OTWARTY PUCHAR POLSKI BJJ 2009 -Konin-16 maj 2009 -zapowiedź
Napisano Ponad rok temu
Ale żeby nie było tak różowo, ja osobiście mam jeden żal. Chodzi mi mianowicie o gi, w jakich walczyli niektórzy zawodnicy. Niektórzy wychodzili na matę albo w wersjach z kolekcji wiosna-lato (krótki rękaw, kończący się w okolicach łokcia), albo w autentycznych szlafrokach Mnie osobiście (dlatego poruszam ten temat rzecz jasna ) dotknęła sytuacja, w której gość w sytuacji zagrożenia zwyczajnie... wyciągnął rękę z rękawa! Niestety sytuacja ta nie została wychwycona przez arbitra.
Pamiętam, że podczas MP w Zgierzu gi zawodników przy ważeniu były sprawdzane (to jest kwestia szczegółowo opisana w przepisach cbjj). Dziś o tej sprawie kompletnie zapomniano.
Proszę ten post potraktować bardziej jako wskazówkę na przyszłość niż narzekanie. To są niby szczegóły, które jednak jakoś na całość rzutują. Raz jeszcze wielkie gratulacje dla organizatorów, było zacnie!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1)
2) Marcin Held (?)
3)
elita -80
1) Maciej *Giluś* Kowalski - Drynsdale
2) Grzegorz *Yamabushi* Kloc - BT
3) Jarosław *Pumba* Gajek - LGT
elita -90
1) Piotr *Bagi* Bagiński - BT
2)
3)
elita 90+
1) Grzegorz *Tygrys* Szatkowski - LGT
2)
3)
tyle zapamiętałem ;]
Napisano Ponad rok temu
że co? 8Oświetne zorganizowanie zawodów.
Napisano Ponad rok temu
Skąd: Copacabana :-)że co? 8Oświetne zorganizowanie zawodów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety zaraz pewnie pojawią się komentarze dotyczące opóźnienia lub sposobu sędziowania. Ale takie rzeczy zdarzają się zawsze i czasem nie da się ich uniknąć.
Ogromny plus to świetne nagrody, dawno takich dobrych nie widziałem.
Ogólnie wporzo i bardzo pozytywnie, miła atmosfera. ładny doping.
Pozdrowienia dla wszystkich startujących
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1- Myślę ze wielu zawodników i ja też jest zniesmaczonych opóźnieniem(niech nikt mi nie mówi, że tak zawsze jest - 4h opóźnienia w mojej katygori wagowej),za które chcąc nie chcąc obrywa organizator.
2- Jeden mikrofon.(choć fajnie sobie poradziliście z tym mimo ze było cicho)
3- To był błąd, że można było startować w 2 kategoriach, bo zawodnicy albo się wykreślali albo byli wyczytywani po kilka razy(strata czasu) lub jak już wychodzili na matę to padali jak muchy.(wiadomo nie wszyscy)
Plusy:
1- Ładna frekwencja
2- Super przygotowane tablice wyraźne czytelne i tak jak napisaliście odzwierciedlały walkę(mogły jeszcze mieć zaznaczone, które punkty są kogo np.: tak jak w judo -ma przepaskę ma niebieska tablice. Trener wie, ale ludzie z zewnątrz nie)
3- Super nagrody(ja za 3 dostałem taka, że „gdzieś” na innych zawodach za 1 się nie dostaje)
Można by jeszcze trochę po biadolić, ale to już jakieś niuanse. Pomimo tego ze spóźniłem się do pracy 2h(a i tak brałem poprawkę na opóźnienie), na pewno(jak zdrowie pozwoli)przyjadę za rok.
Napisano Ponad rok temu
więcej pewnie wieczorem
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym aspektem zawody zorganizowane bardzo dobrze. I co najważniejsze - bardzo dobrze sędziowane!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. hala w Koźminie Wlkp. jest mniejsza. To tak w nawiązaniu do tematu MP. A ludzi będzie duuużo więcej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aha, i nie uważam, żeby kontrola gi była niuansem. w BJJ zdecydowana większość technik opiera się o kontrolę i chwyty za "szmatę". Jak ktoś ma walczyć np. pajęczą garda, jak rywal ma rękawy do łokci? To nie jest SF tylko BJJ...
Popieram kontrole Gi jak najbardziej, to bardzo ważne, po pierwsze piowinno się kontrolowac pod względem długości nogawek i rękawów oraz po względem czystości bo widziałam u niektórych zawodników brudne kimona, a to bardzo nie higieniczne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
elita -70
1) Robert Trzcionka GB Tychy
2) Marcin Held GB Tychy
3) Krystian Grzejszczak BT Łódź
elita -80
1) Maciej *Giluś* Kowalski - Drysdale JJ
2) Grzegorz *Yamabushi* Kloc - BT
3) Jarosław *Pumba* Gajek - LGT
elita -90
1) Piotr *Bagi* Bagiński - BT
2) Paweł Kamiński - DRysdale JJ
3)
elita 90+
1) Grzegorz *Tygrys* Szatkowski - LGT
2) Łukasz Warchoł GB Tychy
3)
tyle zapamiętałem ;]
dodałem kilka wyników od siebie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
COPA POSNANIA VI
- Ponad rok temu
-
Madale przygotowane na turniej MEMORAIŁ HELIO GRACIE
- Ponad rok temu
-
Kiedy pojechaliście na swoje pierwsze zawody a kiedy Pas
- Ponad rok temu
-
W kwietniu BJJ na AWF(SALA SPORTÓW WALKI AWF)
- Ponad rok temu
-
BJJ Kielce
- Ponad rok temu
-
Roy Harris w Gdańsku!
- Ponad rok temu
-
"Memoriał HELIO GRACIE" - turniej BJJ
- Ponad rok temu
-
"Memoriał HELIO GRACJE" - turniej BJJ