Przegięcie : /
Napisano Ponad rok temu
BTW: nie mówie że dzieciak powinien być ulicznym warriorem i zeby sie ciagle bil, ale jak mu sie czasami komuś grabkami przypieprzyć, albo nos rozkwasić to sie nic strasznego nie stanie . Moi rodzice to rozumieli i nigdy nie mieli z tym problemów.
Napisano Ponad rok temu
a) stanie się krzywda i do końca życia pożegnanie ze sportem
wypaczy się doszczętnie umysł i wyrośnie z tego patologia
Fajne, ale moim zdaniem są za młodzi na zawody. Nich uczą się techniki, lekkich sparingów, zabaw w klubach i mając po 17-18 lat zaczynają zawody. U nas byłoby sprzeczne z prawem. Chyba dopiero od 16 roku(może 14 nie pamietam co w książeczce mam) prawnie można startować w zawodach z walkami w pełnym kontakcie. Tak mam przynajmniej w papierach od lekarza sportowego.
Te dzieciaki tego nie spełniają
Ale patrząc na to z innej strony.
Już się boje tych niektórych fighterów, którzy z nich wyrosną
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Źle mnie zrozumiałeś. Ja uważam, że każdy facet powinien umieć się bić, lepiej lub gorzej, nieważne, ale powinien mieć jaja, żeby bronić: kobiety, rodziny, etc. Uważam nawet, że każdy facet przynajmniej raz w życiu powinien komuś strzelić (oczywiście mówię o zasłużonym strzale). Potępiam natomiast styl bycia, że "jestem kozak, prawdziwy mężczyzna, bo przylałem temu tam frajerowi z pierwszej ławki". Facet powinien posiadać siłę, ale powinien też słusznie ją wykorzystywać. Ten filmik z bijącymi sie dzieciakami nie razi mnie dlatego, że się biją, bo obaj to robią z własnej woli, ale dlatego, że w tym wieku jest to bardzo niezdrowe, nie tylko fizycznie, ale i mentalnie (bo taki ośmiolatek nie ma jeszcze odpowiednio wyważonej psychiki).Jak ktos, jako kilkulatek nie tłukł się z kolegami, to napewno nie wyrosnie z niego nikt przebojowy, o mocnym charakterze. Po prostu mali chłopcy juz tak maja ze sie bija i nie ma w tym nic dziwnego, ani złego. Jest to naturalne.
Powiem wiecej - jezeli uwazasz, ze facet powinien byc wychowywany na pokojowego, nedznego flegmatyka, któremu zawsze wszscy beda wlazic na plecy, to TY masz skrzywiony obraz rzeczywistosci. Facet powinien byc twardy i agresywny - co oznacza ze powinien wiedziec jak walczyc o swoje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w sparcie tez tak mlodo zaczynali :twisted:
THIS IS MADNESS!
THIS IS SPARTAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!! :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
w miesiacu przed grudniem"A w listopadzie...".
Jezeli chodzi o walke to bardzo przykro sie to oglada. Nie rozumiem ich rodzicow, patrze z punktu widzenia ojca i mysle ze z ich rodzicami musi byc cos nie tak. Takie cos powinno byc zabronione... niech dzieciaki trenuja judo, bjj, tkd, karate itp. ale bez pelnokontaktowych sparingow, szczegolnie uderzanych. Trzeba dbac o zdrowie dzieci, zarowno fizyczne, jak i psychiczne, one sie dopiero rozwijaja.
Mradu nie porownuj tego z zapasami w piaskownicy :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze do Jet'a - ile dobrych, swiadomych decyzji jest w stanie podjac osmiolatek. Piszesz ze nic nie masz przeciwko walce, bo dzieciaki robia to z wlasnej woli. No przeciez jakbys sie mnie spytal w wieku 8 lat czy chce sobie z luku do ludzi postrzelac jak Rambo to bankowo bym sie zgodzil. Od tego sa rodzice zeby opiekowac sie dzieciakami co oznacza czesto podejmowanie za nich decyzjii.
Napisano Ponad rok temu
nie mam nic przeciwko temu dla dzieci i mlodziezy (+ shooto D nie ma G&P):
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
moje prywatne zdanie: nie uczylbym zachowan agresywnych w takiej formie (g&p) moich dzieci. jasne ze nie chcialbym wychowac swoich dzieci na "cipki" jak to mradu napisdasl... ale sa inne sposoby na budowanie charakteru!
Napisano Ponad rok temu
Panowie, ja po prostu nie uwazam, zeby to bylo jakies strasznie przykre. Ja pamietam jak wygladaly solowki w podstawowce, bo to nie bylo tak znowu dawno jezeli o mnie chodzi, i z biciem na glebie problemow nie bylo. Kazdy tłukł jak mógł - że pozwole sobie wspomnieć o koledze, ktory jak mielismy po 9-10 lat, opracowal sobie taktyke walki -> rzut biodrowy, kolano na brzuchu+gnp. Wtedy niczego nie trenowal... pozniej rzecz jasna zaczal i robi to do dzis .
Enyłej - nie demonizujcie, nie przesadzajcie - full contact dla takich dzieciakow to moze faktycznie przesada, ale jakby ich ubrac w ochraniacze, to nie widzialbym w ogole problemow. A gala z walkami dzieciakow jest nie tyle głupia czy niemoralna, co zwyczajnie niesmaczna. Dla mnie to jak ogladanie walk MMA kobiet - dwie nienajgorsze panie, kopią się kolanami po głowach... jakoś mnie to odtrąca.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Miła rzecz
- Ponad rok temu
-
Lawler bez pasa, Baroni vs Hose
- Ponad rok temu
-
Fedor Emelianenko napisał otwarty list do Dany White'a
- Ponad rok temu
-
Another one bites the dust
- Ponad rok temu
-
Mamed Khalidow w UFC czy w EliteXC?
- Ponad rok temu
-
Wieśći z Sengoku(Josh Barnett zawalczy :D )
- Ponad rok temu
-
UFC 81 spoiler i komentarze
- Ponad rok temu
-
UFC 81 Video(bez spojlerów!!!!)
- Ponad rok temu
-
Wynik walki Popka - SPOILER!!!!
- Ponad rok temu
-
All.Access Brock.Lesnar