>Staż z André Cognard Shihan, 8 dan
Termin:
30-31 stycznia 2010
Dojo:
Warszawski Klub Sportowy„Gwardia”, Ul. Racławicka 132, 02 – 634 Warszawa
Godziny zajęć: sobota: 15:00 - 16:30 i 17:00 - 18:30
niedziela: 9:30 - 11:00 i 11:30 - 13:00Z soboty na niedzielę można przenocować na macie (bezpłatnie)
Więcej informacji
pojawi się wkrótce na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kontakt: Warszawska Szkoła Aikido, tel.: 600 888 373
Staż z André Cognard Shihan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pewnie ze wzgledu na urode?bylo ode mnie dwoch chlopakow, podobno zostali zauwazeni :-)
Napisano Ponad rok temu
slyszalem ze zdobyli sie na odwage i zadali pytanie shihanowi dotyczace jakiejs techniki czym wzbudzili spore zaskoczenie.....
Napisano Ponad rok temu
Pewnie byli przekonani ze sa na Vortalu i cwiczenie aikido polega na dyskusji 8) Ciekawe kto ich nauczyl gadania na treningu...glownie dlatego :-) oraz ze wzgledu na swoisty urok osobisty :-)
slyszalem ze zdobyli sie na odwage i zadali pytanie shihanowi dotyczace jakiejs techniki czym wzbudzili spore zaskoczenie.....
Napisano Ponad rok temu
Pewnie byli przekonani ze sa na Vortalu i cwiczenie aikido polega na dyskusji 8) Ciekawe kto ich nauczyl gadania na treningu...glownie dlatego :-) oraz ze wzgledu na swoisty urok osobisty :-)
A może Smailu nauczył ich myślenia więc chłopaki pytają? Nie pomyślałeś o tym Szczepan? 8)
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe kto ich nauczyl gadania na treningu...
nie gadania tylko dociekania Szczepanku Drogi :-)
nie dosc ze ich zrugano za to ze zapytali, tojeszcze za to ze po angielsku...
ale jak walneli Smilea to podobno sie wypogodzilo :-)
Napisano Ponad rok temu
Jest zazwyczaj wyznaczony czas na to.
Napisano Ponad rok temu
u nas jest taki zwyczaj ze pytanie zadaje sie wtedy gdy pojawia sie watpliwosc,
co nie znaczy ze zawsze dostaje sie wtedy odpowiedz :-)
bedziemy pamietali na przyszlosc :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
staż się podobał, dla mnie to było interesujące doświadczenie. Przed wyjazdem próbowałem przeczesać net w temacie shihana Cognard'a ale o dziwo nie było za dużo informacji/filmików więc jechałem bez "specjalnych" oczekiwań ale za to z otwartą głową a przynajmniej taką miałem nadzieję. Zaskoczyła mnie spora ilość hakam, wydaje mi się że było po połowie białasów i czarnych Co do różnic w metodyce nauczania to nie będę się wypowiadał ponieważ za cieńki Bolek jestem Mogę tylko tyle powiedzieć że każdy mógł coś z zajęć wynieść w zależności od tego na jakim poziomie był. Z tego co zauważyłem to sensei zwracał uwagę na meguri, "nie siłowość" technik, utrzymanie płynnego ruchu w ramach danej techniki, stabilną pozycję...
Z luźnych spostrzeżeń to dodam że wyczuwalny był bardzo duży szacunek jakim darzy się shihana. Jak to już wcześniej Mr Smaili zauważył udało nam się złamać konwencję i zadaliśmy pytanie shihanowi który tłumaczył nam technikę. Kolega chciał coś dopytać i się stało finał był taki że wiemy już iż shihana Cognard'a nie pyta się, to raczej on podchodzi i tłumaczy. W ramach tego zamieszania sensei dopytał się o nas (skąd jesteśmy/z jakiej sekcji/ kto jest naszym nauczycielem), coś mam wrażenie że dzięki temu przynajmniej nas zapamiętał Tak czy inaczej odniosłem wrażenie że udało nam się z czasem to odpokutować i na koniec dostaliśmy wpisy stażowe w pakiecie ze szczerym uśmiechem shihana - bezcenne
Czas szybko minął, wrażenia i emocję jeszcze długo w nas pozostały, a szczególnie z sobotniej imprezki Okazało się po raz kolejny że gdzie jak gdzie ale przy zastawionym stole najlepiej się rozmawia i przełamuję konwenanse. Mam nadzieje że to nie ostatni taki staż. Pozdrowienia dla wszystkich pozytywnie zakręconych aikidoków
...mała prośba, czy moglibyśmy dostać choć kilka fotek ze stażu? Wasz dział "foto-medialny" obiecał mi coś przesłać ale jak na razie cisza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o dzieki Ci !
teraz odpowiedzialnosc sie podzieli
pisz pisz o tych roznicach, sam jestem ciekaw ....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seminarium z A. SATO Sensei (6dan Aikikai) w Gdyni
- Ponad rok temu
-
50 LAT
- Ponad rok temu
-
Galeria zdjęć z seminarium z Y. Yamda Sensei w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Zyczenia swiateczno - noworoczne
- Ponad rok temu
-
Ostrzenie katany
- Ponad rok temu
-
Romcio H.
- Ponad rok temu
-
Krewniacy
- Ponad rok temu
-
mam problem, szukam pomocy
- Ponad rok temu
-
"Chłopaki wyluzujcie" nowa reklamówka SOTO!
- Ponad rok temu
-
Staż Aikido | Maciej Strzechowski 5 Dan
- Ponad rok temu