wywiad z Nastulą
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nie spinał się Pan, bo w judo nie musiał Pan walczyć o życie jak w Pride.
- Bez przesady z tą walką o życie. Pride jest po prostu bardzo widowiskowa. Zobaczycie, że wkrótce dołączy do rodziny sportów olimpijskich.
Redaktor dowalił..
Ale Nastula tez sie zagolopował z tą olimpiadą
PS. Poczytajcie komentarze...
Mialem watpliwa przyjemnos ogladania kilku takich walch ludzie to jest
prawdziwa rzeznia. Ci klienci na ringu okladaja sie niemilosiernie chociaz
widzialem tez walki w ktorych przez dlugi czas nic sie nie dzialo po prostu
jeden siedzial na drugim i nie byl w stanie go uderzyc cos jak "zlapal tatar
tatarzyna a tatarzyn za leb trzyma".
Napisano Ponad rok temu
najlepsze są te testy z "siedzeniem okrakiem"
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
NASTULA: Albo ja od niego, albo on mnie! /śmieszy mnie ostatnia wypowiedż po
wygranej walce Pawla, że wygral dzięki dżwigni z judo... przecież wszyscy
widzieli i wiedzą, że to byl chwyt jujitsu!!! JUJITSU RZĄDZI!!! Więc Pawelku
weź się za nie, bo wmoki będą... powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak tak, bez opamiętania, Mino w ogóle wtedy zwariował, wpadł w amok i 10 chłopa musiało go ściągać z Pawła. Jak on mógł !? :wink:On siedział na Panu okrakiem i walił w twarz bez opamiętania...
komentarze rzeczywiście żenujące... "Panie Nastula - wstyd" Wstyd? 8O Ehh...
w formie papierowej ten wywiad wyszedł w poniedziakowym dodatku sportowym GW - nakład 750 000 egzemplarzy i strach pomysleć ile ludków wyrobiło sobie na jego podstawie opinię...
Napisano Ponad rok temu
coś mnie chyba ominęło?W Pride walczą mistrzowie kung fu
Napisano Ponad rok temu
To akurat nie powinno tak stasznie dziwić, bo przez wiele, wiele lat na ziemiach polskich stosowało się właśnie taką pisownię. Na forum jujutsu bodajże jest temat ze starymi podręcznikami sprzed wojny, gdzie można zobaczyć staruteńkie skany.brazylijskiego DŻIU-DŻITSU....
Kolejny kwiatek. Skoro autor zna zasadę, to czemu nie potrafi napisać poprawnie imienia twórcy judo?reguły Jiguro Kano "ustąp, aby zwyciężyć"
Napisano Ponad rok temu
za to ewidentny błąd widzimy jeszcze w nazwisku Kevina Randlemana, niby nic a jednak daje pojęcie o pracy ich ludzi od korekty. Generalnie większe zdumienie budzą pytania godne dziennikarza Faktu, a nie gazety mieniącej się opiniotwórczą.
-edit-
Krokop
Napisano Ponad rok temu
NASTULA: Zależy od człowieka. Jak ktoś był słaby w którejkolwiek z tych dyscyplin, to i w Pride będzie słaby. Ale generalnie najmniej szans mają bokserzy. Umieją walczyć tylko powyżej pasa, a parter mają bardzo słaby...
REDAKTOR: Andrzej Gołota poniżej pasa był dobry...
Wiedza redaktora na temat walk MMA jest żenująca. W dodatku podnieca się tym kopnięciem w głowę, jakby chodziło o wyrywanie genitaliów . No ale w końcu "tam się walczy o życie" .
Napisano Ponad rok temu
Pierwszy raz widzę, a interesuję się nie od dziś.taka pisownia jest dosyć rozpowszechniona: Jiguro Kano :roll:
Napisano Ponad rok temu
a co do kopania w głowe, to wyobrażam sobie jakim szokiem będzie dla redaktorka wiadomość, że na świecie istnieje coś taiego jak kyokushin, kb czy mt
Napisano Ponad rok temu
A no i tu pies leży pogrzebany. To, że są tacy, to nie znaczy, że to nie jest źle. Ja tam pozostaję przy "Jigoro" i "jujutsu".To klepnij to w googla. Widać są tacy co tak właśnie piszą, chociaż wpisując "Jigoro" wyników bedzie "trochę" więcej co powinno redaktorkom dać co nieco do myślenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no cóż dla niego mma to zbiór brutalnych faul'i więc nie ma co się dziwićak to jest jak wywiad na temat MMA przeprowadza znany komentator... piłkarski
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiesz, cos typu "my, spolecznosc vortalu budo, w zwiazku z opublikowanym niedawno artykulem zauwazajac w nim pewne braki i niescislosci ( :roll: ) postanowilismy zabrac glos w sprawie, ktora jest nam bliska. ten artykul jest efektem wspolnej pracy/wyboru i reprezentuje obraz oraz opinie ludzi zwiazanych z mieszanymi sztukami walki". mozna by nawet, jesli artykul bedzie dobry, sklonic ta copacanbane co mi miga u gory zeby sie pod tym podpisali (ze to nie sami internauci ale prawdziwi czwiczacy. plus bede mieli reklame) dla wiarygodnosci.
ciekawy jestem, jakby wyborcza zareagowala
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ponad MMA
- Ponad rok temu
-
MMA Warszawa - nowy nabór (jesień 2006)
- Ponad rok temu
-
Poznań - VALE TUDO -