DogBrothers :)
Napisano Ponad rok temu
Mam parę pytań dotyczących tej sztuki/techniki walki (na ich stronie nie mogłem znaleść tych informacji)
1) Czy treningi polegają tylko na walce z kijem czy ćwiczy się także dźwignie,rzuty itp...
2) Czy jest jakiś podział na grupę początkującą i zaawansowaną ??
3) Znalazłem parę filmików w necie... i trochę mnie one zaszokowały Czy na treningach były kiedyś przypadki że ktoś komuś zęby tym kijem powybijał ??
Fajnie by było gdyby ktoś kto to trenuje odezwał się do mnie na gg: 1847883
pozdr
Napisano Ponad rok temu
1.Tak jest podział na reszte bez kija
2.Chyba oczywiste nie wyobrażam sobie aby mogło być inaczej
3.Sie gra się ma.Chodziaż dla mnie DB zaciera momentami subtelną granice między zdrowym sportem a niezdrowym mordobiciem
Napisano Ponad rok temu
Ale to z powodów logistycznych a nie jakości sekcji.
Ad rem
1. 2/3 programu nauczania obejmuje techniki bez broni (nie uwierzysz ale są też elementy samoleczenia - prowadzący grupę jest także dyplomowanym fizjoterapeutą)
2. W bydgoskiej grupie wszyscy trenują regularnie razem. Ewentualnie część na tym samym treningu cześć robi np: siniwali a pozostali walą w opony
3. Przez równy rok moich treningów z DB NIKT nie doświadczył trwałego lub długotrwałego uszczebrku na zdrowiu (były regularne śniaki, jakaś skręcona kostka, guzy itd.). Co nie znaczy, że formułą sparingu real contact jest bezpieczna. Przyznam szczerze że na treningach judo było więcej kontuzji nie wspominając już o zabawach w tzw. rycerzowanie grzie kupa moich znajomych połamała sobie palce i popsuła kręgosłupy.
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
uuuu.....coś mi się pomieszało
Myslałem, że Paproch to Tomek Jurkiewicz
A tu mała zmyłka hihihihi....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kuntao - Silat ... Sztuka noża
- Ponad rok temu
-