Na jednym z kanałow tel Sat. ukazał się fil pt. "Zbuntowany" - "The Rebel " - to tzw. nowe kino wietnamskie. trescia jest historia "żołnierza" paramilitarnej organizacji profrancuskiej zwalczającej latach 20-tych ruch oporu. W sumie jak na azjatycjie kino całkiem niezły film, ale perełką są walki w stylu Vo Thuat ( pierwowzoru VVD ), kopniecia, dan chan, zapasy
. Miło.śnikom VMA polecam
ZBUNTOWANY
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: ZBUNTOWANY
Zainspirowany recenzja - ogladam. Jestem w polowie i zgadzam sie, ze film jest fajny i tez go polecam.
Troche razi nierzeczywistosc sytuacji (akcje a la James Bond), ale bardzo podoba mi sie klimat filmu.
Choreografia walk - oglada sie spoko, ale IMHO bardzo razi w oczy sportowo-filmowa konwencja (akcje sa zupelnie nierzeczywiste, choc i tak oglada sie to duzo lepiej niz wiekszosc ostatnich produkcji z Chin)
Troche razi nierzeczywistosc sytuacji (akcje a la James Bond), ale bardzo podoba mi sie klimat filmu.
Choreografia walk - oglada sie spoko, ale IMHO bardzo razi w oczy sportowo-filmowa konwencja (akcje sa zupelnie nierzeczywiste, choc i tak oglada sie to duzo lepiej niz wiekszosc ostatnich produkcji z Chin)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wietnam - konstytucja
- Ponad rok temu
-
Roczny program imprez ZS VVD
- Ponad rok temu
-
VVD Białystok
- Ponad rok temu