Ustrojstwa - prośba o pomoc
Napisano Ponad rok temu
Potrzebuję skonstruować coś, co by mi tarcze trzymało. Tak więc musi być sprężyste raczej Powinno się zachowywać jak ręka. To raz.
Dwa - czy ktoś wie, gdzie można znaleźć u nas coś takiego jak 'wooden dummy'? Albo ma pomysł, jak to wykonać samemu?
Napisano Ponad rok temu
"Drewniany człowieczek" jest dość drogi i zajmuje trochę miejsca (świetnie się sprawdza jako wieszak ). Mój tsunamiczny kolega zrobił sobie z drewnianych poręczy rodzaj prostopadłościanu (tylko krawędzie) i zamontował w narożniku pokoju, ćwiczył na tym twarde bloki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Kwiat: no może by i nawet zdało egzamin. Tylko na razie mam bardzo ograniczony budżet, dlatego chciałam pokombinować coś sama. Choć pewnie znajdą się też jakieś tańsze wersje. Generalnie spodobało mi się :-)
Jersey: nie chodziło o niszczenie, tylko zrobienie czegoś w rodzaju ręki, co by mi pady trzymało (jeśli tarcza to zbyt ogólne słowo) i działało tak jak ręka, ale to pewnie zbyt nierealne marzenie było Taki pad normalnie można by było zdjąć i chyba nie niszczyłby się bardziej niż normalnie.
Głupków z drewna widziałam własnej roboty na fotach i nawet są ludzie, którzy sprzedają plany konstrukcji ;-) Na fotach naprawdę były najprzeróżniejsze. Ale chyba chodzi też o to, żeby te ramiona były jednak odrobinę ruchome? Akurat tu mam coraz większą zajawkę, więc o ile pady to rzecz prozaiczna, o tyle tu walka w imię idei idealnego ludzika ;-)
Ale może dobrze mówicie. Jeżeli worki/gruszki sprawdzają się tak samo, to faktycznie poszukam może czegoś w miarę taniego, co sobie zamontuję gdzieś w piwnicy :-)
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za odpowiedzi :-)
Kwiat: no może by i nawet zdało egzamin. Tylko na razie mam bardzo ograniczony budżet, dlatego chciałam pokombinować coś sama. Choć pewnie znajdą się też jakieś tańsze wersje. Generalnie spodobało mi się :-)
Jersey: nie chodziło o niszczenie, tylko zrobienie czegoś w rodzaju ręki, co by mi pady trzymało (jeśli tarcza to zbyt ogólne słowo) i działało tak jak ręka, ale to pewnie zbyt nierealne marzenie było Taki pad normalnie można by było zdjąć i chyba nie niszczyłby się bardziej niż normalnie.
Głupków z drewna widziałam własnej roboty na fotach i nawet są ludzie, którzy sprzedają plany konstrukcji ;-) Na fotach naprawdę były najprzeróżniejsze. Ale chyba chodzi też o to, żeby te ramiona były jednak odrobinę ruchome? Akurat tu mam coraz większą zajawkę, więc o ile pady to rzecz prozaiczna, o tyle tu walka w imię idei idealnego ludzika ;-)
Ale może dobrze mówicie. Jeżeli worki/gruszki sprawdzają się tak samo, to faktycznie poszukam może czegoś w miarę taniego, co sobie zamontuję gdzieś w piwnicy :-)
Kozlak, schodzisz z karate do podziemia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kozlak, schodzisz z karate do podziemia?
Nooo, to podobno jakiś syf, no - to całe karate, nie jest trendy i na topie, i w ogóle ;-)
Kożlak a gdyby tak makiwara miała taką pułke-ogranicznik na którą by się stawało tarcze i jednocześnie przywiązywało paskami do tej elastycznej deski-ramienia?
Hm. No jest to jakiś pomysł. Tylko ogólnie nie mam przekonania do makiwary. Nie dlatego że twarda, tylko że podobno zdrowe to to nie jest. No i pozostaje kwestia, czy przymocowanie takiej tarczy załatwiłoby sprawę i zniwelowało skutki uboczne makiwary? Bo to nie o twardość chodzi tylko o drgania czy cuś. Tak słyszałam :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jest propozycja ze względu na cene i narzucone przez Ciebie warunki (lepszy worek)
Napisano Ponad rok temu
Jersey: o ,taki:
Widzis? One się rusają ;-)
A tu drugi:
Tego, co było w Twoim filmiku, to się boję
Napisano Ponad rok temu
Pół mieszkania Ci to zajmie (rok majsterkowania lub góra pieniędzy)
Napisano Ponad rok temu
Mój brat jest stolarzem, to może coś wynegocjuję No a jeśli o miejsce chodzi, to zrzucę to swojemu facetowi do pokoju. Kobieta zawsze się urządzi ;-)
A serio, to akurat jeśli o ten sprzęcior chodzi, to liczę, że koszty mogą być dość wysokie i trzeba będzie poodkładać (choć zacząć odkładanie i tak mi się nie uda w najbliższym czasie). Chodziło jedynie o kasę przy gruszkach, bo skoro są już pady, to lepiej zrobić coś tanim kosztem niż wywalać 340zł na nową gruszkę. No ale nic. Na razie faktycznie pomyślę nad gruszką czy workiem, a to drewniane przedsięwzięcie poczeka na lepsze czasy. Najpierw sobie pada do gier kupię, przenośny hdd i rękawice bez palców... o, takie:
Ładne, nie? ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Te rękawice tyż ładne, podobają się ;-) Ale w sumie nie do końca mi o worek szło, tylko o to, żeby nie mieć nieporęcznego shitu na łapkach w sparringach z partnerem. Ale te rękawice co pokazałeś to chyba wiem co to i jeśli dobrze myślę, to też są fajne. Dzięki za rady :-)
A żebyś wiedział, jak długo goi się otarty ryjek... ;-)
Napisano Ponad rok temu
Te bez palców jako sparingowe to chyba tylko w Polsce (widziałem, że instruktorzy KK z Japonii czy Anglii mają zupełnie inne)... .To już lepiej kupić same bandaże bokserskie (może?)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
karate-gi do knockDown karate
- Ponad rok temu
-
Z MMA do Karate :)
- Ponad rok temu
-
BEST KARATE ebook
- Ponad rok temu
-
Zgrupowanie z Nidaime Akira Nakamura - Seido Karate
- Ponad rok temu
-
Życzenia urodzinowe
- Ponad rok temu
-
Szkolenie otwarte pod patronatem IDOKAN EUROPA POLSKA
- Ponad rok temu
-
Karate (kyokushin) co to jest?
- Ponad rok temu
-
Łowy coroczny temat
- Ponad rok temu
-
Kto doradzi dziewczynie gdzie kupic Kobutan?
- Ponad rok temu
-
DLACZEGO DZIECI POWINNY TRENOWAĆ KARATE
- Ponad rok temu