Treningi Judo w Japonii
Napisano Ponad rok temu
Bo tak się składa że we wrześniu lecę na rok do Japonii (a tak założyłem temat żeby się pochwalić ) jest to stypendium naukowe, no i tak myślę że byłaby to całkiem dobra okazja na treningi w kolebce Judo (jeżeli noga pozwoli )
No i może ktoś się orientuje jak tam jest z klubami, jakie są ceny czy coś takiego. A może wogóle ma ktoś znajomego w Nagoy'i ??
Napisano Ponad rok temu
Taka mentalnosc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy może ktoś wie jak jest z treningami judo dla przyjezdnych w Japonii??
Bo tak się składa że we wrześniu lecę na rok do Japonii (a tak założyłem temat żeby się pochwalić ) jest to stypendium naukowe, no i tak myślę że byłaby to całkiem dobra okazja na treningi w kolebce Judo (jeżeli noga pozwoli )
No i może ktoś się orientuje jak tam jest z klubami, jakie są ceny czy coś takiego. A może wogóle ma ktoś znajomego w Nagoy'i ??
na uniwesytecie na 100 bedziesz mial sekcje judo za darmo albio za jakies grosze ale raczej za darmo.
Napisano Ponad rok temu
bo słyszałem że treningi w szkołach (podstawowa i średnia) to wyglądają tak że są od poniedziałku do soboty tak mniej więcej po 3 godziny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no dobra a jak tam wyglądają treningi??
bo słyszałem że treningi w szkołach (podstawowa i średnia) to wyglądają tak że są od poniedziałku do soboty tak mniej więcej po 3 godziny
na kioto u treningi sa (przynajmniej byly) bardzo dlugie tak jak mowisz okolo 3 rozgrzewka, technika, randori, technika silowka na koniec ale nie wiem czy jest to jakas regula obowiazujaca w calym kraju. no i przerwy sa w trakcie treningu.
Napisano Ponad rok temu
Ponoc treningi sa bardzo długie i żmudne w porównaniu do europejskich (np. 3 godziny Kata)
Napisano Ponad rok temu
Trzy godziny randori... nie miałbym okazji się powiesić... umarłbym ze zmęczenia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy judogi biało-niebieskie mają z obu stron plecionkę ?
- Ponad rok temu
-
najblizsze zawody??
- Ponad rok temu
-
Jakie macie judogi ?
- Ponad rok temu
-
Zawody w Bukareszcie
- Ponad rok temu
-
Żółknąca judoga !!