muay thai/kickboxing
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na 99% koncze z siłownia i przerzucam sie na walski moje pytanie do tych,którzy trenuja trenowali.Co sądzicie o tych stylach,niedługo coś zaczne ćwiczyć co wam sie barsdziej podobało?Czy przy sztukach walki spadła wam masa mocno czy utrzymuje sie powiedzcie cos o tym.
Wybierz się do klubów i zobacz co Ci się bardziej podoba te style są podobne ale się różnią.Co do masy przy 3 treningach karate po 1.5-2 h utrzymuję masę, czasem idzie nawet trochę na plus (cały czas żarcie na masę bo inaczej schudniesz nie ma opcji) do tego robię 2-3 treningi na siłce teraz jest to np. FBW 15/10/5
Gdy jestem już na 4 treningach sprawa wygląda trochę inaczej zazwyczaj robię sobie siłkę 2 razy i tam trenuje albo na masę albo na wytrzymałość.
Od czasu do czasu odżywki się przydają szczególnie białko/carbo w momentach kiedy chciałem przytyć a było intensywne ćwiczenie w tygodniu wystarczała jakaś kretyna aby podbić trochę kg.Ale genetyki nie mam najgorszej więc takich problemów z masą nie miałem .Aktualnie teraz spadłem trochę z masy jakieś 1kg ale ja wiem czym to jest spowodowane ale nie wygląda to na jakiś duży spadek bo trochę więcej jakości mięcha się pokazało.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Prawdziwy FAJTER zawodowiecWybierz się do klubów i zobacz co Ci się bardziej podoba te style są podobne ale się różnią.Co do masy przy 3 treningach karate po 1.5-2 h utrzymuję masę, czasem idzie nawet trochę na plus (cały czas żarcie na masę bo inaczej schudniesz nie ma opcji) do tego robię 2-3 treningi na siłce teraz jest to np. FBW 15/10/5
Gdy jestem już na 4 treningach sprawa wygląda trochę inaczej zazwyczaj robię sobie siłkę 2 razy i tam trenuje albo na masę albo na wytrzymałość.
Od czasu do czasu odżywki się przydają szczególnie białko/carbo w momentach kiedy chciałem przytyć a było intensywne ćwiczenie w tygodniu wystarczała jakaś kretyna aby podbić trochę kg.Ale genetyki nie mam najgorszej więc takich problemów z masą nie miałem .Aktualnie teraz spadłem trochę z masy jakieś 1kg ale ja wiem czym to jest spowodowane ale nie wygląda to na jakiś duży spadek bo trochę więcej jakości mięcha się pokazało.
Pzdr.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Na 99% koncze z siłownia i przerzucam sie na walski moje pytanie do tych,którzy trenuja trenowali.Co sądzicie o tych stylach,niedługo coś zaczne ćwiczyć co wam sie barsdziej podobało?Czy przy sztukach walki spadła wam masa mocno czy utrzymuje sie powiedzcie cos o tym.
MT to nic innego jak wykorzystaniem uderzeń łokciami, kolanami, piszczelami ... musisz sie liczyc z tym ze jestes tutaj podatniejszy na zlamania, oczywiscie tyczy sie to rowniez ale w mniejszym stopniu KB. Tak jak kolega pisal musisz pobserwować co ci bardziej odpowiada, MT to typowy styl walki w stójce ... nie każdemu to odpowiada. Wybierz się na trening MT i KB sam oceń i napisz nam.