Luta Livre Cup II - 24.06.2006
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam,
co do chodzenia w stojce . Jeden zawodnik do - 80 tylko walczyl w stojce, nie schodzac wogole do parteru i wygral cala kategorie. Walczyl malo ciekawie i wrecz dziwnie jezeli chodzi o zawody w "kulaniu" ale jego taktyka byla jak widac najskuteczniejsza.
Pzodrawiam
To był właśnie Ignas. Czy mało ciekawie, dla mnie te jego dziwne akcje w stojce i panowanie nad przeciwnikiem to narazie wzor do nasladowania:)
To byly zawody submisson wrestling i za obalenia tez sa pkt, a to ze nikt go nie mogl obalic ani utrzymac w parterze to raczej zle swiadczy o jego przeciwnikach;P
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Co do chodzonego w stojce to byla to kwestia taktyki walki Czekanie na punktowany czas i zapunktowanie rzutem co stawia w lepszej pozycji w dalszej czesci rozgrywki Na ADCC czesto walki trwaja tylko w stojce, poniewaz jest to elementarna czesc Submission Wrestlingu i komplenty zawodnik walczy w kazdej plaszczyznie A czy sie komus podoba taki styl walki ? Jeden lubi jablka drugi woli gruszki i co z tym zrobic ? Istotne jest to, ze na zawodach liczy sie miejsce na pudle i a jak do niego dojdziesz to juz inna kwestia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Istotne jest to, ze na zawodach liczy sie miejsce na pudle i a jak do niego dojdziesz to juz inna kwestia.
Hmm, na zawodach liczy się miejsce na pudle i z tym się zgadzam, ale po zawodach ludzie mówią o tym w jaki sposób to miejsce zostało zdobyte. Przykład może mało oryginalny ale dobrze oddający to co mam na myśli: Mike Tyson i Nikolai Valujev to zawodowi mistrzowie wagi ciężkiej w boksie. Zapytaj kogokolwiek o to, który z nich ma ciekawszy, bardziej widowiskowy, techniczny styl walki (mam na myśli tylko te walki w których zdobyli tytuły)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poniewaz bylem jedynym siadajacym na zawodach wiec sie wypowiem. Jak pisalem wczesniej uznaje taktyke w jaka walczyl Ignacy za naprawde bardzo dobrze przygotowana i jak bylo widac skuteczna w 100%. To ze ja wole siadac niz chodzic przez 3 minuty czekajac na jedna akcje to chyba kwestia gustu. Jak ktos napisal kazdy walczy jak lubi , ja wole usiasc i poczekac na ziemi. Zasady sa takie ze pozwalaja mi to zrobic , skoro ktos moze walczyc cala walke w stojce to dlaczego ja nie moge od razu usiasc - proste.
Co do kompletnosci o ktorej pisal Kucyk. Mysle ze mozna dyskutowac troche o kompletnosci osoby ktora wogole nei walczy na ziemi . Zgadza sie na ADCC trwaja walki w stojce ale sa tez takie ktore trwaja tam 2,3 sek. i co z tym zrobimy ?
ja probowalem cos zrobic w stojce z Ignacym ale... jak zobaczylem ze on chce mnei wymeczyc przez 3 minuty i pozniej raz obalic to zwyczajnie usiadlem ...czemu nie?
Pozdrawiam
ps. oczywiscie nikogo mam nadzieje nie obrazam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i bardzo dobre podsumowanie. Nalezy wykorzystywac to co sie potrafil najlepiej a jezeli zasady na to pozwalaja to dlaczego nie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no widzisz Boidae a mi powiedzial co innego po walce.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W parterze nie bylo juz takiej przewagi i walki wygladaly roznie - raz wygrywali jedni, raz drudzy [jak to na zawodach:)].
Dlatego tez tlumaczenie, ze "walczyli duzo w stojce i to bylo zle i nieciekawe" jest dla mnie troszke jak tlumaczenie, ze "Malgorzata Dydek za duzo wykorzystuje wzrost grajac w koszykowke, a za malo biega".
Kazdy sportowiec jesli widzi, ze ma przewage nad innymi rywalami to maksymalnie ja wykorzystuje. Po to sa zawody zeby je wygrac. Wygrywasz je stojka - ok. Wygrywasz je parterem - ok. Ale nie mow, ze nie jest to wlasciwe. To nie jest pokaz tylko zawody...
Co z tego, ze Polscy pilkarze grali piekny football skoro z mistrzostw nie wygrali... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
inna sprawa że najafajniejsze waleczki to dla mnie finał -70 i walka barazowa -70 gdzie zawodnik Copy dwa razy wychodził z trójkata aby w końcu wygrac na punkty.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
campeonato brasileiros
- Ponad rok temu
-
II Otwarty Puchar Polski BJJ Konin 2006 - wyniki
- Ponad rok temu
-
FERNANDO BOI W POLSCE