Z czym połączyc bjj?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja bym olał kopanie i do bjj dołożył boks (bo nie jestem zbyt duży, a w "klatkach" też walczyć nie będę) - i tak właśnie planuję zrobić kiedy w grapplingu już osiągnę przyzwoity poziom
inną sprawą jest właśnie to, czy warto zaczynać różne dyscypliny równocześnie (albo prawie równocześnie); nie wiadomo jak długo chodzisz na bjj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tkd,karate,ten kickboxing o którym juz pisałem no i capoeira
dodaj tego kicka i bedzie super :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tez sie zastanawialem zawsze czemu ludzie do bjj koniecznie chca uderzany.Czemu np. nie dolaczyc do bjj zapasy czy judo
Napisano Ponad rok temu
z tego samego powodu dla ktorego nie jest popularne laczenie kickboxu i tajboxu albo karate kiokushinkan i seidotez sie zastanawialem zawsze czemu ludzie do bjj koniecznie chca uderzany.Czemu np. nie dolaczyc do bjj zapasy czy judo
Napisano Ponad rok temu
Trenuje bjj rok i chciałbym teraz coś do tego dołączyc..najlepiej uderzanego mam mozliwośc chodzenia na taekwnodo.Co wy o tym sądzicie bjj+tkd.Napewno zaraz mi ktos napisze ,ze najlepsze byloby mt,ale tkd mam w moim mieście a na taja bym musiąl jeżdzic....50km
TKD moze wygladac jak kick jesli trener mial doczynienia z kickiem lub boksem. Jesli nie to odpusc sobie bo inaczej bedziesz podskakiwal [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .
Karate kyokushin jest zajebiste bo zajebiscie uczy skutecznych kopniec ale czesto trenerzy uczą go pod formułe knockdown i zapominaja o technikach bokserskich. Poza tym marnuje sie tam czas na kata i kihon. Jakbym byl na twoim miejscu to chyba wolalbym sie uczyc od sredniozaawansowanego boksera boksu niz od czarnego pasa karate. Mozesz przeciez zebrac paru kumpli, poszukac w miescie kogos kto sie zna na boksie, zrzucac sie z nimi na salke i jemu cos tam placic za to by mu sie chcialo was uczyc. Troche inwencji i masz gdzie boksowac a salke mozna zrobic nawet w piwnicy. Mnie tez kiedys boksu uczyl kumpel z osiedla i wiecej mnie nauczyl jak sprzedawac lampy niz trener od kyokushin. Marek Piotrowski tez zreszta tak zaczynal.
zeby byc przekrojowcami :wink:tez sie zastanawialem zawsze czemu ludzie do bjj koniecznie chca uderzany.Czemu np. nie dolaczyc do bjj zapasy czy judo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dzwignia a złamanie
- Ponad rok temu
-
Najnowsze wiesci z Rio de Janeiro....
- Ponad rok temu
-
4 belki na niebieskim pasie dla Tomka "Skóry" Skór
- Ponad rok temu