Relacja z walki Krzysztofa Kułaka
Napisano Ponad rok temu
Ostatni gong i wiemy, że innej możliwości nie ma, jak wygrana Kułaka na punkty. Niestety, prawda okazała się inna, wręcz okrutna... Jednogłośnym werdyktem sędziów zwycięża fightera trójkolorowych, Christian M'Pumbu!
- Wszyscy widzieli, że zwyciężyłem na punkty. Zostałem przez francuzów oszukany - mówił po ogłoszeniu wyniku walki częstochowianin.
Nie tylko "Model" poczuł się oszukany. Błąd sędziów zauważył również M'Pumbu, który podszedł do Krzyśka i oddał mu swoją nagrodę za wygraną walkę. - Przyszedł do mnie, bo doskonale zdawał sobie sprawę, że to ja zwyciężyłem i tylko werdykt sędziów odebrał mi wygraną - kończy Kułak.
Podsumowując zaistniałą sytuację. Definitywna wygrana fightera "KSW Team", która okazuje się triumfem zawodnika gospodarzy. Ewidentny błąd sędziów, którzy doprowadzili francuską publiczności do takich gwizdów, jakie najczęściej słyszy się podczas meczów piłki nożnej, a nie na galach sportów walki...
Napisano Ponad rok temu
Błąd sędziów zauważył również M'Pumbu, który podszedł do Krzyśka i oddał mu swoją nagrodę za wygraną walkę.
Abstrahując od zachowania i decyzji sędziów: najwyższy szacunek dla M'Pumbu - nie każdego stać na taką klasę, gest, fairness oraz dystans do samego siebie!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oby tylko wszyscy zawodnicy umieli się wykazać taką klasą jak M'Pumbu :wink:
Napisano Ponad rok temu
... bo oczywiscie na polskich galach to nie do pomyslenia zeby sedziowie faworyzowali "naszego" zawodnika.
a co ma piernik do wiatraka :roll:
Napisano Ponad rok temu
gratulacje dla krzyska za dobra walke i dla przeciwnika za gest.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodziło mi o to, że [wyżej wspomniany] nie pogodził się z zaistniałą sytuacją i nie poszedł z nagrodą do domu lecz wyraził w taki a nie inny sposób swój sprzeciw, nie był bierny.
That`s all.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
porzebuje małej pomocy z wyborem rękawić
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Minotauro PL/ANG
- Ponad rok temu
-
"Maciuś będzie dobrze...!" - rozmowa z Krzysztofem
- Ponad rok temu
-
Kułak walczy na "1er Internationale Multi-Boxes"we
- Ponad rok temu
-
drwal uczestnikiem tuf'a - dowód kompetencji dziennikarskiej
- Ponad rok temu
-
TUF 9 Finale(Spojlerownia)
- Ponad rok temu
-
TUF 9 Finale - Video(Bez Spojlerow!!!)
- Ponad rok temu
-
Spojler do walki Drwala w tytule na Onecie!!!
- Ponad rok temu
-
UFC 100
- Ponad rok temu
-
Opinie o programie
- Ponad rok temu