PYTANIE DO CHŁOPKÓW Z PZMT!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W sumie ernst, dla mnie jesteś zwykłą świnią, bo działasz na szkodę zawodnika, który być może, nawet palca do tej całej promocji swojej osoby nie przyłożył, a jeśli nawet to piętnowanie pojedynczych przypadków jest po prostu niesprawiedliwe. Można było porozmawiać o problemie bez wyławiania przypadkowych przykładów, nie szkodząc tym samym nikomu. Kompletny brak szacunku dla czyjejś pracy.
Napisano Ponad rok temu
Podkreśliłem że Rafał A. jest tylko przykładem i miał zobrazować to o czym napisłem..Miałem dodać że doceniam cieżką prace zawodników itp itd jakbym miał opisać wszystko to by mi to zajeło 3 strony..
Jesteście bardzo czuli,jak baby,nie można nic napisć bo bedziecie sie tu teraz wywnętrzniać (mowa o niektórych) i pouczać..
To moje zdanie i miałem ochote je wyrazić i bede to robił czy ci sie to podoba czy nie..I nie obchodzi mnie jaki masz do tego stosunek,nie bede cie też obrarzał(choć mógłbym)bo nie widze w tym sensu..
Poza tym wy lubicie te tematy...pzkb,pzmt..uwielbiacie sie pławić w tym gównie!ja wam daje okazje :-)haha
Do reszty postów sie nie odnosze..napisłem co chciałem
Napisano Ponad rok temu
Na mistrozstwach europy czesto jest 2-3 zawodnikow w kategorii na MP - 10
w szczegolnosci w dyscyplinach gdzie jest nascie roznych federacji i zwiazkow.
Napisano Ponad rok temu
:roll: jaki ma sens udział zawodowego mistrza świata w krajowych zawodach amatorskicha Cieśliński jest zawodowym mistrzem świata i amtorskim polski...
:roll: mi się ernst, że nudzi się Tobie i chcesz wywołać kolejną wojnę na BUDO PZKB vs. PZMT.
Tylko po co
sens jest prosty Cypisie - względy finansowe:za walkę dostaje się mniejszą lub większą kasę ,a do tego sponsorzy,reklama itd....(aż dziw,że tak doświadczony,rzetelny i inteligentny trener tego nie wie)
Napisano Ponad rok temu
W wiekszosci dyscyplinach latwiej jest zdobyc medal na zawodach zagranicznych niz w naszym kraju.
Na mistrozstwach europy czesto jest 2-3 zawodnikow w kategorii na MP - 10
w szczegolnosci w dyscyplinach gdzie jest nascie roznych federacji i zwiazkow.
chyba cie pojebało!!!nie mam słów
Napisano Ponad rok temu
:roll: jaki ma sens udział zawodowego mistrza świata w krajowych zawodach amatorskicha Cieśliński jest zawodowym mistrzem świata i amtorskim polski...
:roll: mi się ernst, że nudzi się Tobie i chcesz wywołać kolejną wojnę na BUDO PZKB vs. PZMT.
Tylko po co
sens jest prosty Cypisie - względy finansowe:za walkę dostaje się mniejszą lub większą kasę ,a do tego sponsorzy,reklama itd....(aż dziw,że tak doświadczony,rzetelny i inteligentny trener tego nie wie)
Tu nie masz racji..za udział w zwodach amtorskich nie ma żadnych pieniedzy..słaba jest też możliwość reklamy.W przypadku Mariusza powód jest prosty-walke na tkich zawodch traktuje jako element treningu i dalszego rozwoju.
Napisano Ponad rok temu
chyba cie pojebało!!!nie mam słów
No coz juz po tych slowach widac Twoja znajomox w temacie i do tego jeszcze chamskie wychowanie 8)
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem ani doświadczony, ani rzetelny. Poprzestańmy na inteligentny :wink:...aż dziw,że tak doświadczony,rzetelny i inteligentny trener tego nie wie...
ernst, jeśli nie wiesz kim jest Martusi i jakim zaufaniem darzą go inni użytkownicy forum...chyba cie......
...radziłbym stosować trochę powściągliwszy język
Napisano Ponad rok temu
a co do mojego wychowania...wcale nie jest chamskie
Napisano Ponad rok temu
..ciekawe czy był kiedyś np na me WAKO..
