GhostNet- jakby Ci to powiedziec zeby Cie nie zranic... Jak ktos jest uzalezniony od alkoholu to jest alkoholikiem. A jezeli jest uzalezniony od narkotykow to jest narkomanem (czyli jezeli ktos cpa to znaczy ze jest cpunem - po prostu)
Nie wiem czego tu nie rozumiesz.
Mradu nie zrozumiales sensu mojego ostatniego postu. Chodzilo mi o to ze alkohol, narkotyki czy papierosy tak samo prowadza do uzaleznienia tylko inaczej sie to nazywa i tak: narkomania, alkoholizm itd. Jezeli mowimy o uzaleznieniu to jest juz to choroba wiec mowienie ze ktos uzalezniony jest slaby to nie jest zbyt trafne. Dla mnie slabe sa osoby ktore nie siegaja (np pierwszy raz) zdajac sobie sprawe z konsekfencji po narkotyki czy alkohol aby uciec od problemow. Potem dopiero sie uzalezniaja a wiec sa chorzy. Choroba to nie slabosc. Jesli chodzi o tego cpuna to moze dlatego ze nie lubie tego slowa. To tak jakby ktos na chorego czlowieka alkoholika powiedzial zul mimo tego ze nie lazi brudny po miescie, spi po bramach i nie prosi o 20gr na wino. Mam w rodzinie alkoholika i nie nazwal bym go zulem z tych wlasnie przyczyn. Kurde ale sie rozpisalem mam nadzieje ze teraz mnie zrozumiales.