Stary dobry RAMBO
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
pomimo ze w pierwszych ujeciach Sylwek wyglada jak indianski wodz na emeryturze, to po dalszym przebiegu trialera wydaje mi sie ze warto bedzie obejrzec.
bedzie kolejny klasyk z okresu dziecinstwa i vhs na ktorego kontynuuacje pojde do kina juz w wieku doroslym (wczesniej byl Rocky). podoba mi sie.
a rezyser chyba sporo MGSa gral, bo Rambo podczas akcji troche Snake'a przypomina
i jeszcze: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A klimat po prostu wypas, aż się łezka w oku zakręciła jak zagrało "Long Road" na początku. Klimat bardziej z 1 części (w pozostałych i tak go nie było).
Napisano Ponad rok temu
ogladnalem sobie jedynke w dts, fajna sprawa
a czworka na imdb ma chyba 8,5 - dobry wynik, ja chyba do kina pojde
Napisano Ponad rok temu
Edycja:
Premiera dopiero 07.3.2008, więc jak widzieliście?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem, już jest na emulu.Nie wiedzialem, ze juz jest...
Edycja:
Premiera dopiero 07.3.2008, więc jak widzieliście?
Napisano Ponad rok temu
Wbrew opiniom o płyciźnie fabularnej, w mojej ocenie "Rambo IV" pozostawia do myślenia i nie są to raczej pogodne myśli.
No i w ostatniej minucie klamra do "First Blood"... Łezka się kręci w oku.
PS. Tylko kino, żaden DivX czy inny wynalazek!
Napisano Ponad rok temu
"Główny szwarccharakter jest komuchem, jest kolorowy, do tego jest gejem za to ci dobrzy są biali, hetero i do tego chrześcijanie. Na dodatek Rambo niszczy drzewa w lesie z wkm więc od ekologów też mu się dostanie. W podsumowaniu: założę się że GW da dla tego filu max dwie gwiazdki. Ja daję więcej za maxymalną niepoprawność polityczną. Fani będą zadowoleni. Amen"
Idę dopiero jutro... I tak bym zabrał kobietę w jej dniu na to, ale czasowo się nie wyrobimy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zabrakło trochę klasycznego motywu przygotowań sprzętu do walki i niekonwencjonalnych wyjść z sytuacji opresywnych. Pierwsza część oczywiście i tak jest najlepszym filmem świata i nawet nie liczyłem że IV ją przebije, ale i tak byłem pozytywnie zaskoczony. 8)
Fajna końcówka, też miałem skojarzenie z pierwszą częścią, tylko czekałem aż podjedzie stary gliniarz i przyczepi się włóczęgostwa Mam nadzieję, że V część kiedyś wyjdzie...
Napisano Ponad rok temu
UWAGA SPOILER
Postarzał się stary John... Zamiast latać po dżungli zajmuje sobie dogodną pozycję i przez 20 minut napierdala z ciężkigo sprzętu nie ruszając tyłka :wink:
Klimat starego Rambo najbardziej oddała scena z łukiem.
Swoją drogą - ciekawym zjawiskiem jest film, którego 90% dialogów zmieściło się w trailerze :wink:
Generalnie oceniam bardzo pozytywnie
Tu się zgodzę. Najbardziej ucieszyła mnie scena jak pokojowy misjonarz zapierdolił jednego z żołnierzy :twisted: a ogólnie - świat czarno-biały, ale w sumie paru rzeczy można się dopatrzeć w filmie.Wbrew opiniom o płyciźnie fabularnej, w mojej ocenie "Rambo IV" pozostawia do myślenia i nie są to raczej pogodne myśli.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Terminator znowu w akcji
- Ponad rok temu
-
magazyn "Sztuki walki"
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski Muay Thai Kalisz 2007
- Ponad rok temu