Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zakończenie sezonu w Toruniu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

budo_pieroo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 43 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Zakończenie sezonu w Toruniu
ja mam pare watpliwosci co co sedziowania walk.przyklad walka w kategorii powyzej 85kg zawodnik z podajze copacabana kielce dominowal przez cala walke sprowadzil do pratreu rzutem nie bylo punktow byl rewers tez nie punktowany.ale mysle ze sedziowania powoli w polsce bedzie lepsze pozdrawiam.
  • 0

budo_r-y-b-b-a
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 68 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dominował...?

Obejżałem zdjecia z walki i to chyba twoja indywidualna opinia...

zawodnik z Grudziadza - zajście za plecy, obalenie, założnie mataleo( nieskutecznie, ostatnie zdjecie na 1 stronie)

zawodnik z Kielc - dojście do bocznej i półgardy

Pozatym zawodnik z Kilelc dominował masą - ok 20 kg, to sporo.

Ale spoko zapytam się o tą walke Pawła.
  • 0

budo_paolobjj
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 226 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Rzeczywiście w walce był rewersal, za którego zawodnik z Kielc nie dostał punktów. Wiem, bo widziałem na własne oczy.

Co do obalenia... nie jestem pewien, bo nie widziałem walki od początku.

Paweł Klimkiewicz dobrze sędziował, problemem było "używanie" klatki - dopiero w trakcie uzgodniliśmy, że nie ma rozbijania o klatkę i dociskania przeciwnika do klatki. Często zawodnicy mieli rozpoczętą technikę, a przeciwnik celowo uciekał do siatki, lub ich spychał. To często uniemożliwiało sweepowanie, czy też przejścia z regularnej balachy do odwrotnej.

Co do sędziowania - planujemy z Draculino zrobienie kursów przepisów CBJJ i ADCC w Polsce, tzn. rozmawialiśmy o tym i myślę, że da się to zorganizować (chociaż pewnie szybciej CBJJ niż ADCC).
  • 0

budo_damian mma
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

WITAM PODZIEKOWANIA ZA ZORGANIZOWANIE ZAWODÓW W TORUNIU OD MMA GRUDZIADZ JAK I RÓWNIEZ PODZIEKOWANIA DLA MOICH CHŁOPAKÓW KTÓRZY WYSTARTOWALI TYLKO W 4 OSOBY I ZDOBYLI 3 MEDALE A CZWARTY BYŁ "ZA PODIUM" :D PRZEGRYWAJAC JEDNA WALKE A PRZED NIM BYM CHŁOPAK KTÓRY PRZEGRAŁ DWIE -TO TAK JAKO WYJASNIENIE JAK JUZ "WSZYSCY COS WYJASNIAJA"HEHE
  • 0

budo_damian mma
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ALE CÓZ...NIE MA CO OBRAZAC SIE NA SĘDZIÓW PONIEWAZ TO NIE MISTRZOSTWA SWIATA TYLKO ZAWODY TROSZECZKE INNEGO KALIBRU HEHE!!!JEDYNA SPRAWA KTÓRA MNIE OBURZYŁA TEZ NIE DO KONCA NA SERIO TO WALKA MAĆKA MAJEWSKIEGO Z MMA GRUDZIADZ Z GRZEGORZEM JĘDRZEJEWSKIM COPACABANA KIELCE CHODZI MI "OBIEKTYWNE WYPOWIEDZI KOLEGÓW Z FORUM"-DOTYCZY WYNIKU WALKI MAM WALKE NAGRANA TO OPOWIEM KRÓTKO I OBIEKTYWNIE OCZYWISCIE ZEBY ROZWIAC WASZE WATPLIWOSCI DRODZY KOLEDZY A WIEC WYJASNIAM...
  • 0

budo_gonzo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Damian, ja rozumiem ,że to początki na forum więc błagam na bogów eterni
WYŁĄCZ Caps Lock. Bo sie Ciebie czyta jakbyś krzyczał.

Co do sprawy punktacji to Jedrek startował od nas i jakoś się specjalnie nie żalił że go ktos oszukał, wiec proponuje juz zakończyc kwestię co by sie niepotrzebnie nie "dochodzić"

Paweł co do tych kursów to uważam je za swietna inicjatywe i jestem jak najbardziej za.
sam bym się chętnie wybrał na taki kurs.
pzdr gnz
  • 0

budo_damian mma
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I RUNDA:MACIEK WCIAGNAŁ GRZEGORZA DO GARDY I PRAKTYCZNIE TAK WYGLADAŁA CAŁA RUNDA JEDEN I DRUGI ZAWODNIK PRÓBOWAŁ ALE NIC KONKRETNEGO Z TEGO NIE WYSZŁO MACIEK PRÓBOWAL Z GARDY DUSZENIA REKA -GŁOWA I MOIM ZDANIEM SPOKOJNIE WALCZYŁ GARDA.GRZEGORZ SIEDZIAŁ CAŁY CZAS W GARDZIE I NIESTETY NAWET PRZEZ CHWILE NIE PRÓBOWAŁ PRZEJSC GARDY JEDYNA TECHNIKA KTÓRA ZAUWAZYŁEM TO NACISKANIE "WIELKIM"PRZEDRAMIENIEM NA SZCZEKE I KRTAN PRZECIWNIKA WAZĄCEGO 20 KILO MNIEJ
II RUNDA: PRÓBA OBALENIA GRZEGORZA LECZ NIESTETY NIEUDANA PONIEWAZ PRZESTRZELIŁ RZUT I MACIEK ZASZEDŁ ZA PLECY! LEZAC ZA PLECAMI I TO MACIEK PRZETOCZYŁ GO JESZCE NA DRUGA STRONE DLATEGO NIE WIEM "GDZIE BYŁ TEN REVERSAL GRZEGORZA SZUKAŁEM ALE NIE ZNALAZŁEM....!!!I DŁUGA DOMINACJA MACKA ZA PLECAMI PRÓBA MATA LEO LECZ NIE UDANA-CZYLI TYLKO PUNKTY!!!GRZEGORZ PRZEKRECIŁ SIE I "ZNOWU"BYŁ W GARDZIE MACIEK MACIEK OTWORZYŁ GARDE I "PRÓBA PRZEJSCIA "G" DO BOCZNEJ LECZ "M"ZŁAPAŁ PÓLGARDE TRZYMAJAC CAŁY CZAS CZYLI BEZ PUNKTU-noI KONIEC!!UFFFF WERDYKT SŁUSZNY MOIM SKROMNYM ZDANIEM NAPRAWDE KILKA RAZY OGLADAŁEM A WZROK MAM DOBRY HEHE PEACE....
  • 0

budo_pieroo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 43 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja tez ogladalem walke.i mam inne zdanie na temat walki zawodnika z grudziadza i kielc.tzn.duza liczba osob byla zdania ze werdykt powinien byc inny.maciek zawodnik z grudziadza wskakiwal tylko w garde.zreszta spotkaja sie jeszcze raz to wyjasnia.pozdrawiam
  • 0

budo_wilkacy
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 87 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kravkę kto pokazał Tomasz K. ? Bo chyba jego wlaśnie widze na foto..
  • 0

budo_damian mma
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Z całym szacunkiem pierro ale zaskakujesz mnie .Maciek nie zrobil nic a wygrał...szkoda bo trenuje dopiero 1,5roku i z doswiadczonym Grzegorzem to sedzia mu dał wygrac tak na zachete...czyli sedzia sie nie zna...a ja to juz w ogóle tylko k1 w tv ogladałem i bladego pojecia o grapplingu nie mam cóz WOLNOSC SŁOWA pozdrawiam peace
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024