Metoda na... chwytacza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie da się ukryc, grapplerzy najczęściej wygrywają z uderzaczami. Zastanawiałem się jaki styl uderzany najlepiej poradziłby sobie z grapplingiem. Myślałem o boksie, bo te szybkie ataki i kontry są trudne do wyłapania, ale z drugiej strony jest to bliski dystans i chwytacz może rzutem zakończyc walkę. Większy zasięg oferują kopnięcia, więc może lepiej wybrac savate, które dysponuje szybkimi kopniakami, też trudnymi do wychwycenia?
Jak chcesz kopniecia to MT jest najlepsze.Niema to jak porzadny lowkick:)
Napisano Ponad rok temu
np Melvin Manhoef
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czysty? zaden. najlepsza metoda to do doskonale opanowana obrona przed sprowadzeniami (zapasy, judo, bjj) i dopiero wtedy mozna uderzac. crocop dobrze sobie radzil (kiedy jeszce sobie radzil) - bronil sie przed sprowadzeniem, a jak juz go ktos obalil, to sie tylko bronil zeby jak najszybciej wstac.Nie da się ukryc, grapplerzy najczęściej wygrywają z uderzaczami. Zastanawiałem się jaki styl uderzany najlepiej poradziłby sobie z grapplingiem.
Napisano Ponad rok temu
ps.
Akiyama Manhoefa obalił i skończył bez większych problemów a że dają mu przeciwników do nabicia rekordu to może swojego brutalnego powera pokazać. Jeśli zawalczy z Jacare to będzie to klepanie w pierwzzej rundzie 8)
Napisano Ponad rok temu
najlepsza metoda to do doskonale opanowana obrona przed sprowadzeniami (zapasy, judo, bjj) i dopiero wtedy mozna uderzac.
Dokładnie - ćwicząc TYLKO stójkę nie nauczysz się walczyć z grapplerem, bo każda jego akcja będzie dla Ciebie niespodziewana i nie będziesz w stanie wystarczająco szybko zareagować.
Jedyny więc sposób to ćwiczyć z grapplerami - a ćwicząc z nimi uczysz się od nich i sam stajesz się grapplerem - nie nauczysz się bronić np. przed wejściem w nogi, jeśli sam nie zrozumiesz tej techniki i nie będziesz w stanie jej wykonać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem nie stają się grapplerami są cały czas uderzaczami w ten sposob walczą i wygrywają za pomocą uderzeń nie chwytów
Takie uogólnienie to było tylko
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Krwawa gala UFC"(spojler w zdjęciach ;) )
- Ponad rok temu
-
K-1 Asia 13 lipiec- rozpiska
- Ponad rok temu
-
UFC 86 - Video ( Bez Spojlerów!!!)
- Ponad rok temu
-
UFC 86 ! UWAGA SPOILER ! WYNIKI!!
- Ponad rok temu
-
Rash i spodenki Manto