Yiquan - filmiki prosto z seminarium
Napisano Ponad rok temu
Pierwszy filmik koncentruje się na najbardziej podstawowych ćwiczeniach. Tylko dla tych, którzy wiedzą, co to zhan zhuang i to lubią
Drugi filmik- głównie ćwiczenia uderzeń pięścią, szczególnie w sytuacjach tui shou:
Napisano Ponad rok temu
czy demonstrujac techniki jako doswiadczony nauczyciel, miales okazje stosowac je na kims o bardziej wyostrzonych odruchach niz statystach?
Napisano Ponad rok temu
Tutaj tylko demonstruję ćwiczenia wprowadzające, tak by uczestnikom seminarium uzmysłowić zasady pracy nad rozwojem umiejętności. Na innych klipach są inne aspekty, łącznie z mniej lub bardziej swobodnymi sparingami tui shou i san shou.
Tak w ogóle, to nie chodzi o to, żeby właśnie takie techniki wychodziły, ale żeby wychodziło wykorzystanie zasad, a z tego naturalnie wynikają akcje zmieniające się zależnie od sytuacji, oczywiście czasem bardziej skuteczne, czasem mniej, co zależne jest od poziomu umiejętności przeciwnika.
Napisano Ponad rok temu
demonstrujac w ten sposob techniki na uczniach tutaj, oprocz statystow, mozna trafic rowniez na fightera z MMA lub na znajacego "kruczki" prawnika. Kariera blyskawicznie naglosniona i zakonczona w momencie pierwszego seminarium.
No ale.. nie ma co porownywac Europy do Ameryki
tak tylko sobie gaworze
(techniki nadal bez zarzutow) 8)
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o ludzi coś faktycznie umiejących, to ci których spotykałem zawsze okazywali się normalni - jeśli pokaz ćwiczenia, to pokaz ćwiczenia, jeśli próba-porównanie, to tylko gdy jasno powiedziane, że to właśnie robimy. Takich, którzy chcieli coś "udowodnić" podczas demonstracji ćwiczenia spotykałem akurat tylko wśród oszołomów, którym dużo się wydaje, ale niewiele potrafią.
Ale ja nie mówię nigdy, że to co pokazuję, to "ultimate leathal technique", a tylko ćwiczenie, które ma coś rozwinąć albo uświadomić, i powinno być wykonywane w określony sposób, przy określonym sposobie współpracy partnera, żeby uczący się dzięki temu, że sytuacja jest ściśle ustalona, mógł zrozumieć zawartą w ćwiczeniu zasadę.
Napisano Ponad rok temu
dokladnie, oszolomow nigdzie nie brakuje choc sa wyjatki. anyway, dzieki za wyjasnieniaChodzi o takich, co chcą wykazać, że to nie działa, a za to oni są super?
Napisano Ponad rok temu
Za to teraz smiejemy sie z trenera jak ida jakies dzieci czy nie chce posparowac:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie moja grupa musiala miesiac temu zmienic miejsce
Ukyo: ćwiczycie w parku w UK...? Ja się jeszcze nie odważyłem, takie matoły po tych parkach łażą, że mózg w poprzek staje :?
Napisano Ponad rok temu
Ale np na lunchach cwicze sobie ze znajomym w centrum miasta pod mostem:) Ktostam czasem cos sie gapi albo komentuje ale wtedy robimy jedno z 2: albo przechodzimy do czegos bardzo nudnego albo bardzo groznie wygladajacego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mieszane fa li, tui shou, ograniczony sparing light contact
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Taiji combat drills
- Ponad rok temu
-