czarna BMa od ruskich
Napisano Ponad rok temu
wyglada jak BM-a (solidnie wykonana)
ale niemoge znalezc nic o tym nozu na stronach [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wiec niewiem 3 mam podrobe czy oryginal
moze ktos cos wie o tym sprzecie ?
THX
Napisano Ponad rok temu
wyglada jak BM-a (solidnie wykonana)
ale niemoge znalezc nic o tym nozu na stronach [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wiec niewiem 3 mam podrobe czy oryginal
moze ktos cos wie o tym sprzecie ?
Tak, ja wiem. To nie podróba, bo podróba coś podrabia, do czegoś jest podobna. Sam znaczek "firmowy" nie wystarczy. Na pewno nie jest to Benchmade. Niestety, zostałeś nacięty. Dobrze, że chociaż Ci się podoba, zawsze to jakaś pociecha.
Napisano Ponad rok temu
Ale niezależnie od tego sam chętnie to zobaczył w realu.
Owszem, w przypływie wisielczego humoru kupiłem sobie dwa "automaty". Jeden poległ przy wygłupach, drugi jeszcze egzystuje i leży w szufladzie. Koleś który kupił podobny "automacik" do dziś usiłuje mnie przekonać, jaki ma zajebisty nóż.
Swoją drogą, to coraz więcej takich rzeczy się pojawia.
Tak na marginesie, jak ktoś stosuje czyjeś oznaczenie firmowe, to jest kanciarzem.
I to kanciarzem w większym stopniu, niż ten, kto naśladuje rozwiązania techniczne.
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie ze to fake - firmy takie jak Benchmade korzystaja z dobrych materialow w swoich nozach i chyba nikt sie nie spodziewa ze uzywajac stali np 154CM + obrobka + wysylka + marze dealerow i producenta dadza w sumie 15zl..??? to nie zupka chinska
Napisano Ponad rok temu
Ale to akurat najprawdopodobniej jest zupka jak najbardziej chińska. :wink:to nie zupka chinska
I na dodatek gotowana w niemytym kotle.
Inna sprawa, to fakt, że wkurwiają mnie tacy goście, którzy posługują się cudzym znakiem firmowym na bezczela. :?
Ten koleś z serwisu aukcyjnego napisał, że to podróba?
Napisano Ponad rok temu
kolega mnie pytal o dokladnie ta sama aukcje.. ehh - co magia znaczka robi z ludzi? :?
oczywiscie ze to fake - firmy takie jak Benchmade korzystaja z dobrych materialow w swoich nozach i chyba nikt sie nie spodziewa ze uzywajac stali np 154CM + obrobka + wysylka + marze dealerow i producenta dadza w sumie 15zl..??? to nie zupka chinska
Kolega napisał, że kupił "na placu" - często można przecież przeróżne używane rzeczy za bezcen kupić.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Opinie na temat 440HC w MT
- Ponad rok temu
-
Czy peace keepera II mozna ostrzyc za pomoca tri-angle?
- Ponad rok temu
-
Nóż monterski
- Ponad rok temu
-
Podrobki CRKT na allegro?
- Ponad rok temu
-
Nóż dla Cassiniego
- Ponad rok temu
-
Swiss Tool Spirit