Fairtex vs Hayabusa-Rękawice do mma z wyższej półki
Napisano Ponad rok temu
Nie znalazłem takiego tematu więc pozwoiłem sobie założyć, może pomoże komuś w napisaniu listu do św. Mikołaja.
Otóż chcę sobei kupić rękawice do mma (konkretnie do bjj z elementami vale tudo ale mneijsza o to). Wiem ze takie jak noszą na UFC to rękawice turniejowe, nie dajaće zbyt wiele ochrony więc do treningu lepiej kupić sparringowe, takie któe mają wiecej "poduszki"
Lektura sherdoga i innych forów pozwoliła mi zawęzić pole poszukiwań do dwch modeli.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jak sądzicie które są lepsze?
Czy mniejsza mobilność palców niż w takich [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
nie będzie wpływać bardzo na wygodę walki w parterze? Czy do takich rękawic trzeba używać owijek?
Napisano Ponad rok temu
Mam te Fairtexy, i choć mało ich uzywam, to musze powiedzieć, że są to rękawice turniejowe - na trening sa ciut za twarde. Tajowe maja inny model do sparingów o te [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A te Hayabusy są właśnie treningowe.
Co to wykonania Fairtex jest dobry, z własnym pokrowcem, choć jak dla mnie za bardzo usztywnia nadgarstek - może do uderzania to jest dobre, ale w grapplingu przeszkadza, a w zapasach i sprowadzeniach może być niebezpieczne. Ale to może byc kwestia anatomii i dobrania rozmiaru.
Co do owijek - osobiście uzywam, ze względu na higienię. Na turniejach owijają, ale raczej wynika z tradycji bokserskich i przepisów z tego wynikających.
Napisano Ponad rok temu
Polecam Fairtxy z czystym sumieniem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o solidnosc produktu mysle ze obie firmy robia solidne rekawice.
Natomiast jesli chodzi o wyglad/model.Wydaje Mi sie ze tego typu rzeczy czesto sie wybiera wedlug wlasnego gustu
Napisano Ponad rok temu
Wiesz, ale wskazałeś 2 różne rodzaje rękawic.
.
Wiem, specjalnie żeby porównac je z klasycznymi rekawicami do mma, takimi jak noszą na UFC. chodzi mi głowneiu o to że w truniejówkach moiżna ruszać pacami co chyba jest nie bez znaczenia w grapplingu.
Napisano Ponad rok temu
Zna takich co ćwiczą w turniejowych,też można,ale trzeba większego wyczucia w zadaniówkach.
Napisano Ponad rok temu
A jak to jest z rozmiarówką tych treningowych rękawic? Grbiet mojej dłoni na wysokości kłykci to jakieś 10 cm, od kostki w nadgarstku do kłykcia małego paca jakieś 8-9. obwód nadgarstka 17 cm. M będzie ok założę do tego owijki? (pytanie do szczęśliwych posiadaczy)
Napisano Ponad rok temu
Rozmiar dla Ciebie to będzie L,owijki wejdą pod to spokojnie(w obu modelach).
Twoje warunki w niczym nie przeszkadzają w MMA,jest wielu zawodników o podobnych wymiarach,którzy radzą sobie dobrze.Możesz też zawsze parę kilo nabrać i jeszcze się zmieścisz do 72 kg.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJ vs Diego
- Ponad rok temu
-
Najbardziej ustawiane walki w mma .
- Ponad rok temu
-
Mazowiecka Młodzieżowa Liga Kick-Boxingu: zapisy na walki MM
- Ponad rok temu
-
(Spojler w środku)Pudzian - Najman ankieta
- Ponad rok temu
-
Dan Henderson w SF.
- Ponad rok temu
-
TUF 10 Heavyweights Finale SPOJLERY
- Ponad rok temu
-
Copacabana - Technika Tygodnia
- Ponad rok temu
-
San Do ...
- Ponad rok temu
-
The Ultimate Fighter HEAVYWEIGHTS Finale (data?)
- Ponad rok temu
-
Gala BUSHIDO v 6 - Turniej MMA - Rozpiska zawodników !
- Ponad rok temu