Z czym połączyc bjj?
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja bym olał kopanie i do bjj dołożył boks (bo nie jestem zbyt duży, a w "klatkach" też walczyć nie będę) - i tak właśnie planuję zrobić kiedy w grapplingu już osiągnę przyzwoity poziom
inną sprawą jest właśnie to, czy warto zaczynać różne dyscypliny równocześnie (albo prawie równocześnie); nie wiadomo jak długo chodzisz na bjj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Armin napisał
...ale tkd mam w moim mieście ...
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Cytat
tkd,karate,ten kickboxing o którym juz pisałem no i capoeira
dodaj tego kicka i bedzie super :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Zolin napisał
tez sie zastanawialem zawsze czemu ludzie do bjj koniecznie chca uderzany.Czemu np. nie dolaczyc do bjj zapasy czy judo
Napisano Ponad rok temu
budo_zaorish napisał
z tego samego powodu dla ktorego nie jest popularne laczenie kickboxu i tajboxu albo karate kiokushinkan i seidotez sie zastanawialem zawsze czemu ludzie do bjj koniecznie chca uderzany.Czemu np. nie dolaczyc do bjj zapasy czy judo
Napisano Ponad rok temu
Trenuje bjj rok i chciałbym teraz coś do tego dołączyc..najlepiej uderzanego mam mozliwośc chodzenia na taekwnodo.Co wy o tym sądzicie bjj+tkd.Napewno zaraz mi ktos napisze ,ze najlepsze byloby mt,ale tkd mam w moim mieście a na taja bym musiąl jeżdzic....50km
TKD moze wygladac jak kick jesli trener mial doczynienia z kickiem lub boksem. Jesli nie to odpusc sobie bo inaczej bedziesz podskakiwal [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .
Karate kyokushin jest zajebiste bo zajebiscie uczy skutecznych kopniec ale czesto trenerzy uczą go pod formułe knockdown i zapominaja o technikach bokserskich. Poza tym marnuje sie tam czas na kata i kihon. Jakbym byl na twoim miejscu to chyba wolalbym sie uczyc od sredniozaawansowanego boksera boksu niz od czarnego pasa karate. Mozesz przeciez zebrac paru kumpli, poszukac w miescie kogos kto sie zna na boksie, zrzucac sie z nimi na salke i jemu cos tam placic za to by mu sie chcialo was uczyc. Troche inwencji i masz gdzie boksowac a salke mozna zrobic nawet w piwnicy. Mnie tez kiedys boksu uczyl kumpel z osiedla i wiecej mnie nauczyl jak sprzedawac lampy niz trener od kyokushin. Marek Piotrowski tez zreszta tak zaczynal.
zeby byc przekrojowcami :wink:tez sie zastanawialem zawsze czemu ludzie do bjj koniecznie chca uderzany.Czemu np. nie dolaczyc do bjj zapasy czy judo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Dzwignia a złamanie
- Ponad rok temu
-
Najnowsze wiesci z Rio de Janeiro....
- Ponad rok temu
-
4 belki na niebieskim pasie dla Tomka "Skóry" Skór