VI Mistrzostwa Polski BJJ - Łódź 2010
Napisano Ponad rok temu
Start rejestracji: 2.11.2010
Koniec rejestracji: 14.11:2010 godz. 24:00
Adres rejestracji: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kontakt: 509 042 979 / [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wpisowe: 50 pln
Nr konta:
60 1560 0013 2027 2092 2247 0002
Wpłaty dokonują tylko i wyłącznie kierownicy ekip za liczbę osób zgłoszonych w panelu rejestracyjnym.
Wymagania: ważne badania od lekarza sportowego, ubezpieczenie NNW, zgoda od opiekunów (dot. niepełnoletnich)
Przepisy: CBJJ / Regulamin Współzawodnictwa Sportowego BJJ
Kategorie wagowe
Kobiety*:
pasy białe: -56 kg, -66kg, +66kg
pasy kolorowe: -56 kg, -66kg, +66kg
Juniorzy*:
wszystkie kolory pasów -64kg, -69kg, -74kg, -79,3kg, -84,3kg, +84,3 kg
Mężczyźni*:
pasy białe -64kg, -70kg, -76kg, -82,3kg, -88,3kg, -94,3kg, -100,5kg, +100,5kg
pasy niebieskie -64kg, -70kg, -76kg, -82,3kg, -88,3kg, -94,3kg, -100,5kg, +100,5kg
pasy purpurowe -70kg, -76kg, -82,3kg, -88,3kg, -88,3kg, -94,3kg, +94,3kg
elita -70kg, -76kg, -82,3kg, -88,3kg, +88,3kg
Masters (+35 lat):
ze względu na debiut tej kategorii, podziały wagowe zostaną podane po zamknięciu rejestracji
OPEN
wszystkie stopnie zaawansowania
*W przypadku małe liczby uczestników nastąpi połączenie kategorii wagowych
WKRÓTCE:
- oświadczenia dla zawodników
- informacje o cateringu (specjalna oferta dla klubów)
- rozkład godzinowy kategorii wagowych pojawi się po zamknięciu rejestracji
KATEGORIA +35
Apelujemy, aby w tej kategorii startowały osoby, które nie mają zbyt długiego stażu i doświadczenia w sportach walki (np. niebieski pas, którego pierwszym sportem jest BJJ). Dywizja ta została stworzona z myślą o tych, co mają trochę więcej lat i nie mają tyle zdrowia by "szarpać" się z znacznie młodszymi zawodnikami.
Tak więc prosimy o rozsądek przy wyborze kategorii.
NOCLEGI:
* Hotel Boss -od 55 pln / osoba (NA HASŁO MP JIU JITSU - 7% RABATU)
- ul. Piłsudskiego 141 - tel. 42 6740736 <- blisko hali!
- ul. Tatrzańska 11 - tel. 42 6763113
* Schronisko Młodzieżowe - od 30 pln / osoba
- ul. Legionów 27 - tel. 42 6306680
- ul. Zamenhofa 13 - tel 42 6366599
* Hostel Flaming - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - od 40 pln / osoba
- ul. Sienkiewicza 67 - tel. 42 6611888
* Hotel Perfect - od 50 pln / osoba
- ul. Ruska 3/7 - tel. 508221163
* Hotel Robotniczy - od 30 pln / osoba
- ul. Łęczycka 70 - tel. 42 6847686
* Hotel M7 - od 70 pln / osoba
- ul. Cieszyńska 47b - tel. 502950054
* Hotel Raff - 75 pln / 2 osoby
- ul. Milionowa 24 - tel. 42 6847510
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Apelujemy, aby w tej kategorii startowały osoby, które nie mają zbyt długiego stażu i doświadczenia w sportach walki (np. niebieski pas, którego pierwszym sportem jest BJJ). Dywizja ta została stworzona z myślą o tych, co mają trochę więcej lat i nie mają tyle zdrowia by "szarpać" się z znacznie młodszymi zawodnikami.
Tak więc prosimy o rozsądek przy wyborze kategorii. "...
Ja apeluję aby w tej kategorii nie startowały osoby, które nie mają zbyt długiego stażu i doświadczenia w sportach walki (np. białe lub niebieski pas, którego pierwszym sportem jest BJJ). Gdyż przeciwna sytuacja będzie obniżaniem prestiżu tej kategorii skoro nazywamy ją Masters - (mistrz, przewodnik...)
Dywizja ta została stworzona z myślą o tych, co mają trochę więcej lat i nie mają tyle zdrowia by "szarpać" się z znacznie młodszymi zawodnikami .... a dotąd to na zawodach robili.
Na wszystkich zawodach bjj na zachodzie jest kategoria Masters +30 i Seniors +35 i nie ma w nich miejsca dla białych pasów - z założenia są to kategorie weteranów czyli zawodników, którzy posiadają już doświadczenie w zawodach ale ze względów czysto fizjologicznych nie mogą mierzyć się z młodszymi i nawet czas walk jest w nich skrócony w stosunku do adekwatnych dywizji w Adults.
Nie wina niedźwiedzia, że zając jest taki słaby
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
..."
Ja apeluję aby w tej kategorii nie startowały osoby, które nie mają zbyt długiego stażu i doświadczenia w sportach walki (np. białe lub niebieski pas, którego pierwszym sportem jest BJJ). Gdyż przeciwna sytuacja będzie obniżaniem prestiżu tej kategorii skoro nazywamy ją Masters - (mistrz, przewodnik...)
