Walka z zefirkiem.pytanie
Napisano Ponad rok temu
robi się lekko nerwowy
Napisano Ponad rok temu
A tako to powiem, że opisane zjawisko przypomina walke z poczatkującym więc robie co potrzeba uważając by reką w oko nie dostać
Wot i cała historyja
Napisano Ponad rok temu
musisz go "zwiazac" tj przytrzymac.I walczyc bardzo blisko tj ciasno.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kilka treningów i załapie o co chodzi
Napisano Ponad rok temu
W sumie ja tez kolesia ciasno trzymam jak walcze ale zdarzają sie jakieś przetoczenia to wtedy własnie jest pechowo,a raz miałem motyw że zakładam sobie początkującemu powoli prostą dźwignie na noge a ten mi p***dolnoł ze stopy w klejnoty.Moja twarz chyba w tym momencie była taka 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pytam z czystej ciekawości
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
moja twarz tak wygląda jak czytam to co piszesz synkuMam do was pytanie.Co robicie na sparingach
sparujemy :twisted:staramy się go "uspokoić" :twisted:z osobnikiem który, że tak powiem ma ruchy bardzo nerwowe
jak czegoś nie wiesz to zamknij ryjnie wiem jak to inaczej nazwac
pierdolisz jak jakiś chiński mistyk od tai chiale wygląda to jakby kolesia energia rozrywała, ale również nie wykonuje żadnych technik, jego ręce i nogi robią czasami takie ruchy przez co doprowadza do lekkich, a czasami nie, uderzeń.
o co tobie kuźwa chodzi, ty nie pij jak z kompa korzystaszZ tego co wiem koles trenował Jiu-Jitsu wiec cos powinien potrafić
srały muchy będzie wiosna, gadka popiola jest bardzo radosna,A powiem że ja na początku jakoś sie nie wiłem, ani na plecy nie przewracałem.Nawet założyłem balache chociaż nic wcześniej nie ćwiczyłem, wiecie oglądało sie przed pierwszym treningiem jakies filmiki
Moja twarz chyba w tym momencie była taka 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi mi o nikogo dokładnie Jedi tylko że mi sie tak po prostu przypomniało i napisałem to bo często miałem takie przypadki.A ty zbanowany nie kozacz tak
Napisano Ponad rok temu
taki koles co sie wije jak ryba wyjeta z wody jest najlepszy zeby sie nauczyc kontroli
najpierw zacznij z nim bardzo ciasno tak zeby mial jak najbardziej ograniczony zakres ruchow a potem "otworz" mu jakas sciezke(powedzmy zdejmij jednogo huka(koles wezmie to jako jego jedyna zyciowa szanse i nie zda sobie nawet sprawy ze ty juz jestes w polowie drogi do jego plecow)
i nie staraj sie zlapac takich kolesi w submicje(to mowie bardzo powaznie) bo czesto potrafia sami siebie uszkodzic gwaltownym ruchem(oczywiscie jezeli masz jakies duszenie to ok ale uwazaj na wszystkie shoulder locki i wszystkie submicje na nogi)
i pamietaj ze ci kolesie ida w wiekszosci przypadkow z 90% sily(jak nie 100)
tak wiec nie obawiaj sie podkrecic troche tempa w swoich ruchach(co wcale nie oznacza uzywania wiekszej sily a jedynie podbicia szybkosci)
a potem jak juz sie gosc troche oswoji i uspokoi w ruchach to pamietaj ze to jest koles na ktorym najlepiej jest trenowac swoje submicje(hehe) :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Lista Imprez BJJ????
- Ponad rok temu
-
szorty manto
- Ponad rok temu
-
rashguard na sprzedaz
- Ponad rok temu
-
Linke Gold Team : Szczecin
- Ponad rok temu
-
I znowu GI
- Ponad rok temu
-
8 edycja ligi BJJ
- Ponad rok temu
-
Nowy sezon w Berserker's Team Łódź
- Ponad rok temu
-
Nowy sezon w United Gym Aleksandrów Łódzki.
- Ponad rok temu
-
BASTION - Katowice
- Ponad rok temu
-
Bjj w Łodzi
- Ponad rok temu