Skocz do zawartości

Zdjęcie

TRENING RANO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

budo_green_lady
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 249 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

TRENING RANO
Z natury rano się budzę, czasami jestem na nogach już o 6.00 rano, do szkoły mam na 8.00 i tak myśle, że dobrze byłoby zrobić jakiś mały trening sobie rano tak z pół godziny. Tylko co zrobić? Rozciągać się czy skakanka? Jak myślicie :?:
  • 0

budo_mistress
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 690 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Re: TRENING RANO
Ja rano mam tak sztywne ciało, że po przebudzeniu nie jestem w satnie zgiąć się do kolan :lol: .

Starość nie radość ;) .
hehe

Nie wiem co by było lepszym wyjściem. Ale ćwicz na pusty żołądek :) .

Pozdro.
  • 0

budo_ziellik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 353 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chyba na poranny trening najlepszy jest joging.Teraz moze pogoda nie zacheca do porannego biegania.Ale..... :)

Pozrdawiam @ll
  • 0

budo_arnold
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 126 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

Jakies a)aeroby, b)bieganie+skakanka,c)mały streching i zobaczysz ze odrazu Ci sie lepiej dzien zacznie :-) Szczegolnie jak pomyslisz ze reszta o tej porze jeszcze wygodnie sobie w łózeczku lezy i sapie :P
  • 0

budo_budoka
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 310 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak rozciągniesz się rano, ma to skutek na cały dzień - zakres ruchów w stawach jest od razu większy, obszerniejszy. Oczywiście jogging, skakanka itp. jest super, ale jeśli w ciągu dnia przewidujesz "aktywny ruch", gdzie może przydać się "bycie rozciągniętym" - wtedy polecam ranne rozciąganie. Ja na przykład rozciągam sie w te dni, kiedy nie mam treningu w dojo (bo rozciągam się wtedy na rozgrzewce w takim czy innym zakresie), a idę po południu na siłownię. Biegam zwykle w soboty lub/i niedziele, kiedy odpoczywam od innych aktywności ruchowych. Tak robię ja.
Moim zdaniem sama musisz zobaczyć, co lubisz rano robić bardziej - bieganie, skakankę, rozciąganie itp.. Bo nic na siłę - najważniejsze, żeby w treningu była radość i chęć. Wtedy nawet trudne zadania wykonuje się z zaangażowaniem, uśmiechem i satysfakcją.
Czego i Tobie życzę, Green Lady,
Pozdrawiam -
  • 0

budo_paweło
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 103 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

Prubowałem rano robić ćwiczenia z ciężarami...ale to nie był dobry pomysł, bo robiło mi się ciemno przed oczami i wogóle kiepsko się czułem. Dlatego te ćwiczenia robię po południu lub wieczorem, rano za to robię streching ( oczywiście po lekkeij rozgrzewce).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024