Widzisz ja akurat bylem i na zawodach WAKO i WUKO i KYokushin o roznych rangach - mozesz pochwalic sie tym samym - nie tylko z poziomu trybun a zawodnika czy tez VIPa ?
Cwiczylem z takimi osobami Piotrek Siegoczyński, Marek Piotrowski, Przemek Saleta u Andrzeja Palacza na Polibudzie Warszawskiej na poczatku lat 80.
Napatrzylem sie na rozne zawody i na takie gdzie bylo 1000 zawodnikow i 800 medali do rozdania (prawie dla kazdego) i gdzie na zawodach rangi mistrzostw europy nie ma pokrycia w kategoriach.
Ja wychowywalem sie na sportach uderzanych nie chwytanych tak jak teraz.
Przypuszczam ze masz max z 3 lata treningu bo wtedy sie uwaza ze sie zjadlo wszystkie rozumy a tak naprawde ani razu nawet nie byles za granica aby zobaczyc jak tam wygladaja turnieje o ktorych dzialacze sie rozpisuja jakie byly swietne i jaka wspaniala organizacja. Wiekszosc turnieji w Polsce ma wyzszy poziom i lepsza organizacje niz za granica - zawodnicy doskonale to wiedza - powtarzam zawodnicy. Czesto im tutaj jest trudniej zdobyc medal na turnieju w Pcimiu (Pcimianie niech sie nie obrazaja ) niz np na iwelkim turnieju miedzynarodowym za granica.
A co do wychowania - zauwazyles u mnie kiedykolwiek w postach jakiegolwiek przeklenstwo a u Ciebie juz wielokrotnie powtarzaja sie wulgaryzmy - czyzby tak maly zakres slow do wyboru ?
Napisano Ponad rok temu
W sumie przyznam rację - często promocja zawodników przybiera formę manipulacji i nie dotyczy to tylko PZMT, ale wszelkich zrzeszeń i związków - począwszy od porozmawiać o problemie bez wyławiania przypadkowych przykładów, nie szkodząc tym samym nikomu. Kompletny brak szacunku dla czyjejś pracy.
manipulacja i okłamywanie kibiców jest zjawiskiem powszechnym i służy poprzez tzw.promocję zawodników do zgarniania kasy ....do zgarniania kasy kosztem ogłupiania ludzi którym wciska się ,że będą oglądać walki/walkę na światowym poziomie,"mistrzów" itp./itd.
Zjawisko manipulacji i okłamywania w sportach i sztukach walki jest bardzo duże i powtarzam-służy wciskaniu ściemy jak się da i służące ściąganiu kasy od naiwnych.
Dla przykładu podam:promowanie systemu krav maga przez różne organizacje i przekrzykiwanie się wzajemne która to ma wyłączność na oryginalność,manipulacje w rozgrywkach piłkarskich,o walkach i zawodach bokserskich już nie wspomnę bo w tej dyscyplinie ściema i kłamstwa są niemal na porządku dziennym chyba od kiedy zorientowano się ,że można na tym zarabiać pieniądze) .
A zatem pozostaje pytanie: czy pozwalać na taki proceder kłamstw i manipulacji kosztem kibiców i osób zainteresowanych sportami i sztukami walki czy po prostu nic nie mówić i nic nie pisać - czyli ci o wiedzą o co chodzi to nie dadzą nie nabrać na ściemy,a naiwni niech mają radochę,że obejrzeli "widowisko sportowe" i za to zapłacili.
Napisano Ponad rok temu
..ciekawe czy był kiedyś np na me WAKO..
Widzisz ja akurat bylem i na zawodach WAKO i WUKO i KYokushin o roznych rangach - mozesz pochwalic sie tym samym - nie tylko z poziomu trybun a zawodnika czy tez VIPa ?
Cwiczylem z takimi osobami Piotrek Siegoczyński, Marek Piotrowski, Przemek Saleta u Andrzeja Palacza na Polibudzie Warszawskiej na poczatku lat 80.
