Przemęczenie czy wtf..
Napisano Ponad rok temu
Fakt, że post troche pod wpływem emocji z treningu ale chyba po to jest forum... czasem
Napisano Ponad rok temu
a tak poważnie to forum nie jest najlepszym miejscem do tego typu gadek. pogadaj z kolegami z treningów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak sie zmotywowac do treningow?
Kilka osób napisało wtedy pomocne rady, które wziąłem do serca. Ale z problemami z motywacją i przemęczenia i tak się zmagam od czasu do czasu.
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio trenuję dużo więcej niż zazwyczaj (7* w tyg. BJJ i 1-2 razy judo). To dużo, zwłaszcza, że nie jestem przyzwyczajony do siłowania się z innymi (dotychczas bawiłem się tylko w uderzane). Ostatnio pojawił się u mnie ból mięśni, zwłaszcza naramienne i okolica. O ile kiedyś łapałem się za plecami ręka za rękę, teraz sprawia mi to ból i kłopot.
Jem dużo, ogólnie przewaga cukrów w diecie, ale jest stały poziom wysiłku. Staram się nadganiać białkiem. Spię po 10h dziennie, od 21-23 do 8-9. Na walkach nie spinam się tak jak na początku. Przestałem ćwiczyć w ogóle poza matą. Zacząłem jeść witaminy i minerały olimpu + oczywiście normalne owoce (z warzywami gorzej). Staram się nadrabiać magnezem. Po treningach rozciągam się.
Co oprócz zmniejszenia częstotliwości treningów możecie mi poradzić? Mówię o działaniach przed, w trakcie i po treningu oraz ewentualne braki, których można się dopatrzeć. Ew. coś na przyspieszoną regenerację?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenuj, nie rób jakichś bezsensownych przerw tylko trenuj. Jeśli czujesz, że organizm potrzebuje dnia odpoczynku to go zrób ale nigdy nie rób przerwy bo ktoś cie ostro pojechał czy coś w tym stylu.
The wise man has spoken. Bjj zaczynałem jakieś 2-3 miesiące później niż ludzie z mojej sekcji i przez pierwszy miesiąc myślałem, że nie wyrobię przez ten regularny oklep. Za to uczucie towarzyszące pierwszym wygranym było bez-kurwa-cenne. Poza tym jest prosta zasada : jak Ci się nie chce, trenuj ciężej niż normalnie. Następnym razem zastanowisz się dwa razy zanim ogarną Cię głupie myśli
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
>
Napisano Ponad rok temu
O ile kiedyś łapałem się za plecami ręka za rękę, teraz sprawia mi to ból i kłopot.
mam ten sam problem.
Generalnie jest to uraz który często zdarza się przy sprawlach itp, kiedy mocno wyrzucasz bark. Jeśli nie miałeś wcześniej kontuzji rotatorów, to jest to pewnie jedynie zapalenie.
Polecam streching także kapturów i dobre klejenie. I oszczędzaj dany bark, powinno się z czasem poprawiać.
PS. Kaptury najlepiej rozciągać - siadasz na np krześle, łapiesz się za krawędzie z boku i wychylasz w bok proste, ale bardzo skuteczne.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bjj Poznan
- Ponad rok temu
-
Akademia Sarmatia Gdańsk zaprasza!
- Ponad rok temu
-
Copacabana Team Łódź zaprasza !!!