... pewnie wałkowaną milion razy... ale mam
 ... pewnie wałkowaną milion razy... ale mam  .
  .Mianowicie, ćwiczyłem rok aikido
 wiadomo mądra sztuka walki, bez agresji itp. Moim zdaniem pod względem technicznym jest genialna... inna sprawa to to jak się podchodzi do treningu i jak go naucza.... jak religijny taniec czy sztukę walki... ale nie chciałem o tym rozmawiać. W każdym bądź razie nie ujmując technicznym aspektom, doszedłem do wniosku, iż konkretnych bodźców to tutaj mi się będzie dość ciężko nauczyć i pomyślałem o czymś bardziej kontaktowym, zgodnie z myślą, że tylko sparingi konkretnie nauczą.
  wiadomo mądra sztuka walki, bez agresji itp. Moim zdaniem pod względem technicznym jest genialna... inna sprawa to to jak się podchodzi do treningu i jak go naucza.... jak religijny taniec czy sztukę walki... ale nie chciałem o tym rozmawiać. W każdym bądź razie nie ujmując technicznym aspektom, doszedłem do wniosku, iż konkretnych bodźców to tutaj mi się będzie dość ciężko nauczyć i pomyślałem o czymś bardziej kontaktowym, zgodnie z myślą, że tylko sparingi konkretnie nauczą.No i sprawa wygląda tak... podoba mi się boks
 no i taekwondo,  ale twarzy jak bokser nie chce mieć
  no i taekwondo,  ale twarzy jak bokser nie chce mieć  i w sztukach japońskich się lubuję więc takowe wolałbym się uczyć
  i w sztukach japońskich się lubuję więc takowe wolałbym się uczyć  do tego potwornie podobają mi się dźwignie, rzuty i tego typu "rzeczy", taka "inteligentniejsza" walka
  do tego potwornie podobają mi się dźwignie, rzuty i tego typu "rzeczy", taka "inteligentniejsza" walka  .
 .Może i dziwny jestem
 ale doradźcie mi proszę drodzy towarzysze, w takowym razie w co tym razem uderzyć?
  ale doradźcie mi proszę drodzy towarzysze, w takowym razie w co tym razem uderzyć? Reasumując: uderzenia, kopnięcia, dźwignie, rzuty, z większością twarzy i sparingami...
 i co wybrać? Czy dobrze trafiłem czy znacie coś lepszego?
  i co wybrać? Czy dobrze trafiłem czy znacie coś lepszego? A jeśli dobrze to powiedzcie mi gdzie najlepsze dojo w Krakowie jest i kto tam wykłada

![:]](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/splash.gif) 

FaceBook
 FaceBook