Metodologia treingu mma
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi konkretnie nową sekcję mma, która robi nabór ludzi, którzy nic wcześniej nie ćwiczyli.
a) najpierw chwyty do osiągnięcia wysokiego poziomu potem uderzenia w połączeniu z chywtami
od razu chwyty i uderzenia łączymy razem
c) inne jakie?
Od razu mówię, że nie zamierzam otwierać klubu mma, tylko tak mnie interesuje jakie do tego tematu jest podejście w różnych sekcjach.
Napisano Ponad rok temu
Jaka metodologia treningu mma jest najlepsza, najskuteczniejsza, najszybciej przynosząca efekty itd?
metoda ciezkiego treningu.
Napisano Ponad rok temu
Jaka metodologia treningu mma jest najlepsza, najskuteczniejsza, najszybciej przynosząca efekty itd?
metoda ciezkiego treningu.
rozumiem, że 500 brzuszków i do domu.
Napisano Ponad rok temu
podobno uderzaczowi łatwiej jest sie nauczyć chwytów niz chwytaczowi uderzeń
Napisano Ponad rok temu
...to rozgrzewka... a Ty juz chcesz isc do domu
Napisano Ponad rok temu
Potem pompki. Tak jest u nas, przynajmniej.500 brzuszków to koniec pierwszej seri
Napisano Ponad rok temu
na stronie Roya Harrisa mozna troche poczytac, choc chetnie poczytalbym tez fachowe odpowiedzi z naszego swiatka. Kenjiro?
ps.
metodologia ż I, DCMs. ~gii; lm D. ~gii (~gij)
«nauka o metodach badań naukowych, o skutecznych sposobach dociekania ich wartości poznawczej»
metodyka ż III, CMs. ~yce, blm
1. «zbiór zasad dotyczących sposobów wykonywania jakiejś pracy lub trybu postępowania prowadzącego do określonego celu»
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
500 brzuszków to koniec pierwszej seri
"A kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem..."
Napisano Ponad rok temu
pozdro Mate
Napisano Ponad rok temu
ja przynajmniej sie starałem Radziawie odpowiedziecpodobno uderzaczowi łatwiej jest sie nauczyć chwytów niz chwytaczowi uderzeń
Napisano Ponad rok temu
ja nie zauwazylem tego posta pozdro 2heh... zle przeczytalem. poprzedni post jest zupelnie nie w temacie
pozdro Mate
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli adept przystępuje do MMA jako tzw. żółtodziób, trening powinien przebiegać równolegle, tzn. osobno chwyty, osobno uderzenia i raz na czas trening łączony. Jeżeli ukierunkowanie jest stricte pod MMA, z czasem należy zwiększać dawki treningu łączonego na niekorzyść czystych chwytów. Trening łączony powinien od początku dużą uwagę skupiać na obaleniach w sytuacjach kiedy można uderzać i być uderzanym. To tak w telegraficznym skrócie. Oczywiście w międzyczasie całę mnóstwo brzuszków, pompek itp. bo siła i kondycja to w MMA bardzo duży współczynnik sukcesu.
no i trzeba sie jeszcze przykladac i ciezko trenowac :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fedor w filmie z Van Dammem??
- Ponad rok temu
-
Genki Sudo - Pride
- Ponad rok temu
-
Pudzian w K-1 ??