku 7 lat (w tym wypadku dla jego późnego syna). Obydwaj po pewnej dyskusji zgodziliśmy się, że najlepiej zapasy, bo zapasy sa najbardziej naturalne a zarazem mają najbardziej skodyfikowane treningi dla dzieci i doświadczenie w tym .....
Prośba o poradę względem zapasów dla dzieci w Trójmieście
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zdjecia Drużynowe MP st.wolny junior Zgierz dzień I
- Ponad rok temu
-
zdjecia z Druzynowych MP juniorow st.klasyczny Kartuzy
- Ponad rok temu