300
Napisano Ponad rok temu
Juz niedlugo bo 23 marca bedzie premiera wspaniale zapowiadajacego sie filmu pt. '300 spartan'.
Jest to film zrobiony na podstawie komiksu Franka Millera. Z trailera ( ) mozna wywnioskowac ze bedzie to film nie do ominiecia
Mam rowniez pytanie
Czy znacie moze jakies dobre historyczne ksiazki wlasnie o Sparcie? chcialbym aby nie byla to ksiazka nudna z ogromna iloscia dat ale jakies wciagajace opowiadanie zawierajace fakty
Za odpowiedzi dziekuje
pozdro69
Napisano Ponad rok temu
Po raz klejny twórcy filmu zamiast konsultanta od historycznego wyposażenia i uzbrojenia zatrudnili chyba gościa od gwiezdnych wojen
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieje ze nie wkradnie sie tam zaden watek milosny
Napisano Ponad rok temu
To jest na podstawie komiksu, nie wierne odzwierciedlenie historii
Mam nadzieje ze nie wkradnie sie tam zaden watek milosny
jakaś kobieta się przewija w trailerze, więc pewnie się wkradnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem ten watek popsul caly film, w Szer.Ryan nie bylo zadnego takie zbednego chlamu i film byl o niebo lepszy, nie do porownania W takich filmach liczy sie ukazanie przyjacielstwa i wiezni rodzacej sie miedzy mezczyznami ( bez skojarzen ) na wojnie. Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego
To jak, zna ktos jakas ksiazke o tej tematyce ?
Napisano Ponad rok temu
W takich filmach liczy sie ukazanie przyjacielstwa i wiezni rodzacej sie miedzy mezczyznami na wojnie.
Zwłaszcze wśród Spartan
Napisano Ponad rok temu
Nikt nie czytal takich ksiazek ?
Napisano Ponad rok temu
Hehe wiem o czym mowisz, takie byly czasy
Nikt nie czytal takich ksiazek ?
nie pamiętam tytułu, to było dawno temu
ale w googlach poszperaj. Jest ksiązka Kuleszy dostępna burząca stereotypy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
komiksu 300 tez nie. sciagnalem jakis czas temu, ale... nie chce sobie psuc filmu
Napisano Ponad rok temu
Włąśnie dlatego, że komiksu nie czytałeś. Mi też się film podobał, oczywiście, ale z punktu widzenia sztuki filmowej był średni, a do tego utracił część tego, co czyniło komiks wyjątkowym. Po prostu - różne media, różne poetyki i nie da się bezpośrednio przełożyć jednej na drugą. Rodriguez i Miller spróbowali właśnie bezpośrednio przełożyć (aż do kopiowania kadrów) i chwała im za to, ale skazane to było na - skądinąd całkiem fajne - niepowodzenie. Film musi po prostu mówić językiem filmu. Przy "300" zobaczymy, czy nauka nie poszła w las.mi sie sin city bardzo podobal.
Napisano Ponad rok temu
Steven Pressfield - Ogniste wrota.
Opowiadanie, bardzo ciekawe zawierajace duzo faktow to i mozna sie sporo nauczyc Dla zaciekawionych starozytna Sparta - polecam
Napisano Ponad rok temu
Mniam...
Napisano Ponad rok temu
i co to za mutanty? :///
. . . dobra wiem - komiks...
film taki sobie . . . tylko na rozpierduchę można popatrzyć, i to też ze 2 max 3 razy, bo potem denerwuje brak geometrii . . .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Mistrz" TVP1
- Ponad rok temu
-
rocky
- Ponad rok temu
-