Czy może ktoś z szanownego koleżeństwa ma namiary na podręcznik do nauki języka wietnamskiego?
Poza oczywiście podręcznikiem Teresy Halik i Thu Quang Hoang z 1997 r.
Poszukuję takiej pozycji od jakiegoś czasu i to bezskutecznie.
podręcznik nauki języka wietnamskiego
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: podręcznik nauki języka wietnamskiego
Po polsku tylko podrecznik Hoang Thu Oanh. Bylo tez kilka slownikow, w tym jeden (autor: Nguyen Tran Ba, wydawnictwo Gen-San 1995) moim zdaniem calkiem udany.
W formie papierowej mam kilka podrecznikow, po francusku, niemiecku, a jeden recznie przepisany z wietnamskiego podrecznika pozyczonego od pani Hoang Thu Oanh.
W sieci: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jak poszukasz, to znajdziesz jeszcze kilka rownie dobrych, np. na stronach telewizji wietnamskiej, radia wietnamskiego (z nagraniami lekcji, filmiki itp.).
Kiedys chcialem zebrac w formie lekcji minimum slownictwa i gramatyki potrzebnych do czytania ze zrozumieniem tekstow wietnamskich mistrzow o Viet Vo Dao (jest tego sporo w sieci), ale po prostu zupelnie nie mam na to czasu i na razie pomysl sie nie rozwija, choc chetnie bym go zrealizowal.
W formie papierowej mam kilka podrecznikow, po francusku, niemiecku, a jeden recznie przepisany z wietnamskiego podrecznika pozyczonego od pani Hoang Thu Oanh.
W sieci: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jak poszukasz, to znajdziesz jeszcze kilka rownie dobrych, np. na stronach telewizji wietnamskiej, radia wietnamskiego (z nagraniami lekcji, filmiki itp.).
Kiedys chcialem zebrac w formie lekcji minimum slownictwa i gramatyki potrzebnych do czytania ze zrozumieniem tekstow wietnamskich mistrzow o Viet Vo Dao (jest tego sporo w sieci), ale po prostu zupelnie nie mam na to czasu i na razie pomysl sie nie rozwija, choc chetnie bym go zrealizowal.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Viet Tai Chi
- Ponad rok temu
-
VVD techniki charakterystyczne
- Ponad rok temu
-
VIET BOXING
- Ponad rok temu