Skocz do zawartości

Zdjęcie

Antonio Carvalho... i inni...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

budo_doomdoom
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 310 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Antonio Carvalho... i inni...
No wlasnie, jutro mam seminarium z A. Carvalho. Jesli by spojzec na rankingi kilku stron poswieconych MMA, jeden z czolowych zawodnikow na swiecie w kategorii - 145 pounds. Ja mieszkajac w Kanadzie, nigdy o nim nie slyszalem, dopoki nie zostalo ogloszone seminarium i "zguglowalem" Goscia.
Moze to tylko ja jestem ignorantem i wielu z Was kojazy zawodnikow, takich jak On. Ja , jednak sie poczolem sie jak ``w pysk laciem pizgniety``. Kiedy sie okazalo, ze to jeden z najlepszych fighterow 145, a ja nawet Jego nazwiska nie skojazylem, pomimo , ze mieszkam w Jego rodzimym kraju.
Czy nie wydaje Wam sie ze 145 to najbardziej niedoceniona kategoria wagowa... Czy sa szanse na to ze stanie sie ona oficjalna kategoria wagowa UFC..
Czy lzejsi zawodnicy maja szanse na zrobienie kariery; pieniedzy na rowni z heavyweaith-ami, czy tez moze sa Oni, niejako dyskryminowani, przez fanow ...
Czy wprowadzenie kategorii ``piorkowej`` byloby oplacalne dla sponsorow i wlascicieli ligi no. 1 na swiecie jaka obecnie jest UFC...
Czy moze niektorzy uwazaja ze tak lekki zawodnik nie jest prawdziwym wyzwaniem dla ciezzszych zawodnikow, dlatego nie warto poswiecac im wiekszej uwagi. Taki half-fighter... :|
Przepraszam za brak pytajnikow, ale najwyrazniej cos sie z moja czcionka spapralo i zamiast znaku zapytania dostaje É :X
  • 0

budo_mccoy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 528 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Antonio Carvalho... i inni...

swietny fighter. jakby bylo seminarium z nim w promieniu 200 mil to bym tam byl. napisz jak bylo i co pokazywal.
pozdro
lb
  • 0

budo_sos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5566 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

to była zajebista walka:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_doomdoom
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 310 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No to po seminarium... Antonio to fantastyczny gosc i swietny instruktor. Seminarium bylo skupione na grapplingu. Zaczelismy od swiczenia takedownow, podstawowe wejscia w nogi, walka o chwyt w, lub bez gi. Pozniej pracowalismy juz w parterze. Ok godziny cwiczenia w gardzie, dopracowywanie wyzszej gardy, stopujacej niejako uderzenia G&P. Antonio nie bardzo wierzy w poddania z gardy, szczegolnie pod katem MMA, wiec skupial sie raczej na defensywie i osiaganiu dominujacych pozycjii. Pozniej przeszlismy do zrozumienia i poprawnego utrzymania dosiadu i paru technik konczacych z tej pozycjii. Ok godzinki cwiczylismy armbary, roznego rodzaju. Obrony przed nimi, kontry i kontr-kontry :) Takze z pozycji S-mount, co bylo nowoscia dla mnie. Zakonczylismy dopracowywaniem duszen z kilku pozycjii, znow Instruktor wybral najskuteczniejsze techny pod MMA.
Ogolnie masa nowych informacjii i bezcenna wiedza. Wiele rzeczy musze powtorzyc wiele, wiele razy zanim tak naprawde uznam je za opanowane. Standardy techniczne Antonio sa niebywale a Jego podejscie do treningu MMA i tego co otacza zycie praktykanta MA jest imponujace. W swiecie zarozumialcow i pozerow opierajacych kariere na duzej gadce i hulaszczym trybie zycia, osoby takie jak On stanowia mila odmiane i sa IMO warte nasladowania. Na koniec super niespodzianka - Antonio zostaje w Edmonton jeszcze przez prawie 2 tygodnie i bedzie obecny na treningach wszystkich SW w naszej sekcjii. Ja osobiscie nie moge sie doczekac wtorku i treningu Muay Thai. Jego kopniecia to po prostu piekno i szkola techniki. No i oczywiscie klasy MMA zapowiadaja sie spektakularnie. Sorry za nudzenie i chaos ale jestem super podekscytowany i pod ogromnym wrazeniem.
  • 0

