Z mma rocks:
Nadszedł dzień na który czekała cała Kanada. Dwaj bohaterowie tego kraju spotkają się w bezpośrednim starciu żeby raz na zawsze wyjaśnić sobie prawa do używania ksywki Georges!. Mistrz UFC w wadze welterweight, Georges St Pierre w grapplerskim pojedynku zmierzy się z legendą Edmonton Oilers obecnie bijącym ludzi dla klubu Montreal Canadiens, 122 kilowym hokeistą Georgesem Laraque:
Do walki dojdzie w klubie St Pierra, Tristar Gym w Montrealu, i zostanie pokazany w TV podczas programu Off The Record na kanale TSN
“Najpierw sprawdzimy się w zapasach, ponieważ on myśli że bez problemu sprowadzi mnie na ziemię, a ja wierzę że to samo zrobię z nim” wytłumaczył St Pierre.
Na lodowisku nigdy bym do niego nie wyszedł, wiem że pokonałby mnie z łatwością, ale na ziemi nie mam żadnego problemu.”
St-Pierre waży obecnie 190 funtów, podczas gdy waga Laraquesa waha się w okolicach 270 funtów, coś co wg twardziela z NHL ma zadziałać na jego korzyść.
“Wydaje mi się że przez różnicę wagi, GSP będzie miał dużo problemów” powiedział Laraque. “Mam zamiar go podnieść i walnąć nim o matę”
Problemem Laraque jest to że wierzy w to że jestem jak konserwa z pomidorami którą możesz złapać jak w markecie i zrobić z nią co zechcesz” odpowiedział St-Pierre. “Przekona się że to nie jest takie łatwe”
Walka [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]