Hapkido
Napisano Ponad rok temu
Witam mógłby ktoś cos napisac o tej sztuce walki czy jest trenowana w Polsce i gdzie czym sie charakteryzuje
na filmiku widac ze jest to bardzo wszechstronna sztuka walki zawodnicy walczą w stójce rzucają walczą w parterze pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a potem na zlamaniu mu czegos.
Razu jednego mialam przyjemnosc robic sparring z akkidowcem,bardzo irytujace.
Roznica polega ze oni tak beda cie poniewierac przezucajac
w powietrzu az zrezygnujesz ,
Znajomosc presure points jest wymagana.Nie uzywa sie sily miesni ,wystarczy tylko zablokowac reke albo noge potem nacisnac w odpowiedni punkt zeby polozyc kogos na ziemie.Super jako samoobrona dla kobiet.Ja jestem niska 154 cm.,60 kg a klade w ciagu sekundy chlopaka 180 wzrosu nie uzywajac sily.Wszystkie czrne pasy w WtF tkd uzywaja hpk pod nazwa 1,2,3 sparring.
Tu mozesz znalezc filmik.Chlopaki z mojego klubu .Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
a przeciwnik ta reke trzyma w miejscu i czeka az wcisniesz mu jakis guziczek :wink:Znajomosc presure points jest wymagana.Nie uzywa sie sily miesni ,wystarczy tylko zablokowac reke albo noge potem nacisnac w odpowiedni punkt zeby polozyc kogos na ziemie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie czrne pasy w WtF tkd uzywaja hpk pod nazwa 1,2,3 sparring.
TKD WTF to TKD WTF, hapkido to hapkido, a walki krokowe to walki krokowe. Nie mieszajmy tego, bo to nie to samo...
Napisano Ponad rok temu
Zlap kolege za kciuk wygnij do gory.Wazne zebys mial swoja reke blizko klatki piersiowej,i daj maly krok do tylu i jednoczesnie przesuwajac swoja reke do dolu.
Sa rozne wersje tego ,ta jest taka filmowa .
A tak zeby poczuc bol ,to jest taki guziczek na dloni pomiedzy kciukiem a wskazujacym palcem
tak w samym kaciku.Najlepiej nacisnac drugim kciukiem.
8O .Powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Troche praktyki ,tak 4 lata i jest sie O.K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kazda technike,tzn zablokowanie reki, nacisku na nerw,prawidlowe znalezienie slabego miejsca przeciwnika itd...
Normalne ze nikt nie bedzie stal i czekal az cos sie stanie z rozlozonymi rekami.
Tu jest tylko pokazany przyklad paru z setek obronienia sie przed atakiem zaczynajacym sie od zlapania reki.
Prosze tez wziac pod uwage fakt ,ze to nie sa najlepsze asy z mojego klubu.Filmik byl przykladowy i tylko ten mam nagrany.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nam tylko do glowy wpadnie.Ci z Hpk okazali sie bezradni na walke na odleglosc Tkd.
Udalo mi sie wyjsc z uscisku ale nie z nacisku na nerw.Dostalo mi sie troche ale im tez
jak zaczeli bawic sie w zapasy.Obmacywania nie zniose.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Viking Cup 2008
- Ponad rok temu
-
komnata slaw Taekwondo
- Ponad rok temu
-
Mistrzowstwa Śląska on-line
- Ponad rok temu
-
Zbliżające się mistrzostwa Europy TKD ITF we wrocławiu.
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Tkd ITf Klobuck
- Ponad rok temu
-
Egzamin na czarne pasy
- Ponad rok temu
-
pytanie o zawody
- Ponad rok temu
-
konkurs na logo MŚ TKD 2011- wspomóż rodaka! :)
- Ponad rok temu
-
Juche- skad pomysl?
- Ponad rok temu
-
Prezes Łoboda i trener Jedut zdali na VII Dan
- Ponad rok temu