budo_flint_bb
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

poznalem antonio w japoni pare miesiecy tem faktycznie niesamowity gosc, pozatym ze swietny fighter to fajnie opowiada rozne historie{prawie jak kimura :lol: }
zaprosil nas na treningi do kanady wiec mam nadzieje ze tez bede mial okazje czegos sie od niego nauczyc
gosc sie musi ciezkon napracowac na swoj chleb nie jest sie latwo wypromowac w 145..
  • 0

budo_doomdoom
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 310 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Masz racje. Dlatego pomimo ze treningi z Antonio beda darmowe, to trener poprosil zebysmy dokladali, chociaz po pare $ do "skarbonki. Sensei powiedzial ze chcialby na koniec pobytu Antonio w Edmonton byc w stanie pokryc koszty Jego podrozy na kolejna sesje treningowa w Japonii.
  • 0

budo_sos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5566 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Możemy liczyć na jakieś foty z treningów? :-)
  • 0

budo_vinland82
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1569 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ten topic zachecil mnie do sprawdzenia wiecej info na temat Carvalho.I okazuje sie ze gosciu pochodzi z Toronto i chyba tu zaczynal trenowac.Jak bedziesz miec okazje Marek to spytaj sie go czy planuje wrocic do Toronto.A wogule to gdzie on teraz walczy?
  • 0

budo_doomdoom
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 310 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pytalem Antonio o to gdzie walczy. Powiedzial ze na razie skonczyl z Shooto i ma kontrakt z Cage Rage. Zapomnialem sie spytac, czy wraca do Ontario, ale mysle ze bedzie jeszcze okazja. Wiem na bank, ze stara sie znow poleciec trenowac do Japonii...
Sprobuje zrobic pare zdjec, ale troche szkoda mi treningu, zeby z aparetem biegac... Moze na koniec Jego pobytu. Wczoraj Antonio kulal sie z niektorymi zawodnikami na treningu MMA. moglem sie przypatrzec, bo cholernie bolesne skurcze zaczalem dostawac i musialem przystopowac na pare rund :? . Carvalho jest niesamowity. Czasem sprawa wrazenie jakby robil techniki w zwolnionym tepie, bawiac sie ciezarem ciala, zmieniajac pozycje. Wszystko to wyglada super plynnie i perfekcyjnie. Jednoczesnie utrzymuje on doskonala kontrole nad przeciwnikami, nawet tymi duzo ciezszymi...
  • 0

budo_doomdoom
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 310 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cos mi sie zdaje ze cos popieprzylem z nazwa tej organizacji. Rage it Cage jest europejski, czyz nie? Wiem na bank ze mialo Cage w nazwie i zasady identyczne do UFC... Sorry jesli cos pomieszalem.
  • 0

budo_vinland82
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1569 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cage Rage jest w angli.W usa jest Rage in the Cage i pewnie cala maa innych ktore maja w nazwie Cage:)) :)
  • 0

budo_michal_m
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1034 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

vinland a ty jesli mozna zapytac gdzie cwiczysz w toronto?
  • 0

budo_vinland82
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1569 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na mojej dzielnicy jest w sumie tylko jeden gym zajmujacy sie MMA i tam uczeszczam([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]).W Toronto jest kilka dobrych szkol,ale wiekszosc jest duzo oddalona odemnie.W przyszlym miesiacu ma byc otworzony extremecouture([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]).A czemu sie pytasz przenosisz sie do Toronto ??:) :)
  • 0

budo_michal_m
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1034 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie, raczej sie nie przenosze ale znam dobre nowe miejsce w Mississauga, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
nie wiem czy to blisko ciebie ale polecam.
  • 0

budo_vinland82
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1569 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Spox.Nieszlyszalem o tym miejscu akurat.Ostatnio pojawia sie ich coraz wiecej z powodu rosnacej popularnosci MMA.Akurat Mississauga to drugi koniec ,ja mieszkam po przeciwnej stronie Toronto(na wschodzie) takze dla mnie to za daleko.Apropo to jak znasz ten gym?Ktos od nich trenowal z wami w NY?.Widze tez ze tam jakis Polak trenuje.
  • 0

budo_mystic
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 939 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

a Roman Janas 8)
  • 0

budo_vinland82
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1569 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a Roman Janas 8)

Wiesz cos wiecej o tej postaci?Z tego co pisze o nim na tej stronie ,ma ciekawy zyciorys.
  • 0

budo_michal_m
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1034 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja znam przez Claude Patrick'a ktory tam ma swoja grupe bjj/mma. Bardzo dobry zawodnik kanadyjski i spoko koles.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024