Wyniki Polaków na zawodach SF "Tap or snap" w Dort
Napisano Ponad rok temu
kat. zaawansowani:
-70kg
1. Sławomir Szamota
1. Marcin Helt
-75kg
1. Paweł Jóźwiak
2. Grzegorz Waligóra
kat. początkujący:
absoluto
3.Rafał Meller
Startowało około 150 zawodników z 14 europejskich klubów.
Napisano Ponad rok temu
Chyba Held a nie Helt? Dwa pierwsze miejsca?kat. zaawansowani:
-70kg
1. Sławomir Szamota
1. Marcin Helt
Napisano Ponad rok temu
Doszlismy ze Sławkiem do finału i w finale zdecydowalismy ze nie walczymy ze sobą dlatego organizatorzy przyznali 2 pierwsze miejsca.Dwa pierwsze miejsca?
Zawody bardzo fajne. Ja startowałęm w kat -70 (bo niższej nie było) i miałem 3 walki a puzniej w open walczyłem z brazylijczykiem (nie pamietam jak sie nazywał) Brazylijczyk wygrał open a w finale wygrał bardzo dużą różnicą punktów (ok 30 do 0 ale nie pamietam dokłądnie)
Ogólnie zawody super. Mam nadzieje ze za rok też pojedziemy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Doszlismy ze Sławkiem do finału i w finale zdecydowalismy ze nie walczymy ze sobąDwa pierwsze miejsca?
Dlaczego nie? Co za problem sobie zawalczyć, po to sie jedzie na zawody. Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją
ps. gratulacje dla naszych zawodników
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Głównie takie sytuacje mają miejsce w dyscyplinach gdzie nie dochodzi do bezpośredniej konfrontacji zawodników i np. kończą zawody z identyczną ilością pkt. lub czasem. Cięzarowcy są po jednakowym wyniku dodatkowo ważeni i wygrywa lżejszy.
Co do rezygnacji z walki kolegów klubowych to moim zdaniem to dziwne. Zgadzam się, że przy dyscyplinach wyniszczających organizm (wszelkiego rodzaju uderzane) można taki wariant brać pod uwagę w sytuacji kiedy jest to start kontrolny przed jakąś większej ranki imprezą ale nie przy bjj czy sw. Niemniej jest to zawsze decyzja zawodników i mają do niej prawo.
Zgadzam się jednak z takim rozwiązaniem w przypadku oddania szacunku trenerowi.
Moim zdaniem duży ukłon i szacunek za podjęcie takiej decyzji i jak widać podobnie podeszli do tego organizatorzy TOS.
Oczywiście składam gratulacje.
Napisano Ponad rok temu
Głównie takie sytuacje mają miejsce w dyscyplinach gdzie nie dochodzi do bezpośredniej konfrontacji zawodników i np. kończą zawody z identyczną ilością pkt. lub czasem. Cięzarowcy są po jednakowym wyniku dodatkowo ważeni i wygrywa lżejszy.
Co do rezygnacji z walki kolegów klubowych to moim zdaniem to dziwne. Zgadzam się, że przy dyscyplinach wyniszczających organizm (wszelkiego rodzaju uderzane) można taki wariant brać pod uwagę w sytuacji kiedy jest to start kontrolny przed jakąś większej rangi imprezą ale nie przy bjj czy sw. Niemniej jest to zawsze decyzja zawodników i mają do niej prawo.
Zgadzam się jednak z takim rozwiązaniem w przypadku oddania szacunku trenerowi.
Moim zdaniem duży ukłon i szacunek za podjęcie takiej decyzji i jak widać podobnie podeszli do tego organizatorzy TOS.
Oczywiście składam gratulacje.
Napisano Ponad rok temu
tzn?Jak byś widział walki Marcina i Sławka to byś wiedział dlaczego organizator dał dwa pierwsze...
Napisano Ponad rok temu
wg mnie powinni walczyć, albo jeden oddaje walkowera
Napisano Ponad rok temu
np. Marcin ma 16 lat i do tych 70kg to ze dwa worki ziemniaków mu brakuje ...
Sławek to jego trener, który ma już doświadczenie - tak więc Marcinek miał by marne szanse ... a np. starając się o stypendium, sponsora czy np w swoim "CV zawodnika" lepiej wygląda 1 miejsce niż 2 ... a że była taka możliwość to dlaczego nie dać szansy młodemu zawodnikowi i nie wykorzystać okazji ?
Napisano Ponad rok temu
mi też dziwne wydaje sie nierozgrywania takich walk, walczymy razem na treningach, więc czemu nie robić tego na zawodach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
X Grand Prix KOBYŁKA
- Ponad rok temu
-
zawody sambo/rukopasznyj boj na Ukrainie 4-6 kwietnia 2008
- Ponad rok temu
-
Klubowe seminaria z Eduardo "DUDU" Nascimento (Bra
- Ponad rok temu
-
MMA Polska
- Ponad rok temu
-
Nowy czarny pas
- Ponad rok temu
-
Grapplers Showdown
- Ponad rok temu
-
Pierwsze Mistrzostwa Europy ADCC Submission Fighting 2008
- Ponad rok temu
-
Tragiczna COPA POSNANIA Pretorian Gorzów Wlkp.
- Ponad rok temu
-
MISTRZOSTWA ŚLĄSKA HADAKA WAZA JUNIORÓW I SENIORÓW
- Ponad rok temu
-
Lista pasów bjj w Polsce
- Ponad rok temu