Judoga/Gi do Bjj ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeśli 179 cm wzrostu to bierz 180, 1 cm różnicy, bez przesady, jakby rozmiary były co 5cm to rozumiem ale są co 10 cm
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje tylko, ze rozmiarowka jest dokaldna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja tez zamierzam sobie kupic gi do bjj, tez jakies pozadne tylko nie wiem jaki kolor czy niebieskie czy czrny ktore gi wyglada lepiej po wyblaknieciu ? ;]
Miałem niebieskie, teraz mam czarne. Z niebieskiego (Dax Tori) prawie nie schodził kolor, tzn. przez rok nie wyblakł zbyt mocno (1 pranie w tygodniu). Z kolei czarne po roku straciło więcej koloru, mimo, że piorę je w płynie do czarnych tkanin. Częstotliwość prań minimalnie większa.
Generalnie niebieskie wyglądają lepiej niż inne kolory po pewnym czasie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chce sobie kupic te gi ktos z tego forum mi doradzil kupic to
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
teraz tak ja mam 175cm wzrostu 70kg mam 19 lat, i jakie kupic na 170 czy juz na 180 ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przepraszam za nastpeny post.
teraz tak ja mam 175cm wzrostu 70kg mam 19 lat, i jakie kupic na 170 czy juz na 180 ?
Miałem 175/73 jak kupowałem Dax Tori Gold. Kupiłem na 160cm i dopiero po 3-4 praniach w 60 stopniach doszło do mniej więcej dobrego rozmiaru (pod bjj). Rękawy były lekko przydługie i podobnie nogawki, przed skurczeniem prawie je deptałem. Do judo pewnie taki rozmiar byłby ok, ale w bjj przeszkadzają za duże połacie materiału. Dlatego m.in. zmieniłem na typowe gi do bjj.
Nie wiem jak wygląda sprawa jakości gi BullDog, ale jest w cenie 349pln w jednym ze sklepów, produkowana przez Korala, więc powinno być ok. Na zdjęciach wygląda tak samo jak mój Koral, więc może to tylko kwestia brandingu. IMO lepiej poczekać, może na święta kasa wpadnie i kupić typowe gi do bjj zamiast judogi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedy tego dax'a kupiłeś? :wink:przepraszam za nastpeny post.
Miałem 175/73 jak kupowałem Dax Tori Gold. Kupiłem na 160cm i dopiero po 3-4 praniach w 60 stopniach doszło do mniej więcej dobrego rozmiaru (pod bjj). Rękawy były lekko przydługie i podobnie nogawki, przed skurczeniem prawie je deptałem. Do judo pewnie taki rozmiar byłby ok, ale w bjj przeszkadzają za duże połacie materiału. Dlatego m.in. zmieniłem na typowe gi do bjj.
Nie wiem jak wygląda sprawa jakości gi BullDog, ale jest w cenie 349pln w jednym ze sklepów, produkowana przez Korala, więc powinno być ok. Na zdjęciach wygląda tak samo jak mój Koral, więc może to tylko kwestia brandingu. IMO lepiej poczekać, może na święta kasa wpadnie i kupić typowe gi do bjj zamiast judogi.
Napisano Ponad rok temu
to jaki kupic jakis expert?
Napisano Ponad rok temu
Kiedy tego dax'a kupiłeś? :wink:
Kupowałem lekko ponad 2 lata temu. Rozmiarówkę zmienili?
->Paul.KO - nie możesz przymierzyć przed zakupem?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ceny w BJJ Wroclaw
- Ponad rok temu
-
BJJ w gi w Londynie (północny i środkowy)
- Ponad rok temu
-
BJJ na Olimpiadzie 1012 w Londynie
- Ponad rok temu
-
Po seminarium z Bruno Carvalho w Gdańsku
- Ponad rok temu
-
Treningi w godzinach porannych...
- Ponad rok temu
-
judo+mma