Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seido - Zgrupowanie z Shuseki Shihan Christopher Caile 7 Dan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

budo_raphael
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Seido - Zgrupowanie z Shuseki Shihan Christopher Caile 7 Dan
Witam wszystkich.

W ostatni weekend maja odbyło się kolejne zgrupowanie Seido Karate z udziałem instruktora z Honbu. Tym razem był to Shuseki Shihan Christopher Caile. Chodząca encyklopedia na temat sztuk walki a także znakomity ekspert w interpretacji Kata ( Bunkai ). O Shihan można przeczytać [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ( tekst po angielsku ).

Obszerna relacja na naszej stronie.

Pozdrawiam.
  • 0

budo_naozane
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Seido - Zgrupowanie z Shuseki Shihan Christopher Caile 7 Dan
Przejżałem ten artykuł i widzę że ten Shihan to ważna figura. Chyba fajnie jest uczyć się od takiego mistrza?
Pozostaje pogratulować instruktorów jakich ma Seido
  • 0

budo_raphael
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Seido - Zgrupowanie z Shuseki Shihan Christopher Caile 7 Dan
No cóż. Shihan Chris, to bardzo skromny i niepozorny człowiek. Za to wiedza jego jest ogromna. Kata i ich interpretacje to jego konik do tego stopnia, że potrafi pokazać kilka wersji tego samego kata ( od tych bardziej " pierwotnych" do bardziej zjaponizowanych i usportowionych ). Opowiada historię poszczególnych kata, kto je stworzył, kiedy, jak się zmieniały itp. Przez to jego objaśnienia są jeszcze bardziej ciekawe. Wszystkie interpretacje są robione pod walkę oraz pod obronę na tzw. ulicy ( jak to młodzież określa ).
Gdy się prosi Shihan o pokazanie jakiegoś fragmentu, to owszem pokazuje, tyle że potem to przez kilka dni się czuje i dobrze, bo wiem że to działa :D

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025