Równowaga i Balans
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli wiecej jak pare miesiecy to cos sie pokaszanilo po drodze, albo masz trenera z dupy (za przeproszeniem), jesli pozwolil Ci boksowac ze sparingpartnerem jak Ty jeszcze masz problem z utrzymaniem pozycji. Cos tu nie gra, nie sadzisz? Olej boksowanie z partnerem, cwicz samo chodzenie w pozycji, potem doloz do tego, lewy z kroczkiem, potem prawy z kroczkiem itd. To wszystko czego sie uczyles od poczatku, cwicz tak dlugo jak sie da, dopoki nie bedziesz plynnie tego wykonywac to nie zabieraj sie za zadaniowki nawet. Wydaje mi sie ze to trener troche daje ciala bo powinien od poczatku Tobie pokazac powolutku jak masz chodzic w pozycji, a nie ze Ty po ilus miesiacach jeszcze masz problem zeby stabilnie stac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz za bardzo myśleć nad tym co robisz - np. zapominać, ze blok w walce nie musi być perfekcyjny, tylko szybki i instynktowny. Obejrzyj walki profesjonalistów, swoje i staraj się dostosowywać do sytuacji, a nie wykonywać perfekcyjne techniki.
Możesz mieć problem z błędnikiem bądź w jakiś inny problem z ciałem. Tutaj rozwiązania nie znam.
Napisano Ponad rok temu
Możesz być zbyt "sztywny", wtedy zazwyczaj występują te problemy. Musisz starać się rozluźnić, walczyć z cieniem, obejrzeć nagranie swoich ruchów.
Zgadzam się. Mi zawsze pomagały walki z cieniem i ogólnie poruszanie się przed lustrem. Często też przy boksowaniu na worku skupiałem się bardziej na pracy nóg niż na zadawanych ciosach. Bo wbrew pozorom często wynik złego ułożenia ciała i koślawych ciosów leży w nogach i ich giętkości/ustawieniu.
Napisano Ponad rok temu
stojąc na jednej nodze wykonuj powolne kopnięcia. Wszystkie jakie znasz: w przód, bok, tył, na skos. Później zmieniaj tempa kopnięć, raz bardzo wolne, raz szybkie
Gdy już opanujesz to jako tako to bierzesz poduszkę na podłogę i stajesz na poduszce
Codziennie przez kilka minut i po jakimś czasie coś tam złapiesz
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
III CHARYTATYWNA GALA SPORTÓW WALKI ZIELONA GÓRA
- Ponad rok temu
-
Promocja 15% dla Budowiczów !
- Ponad rok temu
-
Beast of the East II - Piotr Kobylański vs Łukasz Rajewski
- Ponad rok temu
-
"RING XF 2" - PEŁNA ROZPISKA + WYNIKI
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Krzysztofem Piechotą
- Ponad rok temu
-
Palhares o walce z Drwalem: 'Dana White był zadowolony.'
- Ponad rok temu
-
Moosin: Mariusz Pudzianowski vs Tim Sylvia (video)
- Ponad rok temu
-
Georges vs."Big" Georges!
- Ponad rok temu
-
Link do walki Pudzian - Sylvia - bez wyniku!
- Ponad rok temu
-
Juras vs ?
- Ponad rok temu