Śmierdziul- moje fixed EDC
Napisano Ponad rok temu
Projekt mój, wykonanie (perfekcyjne) Fred.
jakieś 240mm długości, krawędź tnąca 95mm. Grubość 5.7mm, waga 240=2g z oplotem. Stal NC11LV hartowana na 61HRC i wymrażana w Instytucie. Oplot by Blacha, kydex by G3d, krawędź tnąca by Nukibo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
240 gram - to i z rąbaniem mniejszych rzeczy sobie poradzi.
Napisano Ponad rok temu
Graf: taki był zamysł, żeby było to maksymalnie utylitarne EDC. Moja radosna kompilacja Shrapnela, MFS'a i Howling rata. Rozmiar ma z resztą zbliżony do ww. tylko rękojeść ze 2cm dłuższą...
Napisano Ponad rok temu
Albo czekaj...
Małe wyjaśnienie (obrazkowe): w polskiej wersji Darkus występuje jako Śmierdziul- wyjątkowo wredne bydle, nawet jak na dziecko Mroku... (też bym był wkurrr. jakbym dostał taką fuchę)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety krawędź tnąca jest cholernie delikatna i łatwo ją zawinąć... Muszę go przeostrzyć na 20stopni...
Edytka: szlif sprawdziłem, po lewej ma z 15 stopni, po prawej... na oko z 12-13... 8O
Teraz wiecie, jak to tnie?
Przez chlebek świeży z chrupiącą skórką się prześlizguje, push cutting kartek bez problemu, Goli jak Mach3 :twisted:
Zrobię mu w takim razie backbevel15/20.
A jak Szymon to zrobił, że przy 61 HRC on się zawija, a nie kruszy, to pozostaje dalej głęboką tajemnicą...
Napisano Ponad rok temu
Ty mi lepiej powiedz, po co zawinszowaleś sobie ten drobiazg po przeciwległej do krawędzi tnącej stronie? :wink:Tnie jak głupie... Jak to pełny płaski i szlif gdzieś po 15stopni na stronę... Przejście jest baaardzo łagodne.
Napisano Ponad rok temu
Bez falsa wyglądał jak kuchenniak... :roll:
Chciałem ostrego, ale Fred stwierdził, że na ch... i zrobił normalnego.
Generalnie rzecz biorąc wysmukla optycznie tego klocka- taki był zamysł.
Napisano Ponad rok temu
Chyba dobrze powiedział i tak faktycznie jest lepiej.Chciałem ostrego, ale Fred stwierdził, że na ch... i zrobił normalnego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kershaw Cyclone Plain
- Ponad rok temu
-
Benchmade VEX i KA-Bar Dozier 4065
- Ponad rok temu
-
Microtech Mini UMS Dagger Logo Ray Skin....
- Ponad rok temu
-
Classical
- Ponad rok temu
-
nóż do otiwrania e-maili
- Ponad rok temu
-
The Spectre
- Ponad rok temu
-
Intruder Gen. II