Spotkanie liderów światowego kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Nenad Sancic IBK
Sammy-Lee Muller IBK
Enrico Magalhaes Seiwakai
Carlos Ayrton Correa Ramos Seiwakai
Sérgio Alves Junior Kuokushin-kan
Napisano Ponad rok temu
Informacja pochodzi ze strony rosyjskiej.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rosjanie, Anglicy i dwie Szwajcarki jedna w kumite a druga w kata ( HAHA - Dolores, ktora w mojej ksiazce sie prezentuje).tam sa duzo ruskich ? takie ruskie nazwiska.
mysle ze w innych organizacjach bedzie podobnie. chyba ze sa takie ktore nie maja Rosjan w organizacji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoad,że tylko z Polski będzie tam ashihara i kan bez IKO 1 i Shin. Ale tyle sie tutaj pisze o jedności i współpracy a jednak decyzje zapadają wysoko, a doły wykonują je ślepo.
Pomysl zorganizowania wspolnego turnieju moze i dobry ale formula nie do przyjecia.
Po prostu organizator probowal sie wypromowac ponad wszystkich innych.
Gdyby w pierwszej kolejnosci porozumial sie z szefami innych organizacji i wszyscy by wyrazili zgode i chec kooperacji wtedy mozna by wystapic publicznie z calym pomyslem.
W kazdym innym przypadku cale przedsiewziwcie bylo z gory skazane na niepowodzenie.
Gdyby oglosil publicznie iz taka propozycja padla i nie zostala zaakceptowana przez szefow niektorych frakcji kyokushin wiec pomysl wroci do dalszej" obrobki" i moze po nastepnym roku czy dwoch negocjacji wszystko by sie udalo.
Napisano Ponad rok temu
Nie jest tajemnicą, że KAN próbuje wzmocnić swój wizerunek w świecie ale chyba się nie uda im przebić przez gąszcz wielu organizacji KK , które już zbyt mocno się podzieliły i maja swoją strukturę finansową. Ale wspólne zawody owszem , gdyż to jedyna okazja na konfrontacje sportową na szerokim spektrum wielo organizacyjnym, przypominającym MS za życia Oyama. Obecne MS w samych organizacjach to jak w ubogiej rodzinie , gdyż topią się we własnym sosie, a tak mamy okazję wyłonienia jednego mistrza z wielu organizacji i porównać systemy szkolenia.
Napisano Ponad rok temu
Podczas obozu z sensei Tsukamoto pytałem jak sytuacja wygląda współpraca miedzy organizacjami w Japonii. Sensei opowiadał nam, że u niego w dojo regularnie pojawia się zwycięzca All Japan w Kyokushinkan / przepraszam ale nie pamietam jego nazwiska /. Sam Tsukamoto często bywał w Brazylii, ćwicząc z Filhio, z którym sie przyjaźni. W Japonii regularnie odwiedza Dojo Tsukamoto Lechi Kurbanow. Sensei Tsukamoto przyjaźni się też z sensei Kasumi. Jak widzicie na świecie od dawna są tendencje współpracy międzyorganizacyjnej. Na Węgrzech IKO1, Shin i IKO3 robia regularnie wspólne zawody i jakoś to gra. To od nas wszystkich zalezy jak podejdziemy do sprawy. Z mojego małego poletka shin w Polsce powiem, że nasze zawody są w wiekszości otwarte, spotykamy się podczas obozów, seminariów czy sparingów z Kolegami z innych organizacji knock down karate i jestesmy z tego niezwykle zadowoleni. Robimy to po to , aby jak to trafnie i ładnie napisał Sandokan100 nie topić się we własnym sosie.
Pozdrawiam wszystkich Kolegów. OSU!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisałem:
Sam Tsukamoto często bywał w Brazylii, ćwicząc z Filhio, z którym sie przyjaźni.
Apropos podobno kancho Matsui przebywa w USA u shihan Gorai niemogąc wrócic do Japonii w obawie przed aresztowaniem za przekręty podatkowe. Kiedy wróci do ojczyzny prawdopodonie pójdzie siedzieć jak niegdyś Ishi, twórca K1. Informacja też zasłyszana od sensei Tsukamoto, którego pytalismy o sytuacje w Japonii.
Tam gdzie zaczynają sie wielkie pieniądze często ten sport przestaje byc czysty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sandokan100 jeszcze raz przeczytaj uważnie, proszę:
Napisałem:
Sam Tsukamoto często bywał w Brazylii, ćwicząc z Filhio, z którym sie przyjaźni.
Apropos podobno kancho Matsui przebywa w USA u shihan Gorai niemogąc wrócic do Japonii w obawie przed aresztowaniem za przekręty podatkowe. Kiedy wróci do ojczyzny prawdopodonie pójdzie siedzieć jak niegdyś Ishi, twórca K1. Informacja też zasłyszana od sensei Tsukamoto, którego pytalismy o sytuacje w Japonii.
Tam gdzie zaczynają sie wielkie pieniądze często ten sport przestaje byc czysty.
Czyżby teraz na sierpniowych MS w Japonii był jego sobowtór - brzydko tak pisać sensei
Napisano Ponad rok temu
Może coś się zmieniło ....Nie byłem, nie widziałem, nie wiem na 100 %, więc powtarzam tylko to co zasłyszałem podczas obozu.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hyakuhachiho
- Ponad rok temu
-
shuto uke - shuto mawashi uke w Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Iken