Tatuaze zawodnikow mma...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdr
Napisano Ponad rok temu
co myślicie o takiej dziarze ? Jak dla mnie to nawet jeśli Zentsov nie ma nic wspólnego z nazistami, to i tak beznadziejnie wybrał.
Pojedź do Estonii, zobaczysz na każdym straganie setki takich kiepskich wyborów
To są ludowe wzory, obecne tam od setek lat.
Czy brzydkie, ja wiem, kwestia gustu. U moich znajomych taka drewniana estońska "swastyka" wisi nad stołem - mnie tam się podoba.
Tym niemniej nie ma to nic wspólnego z faszyzmem, no, chyba, że jakaś wszechrosjska odwołująca się do tradycji wielkiej Rusi bojówka sobie zaadoptowała wzór.
Na Sherdoga jest wklejony fajny artykuł o tej symbolice, właśnie zobaczyłem na podglądzie, że już ktoś wkleił linka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Róże wiatrów na ramieniach i gwiazdy na kolanach Alexa oznaczają jakby hierachię więzienna, niewiem dokładnie bo nie znam ruskiej grypsery:)natomiast zgadza się chyba motyw wież cerkiewnych jako lat odsiadki.. i jak na więzienne dziary to są całkiem niezłe - szczególnie ten biomech na prawym przedramieniu (io ile robiony był w pudle)..
Aarona ma fajną dziarke, jednak faktycznie trudno cos dobrze widocznego znaleść..
Napisano Ponad rok temu
Słucham? Starosłowiańskie co?to starosłowiańskie runy,.
niewiele osób wie ze swastyka to także bardzo stary symbol jeszcze sprzed imperium rzymskiego, którego potem naziści "pozyczyli" - jest on "wspisany" w bardzo wiele innych symboli i runów
Akurat to wie baaaaardzo wiele osob. A wlasciwie wie lepiej, bo symbol nie tylko jest stary, ale i ogolnokulturowy. Ale to sa oczywistosci.
Napisano Ponad rok temu
ogólnie można powiedzieć, ze swastyki i trykwetry są symbolami solarnymi (kultów słonecznych), a w japoni symbolizują trzy żywioły.
ave!
Napisano Ponad rok temu
ja mysle, ze jednak triskelei trykwetry
(moze i obie formy sa dobre, ale moja jest mojsza i lepsza, a przynajmniej bardziej rozpowszechniona )
pzdr
Napisano Ponad rok temu
sprawdź sobie jak mi nie ufasz.
Napisano Ponad rok temu
mam jednak jeszcze pytanie - ma ktoś może foty dziarek Tito i Wanda?szczególnie Silvy to co ma na łapie napisane?
Napisano Ponad rok temu
proszę cię....... zęby zjadłem na tym...
sprawdź sobie jak mi nie ufasz.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Triskelion
no i? wyszlo tylko na to ze mialem racje
Napisano Ponad rok temu
Triskelion
Z Wikipedii
Skocz do: nawigacji, szukaj
Triskelion (albo triskele, z gr. τρισκελης "trójnóg", "trójnożny"), zwana też trykwetrą - symbol złożony z trzech ludzkich nóg (albo - bardziej ogólnie - z trzech jednakowych elementów: ramion, spiral, meandrów itp.) tworzących cykliczny wzór geometryczny w postaci grupy cyklicznej C3.
Występował już w sztuce starożytnej. Zachował się na flagach Wyspy Man oraz terytorium Sycylii, widoczny jest też w litewskim magnackim herbie Trąby rodu Radziwiłłów. Współcześnie używany jest także w charakterze alternatywy swastyki w postaci triskelionu z trzech siódemek jak symbol organizacji neonazistowskich.
Napisano Ponad rok temu
Triskelion (...) zwana też trykwetrą (...)
moze i obie formy sa dobre
Napisano Ponad rok temu
generalnie, triskelion to nazwa światowa, a trykwetr, trykwetra, to takie tłumaczenie na nasz język.
aryiskie siódemki
że co???????
koniec OT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kto by wygrał ?
- Ponad rok temu
-
Przeciwnik godny Shoguna