muhammed ali vs bruce lee
Napisano Ponad rok temu
Podobno kiedyś odbyła się walka między tymi dwoma "wojownikami", jednak za żadne skarby nie mogę tego znaleźć na necie.
Jeśli ktoś ma namiary i może się łaskawie podzielić, to byłbym wdzięczny.
pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś mój znajomy się chwalił, że posiadał świętej pamięci kasetę VHSz nagraniem pojedynku tych dwóch osób, ale niestety już dawno straciłem z nim kontakt. Jeśli na necie udało wam się dorwać czarnobiały filmik z tej walki to śmiało wklejajcie :-)
Napisano Ponad rok temu
ali byl ciezszy. byl niesamowicie szybki i silny. bylby zdolny unikac kopniec bruce'a (bo kopniecia sa wolniejsze od uderzen, a wszyscy widzielismy, jakie ali mial uniki).
potem dodaje, ze bruce nigdy nie nazywal sie "wielkim wojownikiem" (ali owszem), i bruce'a gral w filmach, a nie walczyl na ringu.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli na necie udało wam się dorwać czarnobiały filmik z tej walki to śmiało wklejajcie
Lipa, mam tylko kolorowy...
w skrocie: takiej walki nie bylo. gosciu teoretycznie rozwaza taka walke.
ali byl ciezszy. byl niesamowicie szybki i silny. bylby zdolny unikac kopniec bruce'a (bo kopniecia sa wolniejsze od uderzen, a wszyscy widzielismy, jakie ali mial uniki).
potem dodaje, ze bruce nigdy nie nazywal sie "wielkim wojownikiem" (ali owszem), i bruce'a gral w filmach, a nie walczyl na ringu.
Ja bym jednak stawiał na Bruce'a. Ali był artystą ringu, ale gdyby walka odbyła się np. na zasadach MMA? Przecież BL potrafił walczyć też w parterze, nie wiem jak Ali.
Na zasadach boksu, albo nawet kicka na pewno wygrałby Ali.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wklej mi walke Bruce'a Lee.
podaj mi jego oficjalne statystyki.
BL byl swietnym artysta i aktorem. tak jak Jet Lee czy Jackie Chan. owszem, zrobil dla MA wiecej niz ktokolwiek (moze poza Gracie), ale fighterem to on nie byl. moze, moze w swojej wadze by cos zdzialal. i to z ludzmi ze swoich czasow - tak jak teraz royce nie dalby rady, bo mma sie juz dostosowalo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak, spokonovo, wiem, że jeszcze wcześnie, ale M.Ali nie jest z "naszych czasów"
w kazdym razie, masz dla mnie ta walke Lee? najlepiej taka z elementami parteru :wink:
Napisano Ponad rok temu
ciekawostka: muhammad ali vs antonio inoki
Napisano Ponad rok temu
no tak, spokonovo, wiem, że jeszcze wcześnie, ale M.Ali nie jest z "naszych czasów"
w kazdym razie, masz dla mnie ta walke Lee? najlepiej taka z elementami parteru :wink:
Tutaj jakiś sparring jest:
Ale rozkminiał tego specjalnie nie będę, bo Bruce mnie ani ziębi, ani grzeje
Napisano Ponad rok temu
z najlepszych instruktorów Jet Kun Do, nieżyjącego już Larry Hartsell'a (chyba tak się to pisze). Czytałem kiedyś jego książkę w której opisuje jak był zawodnikiem (nie wiem w czym) i jego sekcję odwiedził l Bruce. Sparowali się i gość dostał okrutny łomot od Lee.
Po tym fakcie Hartsell został jego uczniem. Jakoś tak to było, czytałem to dwa lata temu i mogę już tak świerzo nie pamiętać.
Napisano Ponad rok temu
fajna walka
Lol, popieprzyłem linki, kopiowałem z innego topic'u
Miał być ten: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Piotr Woźnicki - wywiad dla SDW
- Ponad rok temu
-
Klub w Olsztynie
- Ponad rok temu
-
Odwróceni...
- Ponad rok temu
-
Nadzieja Białych
- Ponad rok temu
-
COPACABANA WWA - nowy nabór od 7.01.2008
- Ponad rok temu
-
Proszę o opinię na temat klubów z Poznania
- Ponad rok temu
-
Makiwara tradycyjna
- Ponad rok temu
-
ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNO-NOWOROCZNE
- Ponad rok temu
-
Wyjazd do tajlandi
- Ponad rok temu
-
Nie było wielkiego powrotu Ignashova !!!
- Ponad rok temu