Nie. Walka jest o mistrzostwo wagi średniej (middle weight), co potwierdza pierwszy rzut oka na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Jest to dosyć logiczne, skoro Silva ma tytuł mistrza właśnie MW, a Henderson chce mu go odebrać. W Pride nie ma czegoś takiego jak light heavy weight. Jest heavy i middle i nic pomiędzy (no i lżejsze wagi do Bushido, ale co z tym Bushido jest - czy jest nadal, czy już nie - nie wiem, pogubiłem się w tym ostatnimi czasy).dokładnie, walka jest o pas LHW
PRIDE 33 - THE SECOND COMING
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jest ciezka, srednia(=lhw), polsrednia i lekka. ale z tymi pasami sie porobilo teraz i nie bardzo wiem kto ma w tej chwili przechodni pas polsredniej. tymbardziej ze zlikwidowali bushido na rzecz crap'owatych gal w USA.
chociaz pewnie zmienie zdanie, jak Wand i Shogun wygraja :}
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Pride FC (źródło: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]):
- Waga ciężka (heavyweight): 93+ kg
- Waga średnia (middleweight): -93 kg
- Waga półśrednia (welterweight): -83 kg
- Waga lekka (lightweight): -73 kg
Pas ciężkiej ma Fedor. Pas średniej, o który walczyć będzie Henderson, posiada Silva. Pas półśredniej ma Henderson, a lekkiej - Gomi.
UFC (źródło: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] lub [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]):
- Waga ciężka (heavyweight): -120 kg
- Waga półciężka (lightheavyweight): -93 kg
- Waga średnia (middleweight): -84 kg
- Waga półśrednia (welterweight): -77 kg
- Waga lekka (lightweight): -70 kg
Jako ciekawostka: w dokumentach występują jeszcze cztery wagi lżejsze niż waga lekka, mimo, że nie są używane.
Napisano Ponad rok temu
ja wiem (i wiedzialem) na pewno. czy cos zle napisalem, ekspercie? :twisted:Nikt nie wie na pewno, a wszyscy się wymądzrzają. Proszę:
Napisano Ponad rok temu
Tak, wiedzący na pewno ekspercie. Po tym, jak napisałem, że nie ma czegoś takiego jak LHW (czyli light heavyweight, czyli wagi półciężkiej) w Pride, odpowiedziałeś:ja wiem (i wiedzialem) na pewno. czy cos zle napisalem, ekspercie? :twisted:
Jest to bzdura, którą - poszperawszy na stronach oficjalnych, a potem w Wikipedii - sprostowałem w sposób nie pozostawiający wątpliwości. A stwierdzenie "nikt nie wie na pewno, a wszyscy się wymądrzają," dotyczyło również mnie.srednia(=lhw)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Pride sa 4 wagi:
Heavyweight
Middleweight
Welterweight
Lightweight
Shogun nosi pas mistrza GP Middleweight za 2005 rok.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jaki pas ma Shogun?
Nie. Wejście na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ujawnia, że zdobył mistrzostwo wagi średniej, czyli middleweight na gali Pride Final Conflict 2005.Shogun ma pas LHW(Light heavy weight) które już niby nie istnieje.
W skrócie: choć Silva przegrał walkę z Aroną na Pride Final Conflict 2005 (jego pierwsza przegrana w wadze średniej w Pride), nie była to walka o tytuł, a więc zachował pas. Z kolei Shogun, który w finale tej samej gali pokonał Aronę, został mistrzem wagi średniej roku 2005, ale nie odebrał Silvie pasa ogólnego. Jest [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]: Fedor (ciężka), Silva (średnia), Henderson (półśrednia) i Gomi (lekkka). Kropka.Silva's current, continuing status as PRIDE's Middleweight champion has recently come under debate and criticism, due to his loss to Ricardo Arona (who subsequently lost the tournament to Silva's teammate and protégé, Mauricio "Shogun" Rua) on August 28, 2005 at PRIDE Final Conflict 2005. The loss, by unanimous decision in the tournament semi-finals, was Silva's first defeat in a Middleweight match in PRIDE; however, since it was not a title fight, Silva was still recognized as the Middleweight Champion. A rematch between Arona and Silva took place at the PRIDE Shockwave 2005 event December 31, 2005, with Silva winning by split decision.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie kumasz chyba, e? napisalem "srednia" bo w Pride akurat te wage nazywaja srednia. w nawiasie napisalem "=lhw", bo jest to waga do 93kg, ktora wszedzie indziej nosi nazwe lhw, kpw?Jest to bzdurasrednia(=lhw)
aczkolwiek licytowanie sie "ja jestem wiekszym ekspertem", "a nie bo ja wiem lepiej", "a nie bo ja", wydaje mi sie troche dziecinne i bezcelowe. bo przeciez i tak wiadomo ze to ja wiem lepiej 8)
(i nie musze po to zagladac do wikipedii )
pzdr :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale w Pride nosi nazwe middleweight, a rozmawialiśmy o Pride, kpw?nawiasie napisalem "=lhw", bo jest to waga do 93kg, ktora wszedzie indziej nosi nazwe lhw, kpw?
Lubię podać źródło, na wypadek, gdyby jakiś niedowiarek chciał mnie sprawdzić.(i nie musze po to zagladac do wikipedii )
Wybacz mistrzu! Nigdy więcej!aczkolwiek licytowanie sie "ja jestem wiekszym ekspertem", "a nie bo ja wiem lepiej", "a nie bo ja", wydaje mi sie troche dziecinne i bezcelowe. bo przeciez i tak wiadomo ze to ja wiem lepiej 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
3 w nocy to chora godzina ??? Dla mnie lepiej niz 5 rano w japonskich prideach.z tego co jest napisane na mmatv to pride leci o jakiejs chorej godzinie (zaczyna sie za 14 godzin a jest teraz 13)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ray Sefo vs Semmy Schilt
- Ponad rok temu
-
Strona poswiecona kobietom w MMA.
- Ponad rok temu
-
Tsuyoshi "TK" Kohsaka vs Fedor 2000r.
- Ponad rok temu