Skocz do zawartości

Zdjęcie

karate+aikido

• Zamknięty Temat jest zamknięty
31 odpowiedzi w tym temacie

budo_łyba
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1075 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Re: karate+aikido
Wydawało mi się, że moja wypowiedź tak kipiała sarkazmem, że wprost oczywistym było to, że sobie szydzę z Tsunami. :wink:
  • 0

budo_prorock
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2145 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja po prostu traktuje to forum troche bardziej powaznie niz inne tego typu fora ...

Oj tam oj tam, już się nie tłumacz. Łyba cię zwyczajnie strollował. Witamy w internetach.
  • 0

budo_sake5
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 277 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

Wybacz sake, ale tak to się realnie przedstawia. Jeśli chodzi o naukę prawdziwej walki, to Kyokushin wypada blado przy Tsunami, gdzie ćwiczone są ataki na oczy, krtań, genitalia i inne wrażliwe punkty. A dzięki walkom rozgrywanym w formule, w której właściwie wszystko jest dozwolone młodzi adepci Tsunami mogą nabrać obycia w walce takiej, jaka może mieć miejsce w przypadku zagrożenia na ulicy.
Pozdrawiam prof nauk Tsunamistycznych Łyba :-)

Wybaczam
ale uwazaj na zakamuflowane ataki skierowane prosto w mozg, moj drogi profesorze.
  • 0

budo_sake5
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 277 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wydawało mi się, że moja wypowiedź tak kipiała sarkazmem, że wprost oczywistym było to, że sobie szydzę z Tsunami. :wink:

Tu nie chodzi o Ciebie ani o mnie ale o te niewinne duszyczki ktore to czytaja
i nie zawsze sarkazm dostrzegaja.
  • 0

budo_kogan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1008 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeśli pytanie postawione na wstępie było poważne to ja nie zalecałbym łączenia przez pierwsze 2-3 lata 100% pary w jeden styl podstawowy, który będzie bazą, a potem dołączyć drugi.

Karate jest dobre na początek, a potem warto przejść się na judo, jeśli się kocha Japonię.
  • 0

budo_romanowicz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1485 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Ale jakby ktoś chciał ci zajebać krzesłem to tylko "Wielka Fala" ci pomoże ...

• 0

budo_poul sepek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 977 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Salezius polecam Enshin Karate, laczy w sobie twardosc Kyokushinu ( uderzenia,kopniecia) miekkie techniki Judo (rzuty i podciecia) oraz zejscia z linii ataku stosowane w Aikido. Moim zdaniem jest to jeden z kompleksowych styli knock-down :wink:
P.S.
Lyba z Tsunami to przegioles :wink:
  • 0

budo_romanowicz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1485 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

A przed atakiem krzesłem to UMI obronić? :) albo kata z bejsbolem w łapie MA ? ... NIMA ...
  • 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeśli pytanie postawione na wstępie było poważne to ja nie zalecałbym łączenia przez pierwsze 2-3 lata 100% pary w jeden styl podstawowy, który będzie bazą, a potem dołączyć drugi.

Karate jest dobre na początek, a potem warto przejść się na judo, jeśli się kocha Japonię.

jesli kocha sie Japonie to ani aikido, ani karate, ani judo nie jest do tej milosci potrzebne, ani do jej "poglebiania". W umysle Japonczynka sumo bedzie mialo wiecej atencji niz karate czy judo, jesli to kulturowo rozpatrywac.
  • 0

budo_kogan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1008 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A sumo uważasz jest z judo rozdzielne? Fundamentalna różnica między sumo a judo to nie technika tylko stężenie tłuszczu na kg zawodnika.
  • 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A sumo uważasz jest z judo rozdzielne? Fundamentalna różnica między sumo a judo to nie technika tylko stężenie tłuszczu na kg zawodnika.

Kogan, odrob lekcje zanim staniesz do dyskusji. Nie wszystko jest w googlach, youtubie i wikipedii.
  • 0

budo_sandman1976
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 243 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] przepraszam za OT, ale bylo w tym temacie wspomniane pare slow o "wielkiej fali". Akurat Pan z filmiku jest ok, choć może z Japonią nic go nie łączy, ale to nie ten sam Pan, o którym wszyscy myśleliśmy, że to on;). Choć ten drugi też raczej z Japonią ma niewiele wspólnego.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025