Napatrzylem sie na rozne zawody i na takie gdzie bylo 1000 zawodnikow i 800 medali do rozdania (prawie dla kazdego) i gdzie na zawodach rangi mistrzostw europy nie ma pokrycia w kategoriach.
Ja wychowywalem sie na sportach uderzanych nie chwytanych tak jak teraz.
Przypuszczam ze masz max z 3 lata treningu bo wtedy sie uwaza ze sie zjadlo wszystkie rozumy a tak naprawde ani razu nawet nie byles za granica aby zobaczyc jak tam wygladaja turnieje o ktorych dzialacze sie rozpisuja jakie byly swietne i jaka wspaniala organizacja. Wiekszosc turnieji w Polsce ma wyzszy poziom i lepsza organizacje niz za granica - zawodnicy doskonale to wiedza - powtarzam zawodnicy. Czesto im tutaj jest trudniej zdobyc medal na turnieju w Pcimiu (Pcimianie niech sie nie obrazaja ) niz np na iwelkim turnieju miedzynarodowym za granica.
A co do wychowania - zauwazyles u mnie kiedykolwiek w postach jakiegolwiek przeklenstwo a u Ciebie juz wielokrotnie powtarzaja sie wulgaryzmy - czyzby tak maly zakres slow do wyboru ?
Trenuje 10 lat,startuje 6 ale nie bede sie licytował startowałem na wako gdzie napewno nie było łatwiej niż w polsce i nigdy nie jest!!!chyba ze mówisz o latch 80tych których nie pamietm bo byłem dzieckiem...ogladłem z trybun Mś IFMA i też z tego co widziałem nie było tam 3 zwodników w wadze..może masz na mysli light contakt,semi,czy full?Ja mam na mysli low kick/k1/muay thai co wynikało z mojego postu...
Nie widziałem u ciebie wulgaryzmów,może dlatego ze ich nie używasz-ja natomiast używam gdy chce wyrazić wmocje,a nie z powodu małego zakresu słow do wyboru.
I gratuluje ze jesteś tak doświadczonym zawodnikiem!!zrobiłeś na mnie wielkie wrażenie tymi opowieściami......
Napisano Ponad rok temu
...ostatnie ME w BJJ, które odbyły się w Portugalii....nie było tam 3 zwodników w wadze..może masz na mysli...
Proponuję nie ciągnąć tego wątku.
Napisano Ponad rok temu
..Miałem dodać że doceniam cieżką prace zawodników itp itd jakbym miał opisać wszystko to by mi to zajeło 3 strony..
miales, ale nie zrobiles tego bo leniuch z Ciebie? To powinienes napisac przedewszystkim, mialbys mnie z glowy
Jesteście bardzo czuli,jak baby,nie można nic napisć bo bedziecie sie tu teraz wywnętrzniać (mowa o niektórych) i pouczać..
To moje zdanie i miałem ochote je wyrazić i bede to robił czy ci sie to podoba czy nie..I nie obchodzi mnie jaki masz do tego stosunek,nie bede cie też obrarzał(choć mógłbym)bo nie widze w tym sensu..
Fakt, jestem czuly jak panienka jak widze ze jakis anonimowy chloptas z internetu czepia sie (JAKIEGOKOLWIEK) zawodnika, to rowniez moje zdanie, i rowniez bede je wyrazal czy Ci sie podoba czy nie
Poza tym wy lubicie te tematy...pzkb,pzmt..uwielbiacie sie pławić w tym gównie!ja wam daje okazje :-)haha
nienawidze tych tematow, ide na trening.
Napisano Ponad rok temu
Podobnie jak Tae Tad...
koniec tematu jak dla mnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
stres/strach-jak sobie radzić
- Ponad rok temu
-
boks GDYNIA
- Ponad rok temu
-
Boks w centrum Warszawy (Nowy Swiat)
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski MuayThai 19-20 kwietnia 2008
- Ponad rok temu
-
Pytanie sondujące....:)
- Ponad rok temu
-
Kickboxing Szczecinek
- Ponad rok temu
-
siła uderzenia
- Ponad rok temu
-
muaythaistuff
- Ponad rok temu
-
POLSKI ZWIAZEK MUAY THAI czy propaganda?
- Ponad rok temu
-
historia muay thai w Polsce
- Ponad rok temu