Zapasy - czy warto trenowac ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
90% trenujących cokolwiek robi to rekreacyjne
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek brydż też się wydaje fajną dyscypliną.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapasy są bardzo ogólnorozwijającym sportem, lecz należą przy tym do najbardziej kontuzjogennych sportów. Oczywiście w gre wchodzą jakies drobne urazy. Urazy głowy zdarzają się bardzo rzadko bo nie można uderzać w zapasach.
Do kontuzji to i tak trzeba sie przyzwyczaić, ale trenując max rekreacyjnie-raz w tyg. to może nic sie nie stanie...
Napisano Ponad rok temu
btw. ja chciałem trenować zapasy 4x w tyg. mniej więcej tylko zastanawiam się czy w moim wieku (18 lat) nie będę odbiegał za bardzo od reszty :? (na poczatku to normalne, ale czy potem troche się to zmieni? :? ) . Pewnie większość śmiga na treningi tak od 12 roku życia.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Niektórym robią się pryszcze...a co z tymi przeciwskazaniami zdrowotnymi... sa jakies ? czy kazdy moze cwiczyc zapasy ?? Cy podczas treningu nastepuja jakies urazy glowy ?(jakies duze wstrzasy itp.. )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
od tego jest lekarz sportowy, poszukaj w swojej okolicy, powiedz mu coc chesz trenować i on Ci powie że możesz, tak przez neta to nie bardzo Ci można radzić co do duzych wstrząsów to generalnie nie powinno być , chyba że Cie ktoś krzywo ciepnie o glebe albo sam coś spartolisz (np. jakieś ćwiczenie gimnastyczne).a co z tymi przeciwskazaniami zdrowotnymi... sa jakies ? czy kazdy moze cwiczyc zapasy ?? Cy podczas treningu nastepuja jakies urazy glowy ?(jakies duze wstrzasy itp.. )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kolana, palce, kręgi, barki.tzn. jakie kontuzje najczęściej zdarzają się na treningach zapasów?
USZY.
Napisano Ponad rok temu
kolana,uszy,kolana,uszykolana,uszykolana,uszykolana,uszykolana,.......Kolana, palce, kręgi, barki.tzn. jakie kontuzje najczęściej zdarzają się na treningach zapasów?
USZY.
Napisano Ponad rok temu
ehh to jest problem zaden lekarz nie pozwoli nawet pograc w pilke nie wspominajac o regularnym treningu.. ale w koncu... to jest tylko porada wiec nie trzeba sie stosowac Czyli w zapasach nie spotka mnie nic gorszego niz powiedzmy na zajeciach Kyokoushinki ? Na koniec mam kolejne chyba jeszcze glypsze pytanie niz to w temacie :roll: zapasy cwiczy sie w takich dziwnych butach i w trykocie ( ile mniej wiecej kosztuje podstawowy wariant ?) czy moze zwykle spodenki od wuefu dla amatora wystarcza bo zgaduje ze karatega nie nadaje sie ?od tego jest lekarz sportowy, poszukaj w swojej okolicy...
Napisano Ponad rok temu
Co do postawowego "zestawu" to o ile się nie mylę, to Asicsy można kupić za niewiele ponad 200 zł - uważam je za naprawde dobre obuwie w tej dyscyplinie, choć nogi się w nich pocą... Najtańsze jakie widziałem to buty produkcji polskiej - link do producenta był (i chyba nadal jest) na stronie PZZ [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - dziś mam problemy aby uruchomić tę stronę, więc Ci nie sprawdze. Buty te kosztowały około 70 zł i były przeznaczone właśnie dla początkujących. Oprócz nich, to najtańsze jakie znalazłem to Asicsy za 149 zł i Nike za 169 zł.
Tu jest link do sklepu: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zapasy to kuszaca i fajna sprawa, ale te kontuzje USZU 8O mnie zaskakuja hehe, moze sie wydac smieszne, ale widzialem uszy starych wyjadaczy zapasow i wygladaja strasznie, zdeformowane pierogi 8O , ochraniacze na glowe tez sa z tego co widzialem ale uzywane sa tylko na zawodach ? troche szkoda uszu, wole juz pozostale kontuzje :twisted: :roll:
objawcie mi cala prawde o tych uszach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trykoty zapaśnicze
- Ponad rok temu
-
Rozpiska na trening
- Ponad rok temu
-
Przyszłosc kategori wagowej 84 styl klasyczny????
- Ponad rok temu
-
zmarł Jurek Owerczuk
- Ponad rok temu
-
Szukam sali z matami warszawa
- Ponad rok temu
-
Teresiewicz w kadrze oldboy'ów?
- Ponad rok temu
-
sekcja rekreacyjna ?
- Ponad rok temu
-
Zmarł polski wicemistrz świata w zapasach.
- Ponad rok temu
-
Klub zapaśniczy w Szczecinie?
- Ponad rok temu
-
Kazimierz Lipień nie żyje
- Ponad rok temu