Mistrzostwa Europy 2007
Napisano Ponad rok temu
a sam pomysł jest dobry, bo co innego biały pas,a początkujący...niektórzy mają ten biały pasek od zarania dziejów,a niektórzy od niedawna i nie ma co proównywać ich poziomów, odklepanie gościa który trenuje od 3miechów to dla białego z trzema belkami żaden problem, i takie walki nic nikomu nie dają.
p.s. pewnie masz ten swój biały pasek i się boisz że będziemało leszczy do odklepania :wink:
Napisano Ponad rok temu
Po drugie na zawody sie nie wybieram.
Po trzecie proponuje zrobic jeszcze kategorie bialych pasow cwiczacych 3 tygodnie, potem osobne dla posiadaczy belek no i zdecydowanie osobna dla tych z przeszloscia w innej sw.
Nie zapominajmy tez o osobnej kategorii dla tych, ktorzy cwicza dlugo a na zawodach zadnych nie byli - bo przeciez to nie to samo co 'swiezy' bialy pas, no nie?
W innych krajach takich udziwnien nie ma i nie wiem czemu maja byc u nas. Zeby bylo wiecej medali do zgarniecia? Przeciez 'walczy sie dla siebie' jak sam zauwazyles w jedynym sensownym zdaniu swojego posta.
Sa 2 kategorie bialych pasow [!] a nie dopuszcza sie do walki dziewczyn. Moze w akcie laski ktos pozwoli im ogladac zawody z trybun. Ten pomysl pewnie tez ci sie podoba.
Wiec nastepnym razem pomysl dwa razy zanim cos napiszesz.
Napisano Ponad rok temu
zgadzam sie natomiast co do tego, ze jest karygodne i zupelnie niezrozumiale, ze nie ma kategorii kobiecej... bo choc nie ma w tym sporcie duzo pan, to jednak zeby w przyszlosci mozna bylo mowic w polsce o bjj czy sw kobiet, trzeba stworzyc im mozliwosc rywalizacji sportowej...
przypominaja mi sie zawody pare lat temu, na fortach bema, kiedy jedyna chyba dziewczyna startowala razem z kolesiami.... masakra 8O
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tylko Mirek nie uznaje kobiet w bjj i nie robi nigdy takiej kategorii, mimo ze jak widzielismy sa glosy z prosba o taka kategorie, wiec sa zawodniczki ktore chcialyby wystartowac...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę nie wiem co stoi na przeszkodzie, żeby kobiety startowały w tych zawodach.
true, true
2 kategorie bialych...jak dla mnie slaba idea. co prawda i tak nie bede startowal w zadnej z nich, ale wg. mnie to tylko udziwnienie, naprawde lepiej byloby zrobic kategorie dla kobiet.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiesz? Nie co a raczej kto :wink:Naprawdę nie wiem co stoi na przeszkodzie, żeby kobiety startowały w tych zawodach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę nie wiem co stoi na przeszkodzie, żeby kobiety startowały w tych zawodach.
true, true
2 kategorie bialych...jak dla mnie slaba idea. co prawda i tak nie bede startowal w zadnej z nich, ale wg. mnie to tylko udziwnienie, naprawde lepiej byloby zrobic kategorie dla kobiet.
no poprostu jestem szczęśliwa !
nareszcie ktoś staje w naszej obronie !!!!!!!! dzięki wam chłopcy
Napisano Ponad rok temu
nie wiem za badzo o co ci chodzi z tymi netowymi szczekaczami i dlaczego mnie tak nazywasz ale widze ze ci obrazanie ludzi na odleglosc przychodzi bardzo łatwo...Po pierwsze uwazaj co i jak mowisz bo nie mam zamiaru uzerac sie z netowymi szczekaczami.
tez uwazam że powinna być konkurencja dla kobiet i chyba nigdzie nie napisałem, że nie powinno jej być. Wyraziłem swoje zdanie i jak ci se nie podoba to nie znaczy że musisz się tak wpieniać. Jak uważasz że tylko ty trenujesz bjj na tym forum, a inni to internetowi szczekacze to cie trza uswiadomic :wink:
Nikt nie mówi o 10 konkurecjach dla białych pasów, tylko o konkurecji, dla tych którzy jesazcze nigdy nie startowali i dla tych co maja startowali.
Zresztą jak nie startujesz to nie wiem co ci to przeszkadza, ani to MP, ani cośważnego, normalny turniej,a ty sie podniecasz.
Napisano Ponad rok temu
P.S. Kategoria kobiet przydała by się to moja bym nakręcił żeby zawalczyła
Napisano Ponad rok temu
bo skoro ćwiczę sobie od 1,5 roku z czego przez 1 rok raz w tygodniu parter a teraz doszedł drugi trening gdzie są same żuty to i tak można powiedzieć ze jestem w plecy przy zawodniku który trenuje przez 6 miesięcy ale 3-4 razy w tygodniu .
to twój biznes ile cwiczysz, nie?? jak chcesz to możesz rzucić szkołę/ pracę i cwiczyć tylko BJJ. tak samo jak to twój biznes że nie startowałes wczesniej w zawodach. to że cos jest korzystne dla poszczególnych jednostek nie znaczy ze jest korzystne dla całych zawodów.
BTW no nie moge się powstrzymac... rzuty a nie żuty
Napisano Ponad rok temu
jak dla mnie powinien byc podzial na pasy i tyle. nie chcesz zeby to byl "twój pierwszy raz" to pojedz w koncu na jakies zawody
Napisano Ponad rok temu
nie wiem za badzo o co ci chodzi
O to ze nie lubie jak mi jakis anonim w internecie sugeruje ze napisalem co napisalem bo chce kogos oszukac.
nie chcesz zeby to byl "twój pierwszy raz" to pojedz w koncu na jakies zawody
Bingo.
Napisano Ponad rok temu
P.S. Zresztą możecie marudzić i tak organizator nie zmieni zdania
Napisano Ponad rok temu
no to przecież atomowy jadę na zawody zobaczę o co loto i jak w grupie tych co 1 raz startują będę ich bił to następnym razem wystartuje w lepszej i tyle.
a jak Cie którys pobije to co?? he he
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O to ze nie lubie jak mi jakis anonim w internecie sugeruje ze napisalem co napisalem bo chce kogos oszukac.
jak chcesz żebym się przedstawił to poproś... ty też się nie przedstawiłeś a avator diabła z krowy i kurczaka za wiele mi nie mówi :wink:
i wcale nie mowilem że jesteś oszustem...jesli tak to sry
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zmarl Carlson Gracie
- Ponad rok temu
-
Nowe paski (2 brazowe)
- Ponad rok temu
-
podsumowanie ME w Portugalii