Ju Jitsu Gala Wrocław
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Z tej informacji wynika, że spadkobiercą Śp Soke Kondratowicza w kwestii Ju Jitsu jest shihan Paweł. Na jego stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] nie ma żadnej wzmianki o tym fakcie. Co się dzieje z Ju Jitsu Goshin Ryu?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Trochę mnie zaskoczyły niusy ze strony Ryśka i dla tego wrzuciłem temat.
Choć faktycznie mogłem napisać przy kapitule.
Pora chyba solidnie okopać swoją kuźnię
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pora chyba solidnie okopać swoją kuźnię
Lepiej zebys sie sam okopal niz ktos to mial zrobic za Ciebie
Napisano Ponad rok temu
Co się dzieje z Ju Jitsu Goshin Ryu?
Nic, jego przewodniczącym PCJJGR jest cały czas Marek Rudzki
Na tej stronie jest też nieścisłość dotycząca stopnia Pawła Nercia, bowiem przyjął on tylko 1 stopień do góry, zatem jego aktualny stopień to 8 dan.
Pozostałe tematy przemilczę
Napisano Ponad rok temu
Być może źle zrozumiałem tekst i kontekst użytej nazwy Goshin Ryu.
Co do stopni to nie wnikam.
Napisano Ponad rok temu
Na tej stronie jest też nieścisłość dotycząca stopnia Pawła Nercia, bowiem przyjął on tylko 1 stopień do góry, zatem jego aktualny stopień to 8 dan.
Co do mojego stopnia zostało to już poprawione na stronie PFDSiSW, zgodnie ze stanem faktycznym i z tym co się wydarzyło na Gali.
Jest tam także info o PCJJGR. Zgodna z regulaminem tej organizacji i ze statutem PFDSiSW.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą nie jest Ci wstyd bawić się z Muratem?
Wstyd ?
Nie, nie widzę powodów do tego by się wstydzić. Ryszard Murat jest Prezesem Federacji od dwudziestu lat dlatego, że jest świetnym organizatorem i co może być wiadome małej liczbie osób ze świata Sztuk walki, jako Prezes pomógł już wielu instruktorom w Polsce. Jego pomoc nie ogranicza się do instruktorów Karate Tsunami, ale do wszystkich działaczy Federacji. Myślę, że gdyby osoba R. Murata była źle odbierana w środowisku, to Federacja nie liczyłaby tak wielu członków i nie przetrwałaby próby czasu.
Mogę tutaj powiedzieć, że na przykład Unia Jiu-Jitsu, której przewodniczę jest tak jak i inne, organizacją statutową Federacji i od czasu powstania Unii (1994 rok) Prezes R.Murat nigdy nie ingerował w wewnętrzne sprawy Unii. Natomiast gdy była potrzeba pomagał. Z tego co wiem podobna sytuacja jest u innych, zrzeszonych w Federacji podmiotów.
Ktoś może powiedzieć, że odeszło z Federacji wiele osób to prawda, oczywiście ale pokażcie mi organizację z której nikt nigdy nie odszedł...
Napisano Ponad rok temu
Bowiem znany jest jako samozwaniec, oszust, manipulator z przerośniętym ego, pieniacz i zwyczajna menda, jego uczniowie prezentują żałosny poziom techniczny, zaś w całej PFcośtamcośtam panuje rozdawnictwo danów.
Mi tam byłoby wstyd zadawać sie z takimi typami, ale ja nie mam parcia na stopień.
A co do wielu członków federacji.
System Czerwonego Feniksa (tak często przez Rysia wymieniany) wg ostatnich informacji, zweryfikowanych organoleptycznie na treningu u jego założyciela, składa się z założyciela i dwóch osób.
Byłem sobie na trybunach na ostatnich MP w Karate Tsunami, doliczyłem się 68 osób ( z czego 2/3 to dzieci). Jak na jedyną i najważniejszą imprezę KT trochę skromnie, czyz nie?
Na drugorzędnych zawodach jakie ostatnio zorganizowaliśmy (Mistrzostwa Mazowsza ADCC) w młodej dyscyplinie jaką jest w Polsce submission fighting było 139 zawodników.
Pieprzenie więc o sile i liczeności PFcośtamcośtam jest po prostu zwykłym pieprzeniem.
I bić się mimo entych danów to chyba żaden tsunamista i inny rysiowy przydupas za bardzo nie umie .
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie widzę powodów do tego by się wstydzić.
A ja widze.
Jak sadze nie bylo cie tam bo inaczej bys mowil.
Mowia, ze o trenerze swiadcza jego uczniowie:
Napisano Ponad rok temu
przepraszam ale nie moglo zabraknac mojego faworyta
Napisano Ponad rok temu
ale to nie ma raczej nic wspólnego z jj
Napisano Ponad rok temu
ale to nie ma raczej nic wspólnego z jj
No właśnie, mags słusznie zauważył że Riczard Mjura uprawia dwa poletka:
1)Jego najbardziej własne, czyli karate Cunami (Cudaki).
Tutaj nie ma chyba wątpliwości, że jego system jest do kitu, metody treningowe jeszcze bardziej, przez co produkują na potęgę średnio ruszających się typów przekonanych o śmiertelnym zastosowaniu technik poprzez a)właściwe odgięcie dużego palca u prawej stopy b)zrobienie bezwzględnej miny przypominającej wzrok kota:
To jednak nie temat i miejsce na dyskusje o tym. Więc spuśćmy chwilowo zasłonę milczenia.
2)Trochę mniej jego własne czyli Federacja...
RM stara się mieszać te dwa poletka (np. umieszczanie newsów o "Uniżonych przeprosinach dewiantów i manipulantów z innego forum), jednak Federacja Federacją, a Cudaki Cudakami.
W Federacji jest zarówno paru konkretnych ludzi, którym należy się szacunek jak i dziwaki w postaci Czerwono-zielono-fioletowych Feniksów czy innych Tigerów.
Riczard stosuje zabiegi propagandowe przeniesione z lat 50tych np. urośnięcie do ogromnej rangi faktu gratulacji od Szefa Kancelarii Prezydenta (który grzecznościowo wysyła podobnych pism na pęczki). Oczywiście tym faktem będzie posługiwał się legitymizując niemal wszystko co się dzieje w Federacji czy też KT.
Gdyby to ode mnie zależało to ze względu na pierwsze poletko dawno odsunąłbym go od poletka drugiego, żeby go nie "kalać". :wink: Ale ponieważ tak się nie dzieje PF... jest skazana na PR, który uprawia jej szefuńcio.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprzedam Kimono Manto-Berserker's A3
- Ponad rok temu
-
Ju jutsu - kraków
- Ponad rok temu
-
14-15 maja Międzynarodowe Seminarium Szkoleniowe Ju-Jitsu