Na wszystkich zawodach bjj na zachodzie jest kategoria Masters +30 i Seniors +35 i nie ma w nich miejsca dla białych pasów - z założenia są to kategorie weteranów czyli zawodników, którzy posiadają już doświadczenie w zawodach ale ze względów czysto fizjologicznych nie mogą mierzyć się z młodszymi i nawet czas walk jest w nich skrócony w stosunku do adekwatnych dywizji w Adults.
[i]Nie wina niedźwiedzia, że zając jest taki słaby
zapytaj wuja google np.o ME BJJ 2009 dziwny trafem w kat.master i senior są białe pasy i o zgrozo w jakich "nędznych"wagach.l
jeśli chce ci sie szukać dalej to nie są to jedyne zawody na ZACHODZIE gdzie są startują zawodnicy powyżej 35-40lat z białymi paskami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
..."
[i]Nie wina niedźwiedzia, że zając jest taki słaby
zapytaj wuja google np.o ME BJJ 2009 dziwny trafem w kat.master i senior są białe pasy i o zgrozo w jakich "nędznych"wagach.l
jeśli chce ci sie szukać dalej to nie są to jedyne zawody na ZACHODZIE gdzie są startują zawodnicy powyżej 35-40lat z białymi paskami.
Sprawdziłem.
Na ME 2008 jeszcze nie było takiego przypadku powyżej 35 życia (wyniki [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] później rzeczywiście ma to już miejsce.
Jednak na International Masters e Seniors w Rio (czyli nieoficjalnych MŚ tych kategorii wiekowych) białych nie ma nawet w 2010.
Tłumaczę więc, że tym którzy nie chwycili - mój apel jest zamierzoną ironią.
Po co tworzyć taką kategorię jedynie dla początkujących. Jest już taka - białe ADULTS. Nikomu z Białym Pasem nie zabraniam rywalizować z wyższymi pasami. Sam tak robiłem i wygrywałem. Albo chcą wystartować albo nie.
Ja już w moim wieku ruszam się jak moja babcia... choć wasze dziewczyny mówią mi co innego
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie do organizatorów: Czy będzie możliwość startowania w butach zapaśniczych ?
nie
Napisano Ponad rok temu
Sprawdziłem.
Na ME 2008 jeszcze nie było takiego przypadku powyżej 35 życia (wyniki [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] później rzeczywiście ma to już miejsce.
Jednak na International Masters e Seniors w Rio (czyli nieoficjalnych MŚ tych kategorii wiekowych) białych nie ma nawet w 2010.
Po co tworzyć taką kategorię jedynie dla początkujących. Jest już taka - białe ADULTS. Nikomu z Białym Pasem nie zabraniam rywalizować z wyższymi pasami. Sam tak robiłem i wygrywałem. Albo chcą wystartować albo nie.
[/b]
a jednak są takie kat.
proponuję zlikwidować kat.junior -niektórzy tam mają wystarczajacy poziom na adults,a słabsi niech dorosną :-)
jeśli organizator chce zrobić dodatkowe kat.to czemu nie.kilka dodatkowych medali i "mistrzów" Polski może nie zachwieje polskim jiu jitsu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sobota:
- kobiety kolorowe pasy
- wszystkie kategorie białych pasów
- open - MAX 4 zawodników z jednego klubu
- część niebieskich i purpur
Niedziela:
- elita
- kobiety białe pasy
CATERING:
Istnieje możliwość zamówienia obiadów w cenie 13 złotych-
1 i 2 danie. Zamówienia składamy do 14 listopada z nazwą Klubu oraz ilością zamówionych obiadów. Należy dokonać na konto 60 1560 0013 2027 2092 2247 0002 wpłaty o wartości całego zamówienia.
Menu:
20-11-2010 sobota
* Zupa jarzynowa
* Karkówka pieczona w ziołach, ziemniaki lub kasza gryczana, surówka z buraczków
21-11-2010 niedziela
* Barszcz ukraiński
* Filet z drobiu smażony,ziemniaki lub ryż,surówka z białej kapusty
Co do kategorii +35: została ona stworzona dla ludzi, którzy nie ćwiczą 15 lat judo, 10 lat zapasów i mają wysokie pasy w bjj, bo tych jest zdecydowanie mniej niż niższych pasów (białych i niebieskich), a oni też chcą posmakować jeszcze rywalizacji na swoim poziomie. Co za przyjemność dla brązów i czarnych poskładać biały pas, który ma 2letnie doświadczenie na macie...
Jest to kategoria nowa i jeżeli wypali to za rok można już będzie zrobić z większym podziałem.
Napisano Ponad rok temu
Sobota:
Niedziela:
eee?
to już wiadomo, jak niebieskie i purpury mogą sobie planować weekend. 8O
czemu np białe i niebieskie nie biją się w sobotę a purpury, elita i open w niedzielę, jakby było na zdrowy rozum najprościej? są jakieś szczególne względy?
Napisano Ponad rok temu
wg Twojego podziału nie miałby kto sędziować w niedziele :-) albo okazałoby się że w sobotę zawody się skończą o np 15 a w niedziele o 22...
Będzie 6 mat.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Halny Nowy Sącz zaprasza na treningi!!!
- Ponad rok temu
-
ME ADCC wyniki
- Ponad rok temu
-
RAGNAROK the beGInning - turniej Grapplingu GI 11 XII 2010r.
- Ponad rok temu
-
Przemęczenie czy wtf..
- Ponad rok temu
-
Bjj Poznan
- Ponad rok temu
-
Akademia Sarmatia Gdańsk zaprasza!
- Ponad rok temu
-
Copacabana Team Łódź zaprasza !!!