Kickboxing - pytania od przyszłego adepta SW
Napisano Ponad rok temu
1.Czy warto się rozciągać samemu, mimo, że jeszcze nie trenuje kb?
2.Jakiego sprzętu będę potrzebował aby trenować? Co trzeba od razu kupić, a co po jakimś czasie?
3.Jak wygląda atmosfera w waszych sekcjach? Jest coś takiego jak wyśmiewanie się itp.?
4.Podczas sparingów wewnątrz klubu nosi się koszulkę czy nie? (mam ginekomastie)
5.Jak wygląda przeciętny trening?
6.Czy oprócz treningów biegacie aby nabrać kondycji, czy same treningi wystarczają?
Ps.Wiem, że niektóre pytania mogą być dla was śmieszne np. o trening na waszej sekcji lecz bardzo bym prosił o odpowiedź.
Napisano Ponad rok temu
2. Na pierwszy trening koszulka i spodenki w późniejszym czasie rękawice,ochraniacze piszczeli owijki, szczęka
3. Nie wiem jak w innych ale u mnie w KickFighters Zgorzelec każdy z każdym jest na stopie przyjacielskiej i sobie nawzajem pomagamy czy to chodzi o sprawy sportowe czy poza treningowe.
4. To zależy od Ciebie
5. Rozgrzewka, trening technik,taktyka walki, trening w parach, luźne sparingi.
6. Bieg plus wiele osób u mnie dokłada siłownię
Gdybyś chciał coś jeszcze wiedzieć pisz tu ewentualnie na prv chętnie pomogę.
Peace
Napisano Ponad rok temu
Ps. Prosiłbym innych również o napisanie odp na mój 1 post.
Napisano Ponad rok temu
Peace
Napisano Ponad rok temu
2. Na początek spodenki i koszulka. Jaka? a to już zależy od Ciebie w czym sie dobrze czujesz, co Cie nie krępuje i dobrze leży. Puźniej rękawice, ochraniacze na golenie, na krocze no i szczęka co by mieć pełną gablote
3. Zero spiny u mnie na treningach. Przeniosłem się do nowego klubu, bo zmieniłem miejsce zamieszkania, wiadome nowe miejsce jest troche stresu, jak nie przyjmą co się tam dzieje, kto tam chodzi, ale wchodzę na sale, każdy przybija pionę, gadka szmatka, atmosfera sama sie rozluźnia, rozmawiamy o wszystkim, wymiana doświadczeń, u mnie rewelacja.
4. Każdy nosi koszulkę.
5. Bieganie, basen, siłownia. Śmiało możesz coś dołożyć. Osobiście polecam basen, dobrze rozluźnia, poprawia regeneracje po treningu a dwa poprawia kondycję. Dokładaj jak będziesz miał na tyle rozbudowaną kondycję i ogólną wytrzymałość treningową, że dodatkowe zajęcia nie będą zbytnim obciążeniem dla Ciebie.
6. Pamiętaj że nic na siłę i że od razu Krakowa nie zbudowali
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wdroż się w trening KB, potem planuj dalej.
1. Warto się rozciągać, ale warto też wiedzieć, jak do tego podejść.
2. Tak jak napisali koledzy, na początek spodnie, t-shirt. Oraz obuwie.
3. Atmosfera na treningach w większości sekcji jest koleżeńska. Niezależnie od sportu.
4. Tak, ćwiczy się w koszulce.
5. Treningi są zróżnicowane, zależy od trenera, klubu. Ciężko powiedzieć. Na początek trafisz do początkujących, więc zero stresu. Nikt Ci nie każe walczyć z najlepszym zawodnikiem w klubie takie rzeczy tylko na filmach
6. Oprócz treningów każda forma aktywności jest wskazana. Pamiętaj, że na treningu jest rozgrzewka, dalej skupiasz się na nauce. Wytrzymałość i kondycję najlepiej kształtować poza salą, 1,5 godz.treningu to bardzo mało, szkoda go marnować na ćwiczenia, które możesz wykonywać we własnym zakresie (chyba, ze trener bez koncepcji)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co innego sparring, wtedy zakłądasz na stopy ochraniacze.
Parę lat TKD i KB dało się odczuć na skórze na stopach - utwardzanie stopy jest wg mnie bez sensu, potem są kłopoty ze zrogowaciałą skórą.
Wygodne buty halowe.
Napisano Ponad rok temu
Prawda, w większości sekcji trenuje się boso, niestety.
Parę lat TKD i KB dało się odczuć na skórze na stopach .
Plus, łatwo się skontuzjować. Ja mam już oba małe palce połamane :roll:
Swoją drogą, przestawić się po treningach na boso, na treningi w butach to też dziwne doznanie. Przerabiam ostatnio.
Gibon, ale zanim zaczniesz rozciągać się w domu, to najpierw niech Ci ktoś pokaże jak to się robi, łatwo przesadzić i się skontuzjować
Napisano Ponad rok temu
Xies, jak pójdę 1 raz na sekcje to spytam się trenera czy mogę trenować w butach.
Napisano Ponad rok temu
Rzymuod razu Krakowa nie zbudowali
Napisano Ponad rok temu
Rzymu
to Kraków zbudowali od razu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z długofalowymi planami nie przesadzaj. Ja też planowałem mnóstwo treningów i różne uzupełnienia, a teraz przyszło życie i cieszę się, jak w ogóle mogę wyjść parę razy na trening. I uważaj, bo zaczniesz niedługo całe życie układać pod treningi
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Boks Tajski Bielsko-Biała
- Ponad rok temu
-
XX Jubileuszowy Międzynarodowy Turniej Bokserski
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski Muay Thai 1-2-10-2011