III MISTRZOSTWA POLSKI w BJJ Łódź 25.11.2007
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie wierze w polskie zawodniczki bjj, ze sie stawia, ale tak w razie czego wole wiedziec, czy stres sie nie zmarnuje
pozostawie ten zaszczyt Temidzie ;>morya, jaki dylemat - kobieta zawsze powinna trzymać wagę :wink:
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli uda mi sie szybko wytrzasnac kimono to moze wystartuje bo jakos tak niedaleko a z checia bym zobaczyl jaki jest poziom
fajnie wiedziec
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest opcja jakiegoś taniego, noclegu na macie?, z soboty na niedzielę, gdyż nie którzy jadą do Was z odelgłych krain:)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Mozna startowac w zapasniczkach?? Z gory dzieki za odpowiedz.pzdr :wink:
22.Użycie obuwia, ochraniaczy na uszy lub innych ochraniaczy, które mogą wpłynąć na prawidłowy przebieg walki jest niedozwolone.
co do noclegu na macie to raczej opcja odpada. niebawem przygotuje liste tanich noclegów.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o spanie na macie musisz poczekać na odpowiedź organizatorów.Z mojej strony mogę tobie i wielu innym zaproponować jeden z najtańszych hoteli z którego dojazd na hale jest dośc krótki i bardzo prosty.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dzięki za pomoc i czekam na dalsze propozycje.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Regulamin:
22.Użycie obuwia, ochraniaczy na uszy lub innych ochraniaczy, które mogą wpłynąć na prawidłowy przebieg walki jest niedozwolone.
O ile ochraniacze na uszy, inne ochraniacze lub obuwie jest profesjonalnym sprzętem do sportów walki to nie wpłynie na jej przebieg.
Gdyby nie chodziło o wyeksponowanie tej części przepisu, brzmiałby on:
22.Użycie obuwia, ochraniaczy na uszy lub innych ochraniaczy jest niedozwolone.
Czy organizator potwierdza, ze profesjonalne buty zapaśnicze i ochraniacze uszu (że o nakolannikach nie wspomnę) są w świetle tej regulacji dopuszczone?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Można to też interpretować tak, że opis po słowie "które" tyczy się jedynie "innych ochraniaczy," natomiast negatywny wpływ na prawidłowy przebieg walki pierwszych dwóch pozycji jest z góry założony. Tak czy siak należałoby sprawę wyjaśnić.Użycie obuwia, ochraniaczy na uszy lub innych ochraniaczy, które mogą wpłynąć na prawidłowy przebieg walki jest niedozwolone.
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie walczyłem z kimś kto miał założone buty zapaśnicze - ale za to wiele razy miałem już stopę w okolicy albo na swojej twarzy. Może dojść przecież do takiej sytuacji że ktoś komuś własnie przejedzie sznurówkami po twarzy przez przypadek i mu ją rozetnie - widać to ładnie w boksie - tam to często robią z premedytacją.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Zwróciłbym uwagę również na to, że techniki na zawodach submission nie są krańcowo odległe od tego co dzieje sie na macie zawodów bjj. Jeśli są dozwolone tam i nie odnotowujemy wypadków, można byłoby się zastanowić
Widywałem na treningach zadrapania zrobione nieumyślnie paznokciami ale nie mieliśmy kłopotów z powodu butów. Uderzenie czy jakikolwiek inny kontakt stopy (gołej lub w bucie) z twarzą nie powinien mieć miejsca i nie jest ani sportowy ani elegancki.
Moje zdanie jest nie ma tu większego znaczenia. Chodzi mi o interpretacje przepisów dokonana przez organizatora, która wszyscy przyjmiemy bez dyskusji.
Pozdrawiam,
Jakub
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi się, że jest to podyktowane tym iż łatwiej rozpiąć garde komuś bez butów niż w butach.
jeśli ktoś ma kontuzje - nie powinien walczyć... Prawda?
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Lutadores Opole- wrześniowy nabór!
- Ponad rok temu
-
E-strona KS Pretorian
- Ponad rok temu
-
Treningii BJJ OPOLE