budo_Terminator napisał
To jest aż tak Cassini jak pokazuje fotka "stan obecny" ?????? No to nie wygląda zbyt dobrze jak na nowy nóż. Powinno być jak na drugiej focie zdecydowanie.
Naprawdę zaczyna mnie irytować ten spór, jakkolwiek niespecjalnie wiem o co w nim chodzi.
W sumie za niewielką kasę był do wzięcia nóż z dobrych materiałów. Ze strony sprzedawcy cała sprawa była jak najbardziej OK. W galerii broni były publikowane foty noża. Jeśli ktoś zna podstawowe zasady machaniki, to powinien łapać w czym sprawa. Mnie osobiście pasuje, że mam akurat ten model, mimo, że wcześniej wiedziałem o jego charakterku, który przy niewielkim wysiłku ze strony usera można zmienić. Zupełnie nie rozumiem Ciebie kolego, gdyż jak na początku napisałem nie jest to produkt doskonały. Gdyby taki był, to musiałbyś wywalić na niego naprawdę w cholerę kasy. Jeśli chodzi o mnie, to jakiś czas temu zainteresowałem się S-2, gdyż jest to wyrób, który nie jest co prawda doskonały, jednak w odróżnieniu od super drogich maszyn (nie wykluczam zakupu i takich) stanowi doskonały produkt wyjściowy do czegoś, co przy niewielkim ze strony wlaściciela wysiłku może mu się odwdzięczyć zmieniając w szwajcarski zegarek. W chwili obecnej nie jest złym produktem, nawet mimo wskazanych niedoskonałości. Zresztą jak się sprawuje w ekstremalnych warunkach pisał o tym Spads, który zresztą odrobinę mnie zirytował, gdyż myśalałem, że podważa to, co napiasałem w swojej (niedoskonałej zresztą recce). Uważam, że z nożami jest tak:
Wykażesz im szacunek i odrobinę serca, to odpłacą Ci tym samym, masz je w d.. to Ciebie oleją.
Dlatego też moje uwagi tyczą sie tego, że chciałbym i zapewne tak zrobię, by nóż ten jeśli chodzi o jego pracę nie rożnił się od szwajcarskiego zegarka. Sądzę, że oferta ze strony ŚN, była adresowana właśnie do takich ludzi, którzy wiedzą, że mają w łapach coś, co dziś jest dość trudne do dostania (choć może nie doskonałe) i potrafią to poszanować.
Prosiłbym o to, by akurat w tym topicu nie prowadzić jakiejś prywatnej wojenki.
Jeśli któryś z kolegów ma praktyczne uwagi na temat tego, co zmierzam zrobić z tym nożem, to wszelkie porady są mile widziane, ale tylko one i nic więcej.