karate+aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oj tam oj tam, już się nie tłumacz. Łyba cię zwyczajnie strollował. Witamy w internetach.Ja po prostu traktuje to forum troche bardziej powaznie niz inne tego typu fora ...
Napisano Ponad rok temu
WybaczamWybacz sake, ale tak to się realnie przedstawia. Jeśli chodzi o naukę prawdziwej walki, to Kyokushin wypada blado przy Tsunami, gdzie ćwiczone są ataki na oczy, krtań, genitalia i inne wrażliwe punkty. A dzięki walkom rozgrywanym w formule, w której właściwie wszystko jest dozwolone młodzi adepci Tsunami mogą nabrać obycia w walce takiej, jaka może mieć miejsce w przypadku zagrożenia na ulicy.
Pozdrawiam prof nauk Tsunamistycznych Łyba :-)
ale uwazaj na zakamuflowane ataki skierowane prosto w mozg, moj drogi profesorze.
Napisano Ponad rok temu
Wydawało mi się, że moja wypowiedź tak kipiała sarkazmem, że wprost oczywistym było to, że sobie szydzę z Tsunami. :wink:
Tu nie chodzi o Ciebie ani o mnie ale o te niewinne duszyczki ktore to czytaja
i nie zawsze sarkazm dostrzegaja.
Napisano Ponad rok temu
Karate jest dobre na początek, a potem warto przejść się na judo, jeśli się kocha Japonię.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S.
Lyba z Tsunami to przegioles :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli pytanie postawione na wstępie było poważne to ja nie zalecałbym łączenia przez pierwsze 2-3 lata 100% pary w jeden styl podstawowy, który będzie bazą, a potem dołączyć drugi.
Karate jest dobre na początek, a potem warto przejść się na judo, jeśli się kocha Japonię.
jesli kocha sie Japonie to ani aikido, ani karate, ani judo nie jest do tej milosci potrzebne, ani do jej "poglebiania". W umysle Japonczynka sumo bedzie mialo wiecej atencji niz karate czy judo, jesli to kulturowo rozpatrywac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A sumo uważasz jest z judo rozdzielne? Fundamentalna różnica między sumo a judo to nie technika tylko stężenie tłuszczu na kg zawodnika.
Kogan, odrob lekcje zanim staniesz do dyskusji. Nie wszystko jest w googlach, youtubie i wikipedii.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dlaczego Yoko Geri jest złe?
- Ponad rok temu
-
Wado-ryu Karate Krakow
- Ponad rok temu
-
Szukamy głównego bohatera