Z ciekawostek:
- jak zwykle Krzysztof Soszyński nie zawiódł - lubię go

- najlepszy zawodnik Niemiec - niejaki Siver - zawalczył 10. walkę w UFC a ja dowiedziałem się dopiero teraz. Nigdy wcześniej o nim nie słyszałem. Byłem pod wrażeniem szybkości Winnera, ale Niemiec zadusił bardzo fajnie, po ciekawej wymianie w stójce,
- liczyłem na jakieś split decission w werdykcie walki Okami - Marquardt. Okami faktycznie dominował fizycznie, ale Nate odgryzał się w mojej ocenie całkiem skutecznie (soczystsze strzały, obalenia) i jednogłośne W dla Japończyka nie oddaje przebiegu walki,
- nie wiedziałem, że Sobotta to Polak z pochodzenia (zakładałem, że to jakiś importowany do Niemiec Czech),
- realizacja technicznie kulała - patrz: uśmiechnięty Siver szukający drogi do przeciwnika, zabłąkana kamera tu i tam

Gala udana i - chociaż widziałem tylko main carda - podobało mi się bardziej niż niedawna gala w UK. Pomyśleć, że kilkaset kilometrów od nas mamy pełne UFC - może kiedyś się człowiek wybierze? To nie jakieś tam MŚ czy ME w nożną tylko prawdziwe UFC - z zawodnikami, Roganem, Brucem, dziewczynami, cut manem...Zna ktoś opcje cen biletów?